Henrick de Keijserplein 23 A 1073SW Amsterdam, Van der Helstpleinbuurt

Vraagprijs € 600.000 

Bewaar object

Omschrijving

ZEER RUIM EN MODERN 3 (VOORHEEN 4-) -KAMER APPARTEMENT VAN CA. 94M2 MET LIFT EN PARKEERPLEK AAN HET HENDRICK DE KEIJSERPLEIN

Deze lichte woning ligt heerlijk met vrij uitzicht (geen inkijk) op het zuiden en het overdekte balkon zorgt ervoor dat je vrijwel altijd lekker buiten kan zitten. De woning voldoet aan alle eisen van deze tijd met een actieve VVE die ruimschoots over reserves beschikt voor het noodzakelijke onderhoud. Door de goede isolatie zijn de stookkosten laag - het huis is koel in de zomer en lekker warm in de winter, kortom - zorgvrij wonen! Het complex is kleinschalig en de ligging is rustig, terwijl om de hoek de dynamiek van de Pijp zich openbaart.

Indeling:
De gemeenschappelijke entree biedt middels trap of lift toegang tot de woning op de tweede verdieping, de berging in de onderbouw en de parkeergarage onder het complex. De galerij leidt naar de entree van de woning. De hal geeft toegang tot alle vertrekken. Aan de voorzijde van de woning is de ruime living met een loggia en moderne woonkeuken. Door het hele appartement ligt een parketvloer. De Bulthaup keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een 5-pits gasfornuis, afzuigkap, vaatwasser, oven, magnetron, quooker en koelkast met vriesvak. Aan de voorzijde van de woonkamer bevindt zich een overdekt balkon loggia met uitzicht op het Henrick de Keijserplein. Aan de rustige achterzijde bevinden zich twee slaapkamers. De badkamer nieuw geplaatst in 2015, is voorzien van een douche, wastafel en handdoekradiator - het is overigens mogelijk om een bad te plaatsen. Op de hal bevindt zich een separaat toilet met fontein. In het appartement is een aparte ruimte waar de WTW en de verwarmingsinstallatie zich bevinden, hier is ook ruimte voor de wasmachine, droger en andere opbergkasten.
In de onderbouw bevindt zich een separate berging en een parkeerplaats.

Omgeving:
Het appartement ligt in een rustige straat met eenrichtingsverkeer in het populaire stadsdeel de Pijp. Dit deel van de Pijp kent nog voldoende parkeergelegenheid. Het appartement is gelegen nabij het Sarphatipark, de Amstel en de Albert Cuypmarkt. Wanneer u de rustige straat verlaat komt u meteen terecht in een bruisende omgeving met diverse winkels, cafés, restaurants en koffietentjes. Voor elk wat wils. Vanaf deze locatie zit u binnen 5 minuten op de A-1, A-2 en A-10 - de uitvalswegen zijn vanuit dit deel van Amsterdam ideaal. Daarnaast is er een ruime keus aan openbaar vervoer met binnenkort de Noord-Zuid lijn als aanvulling. Een uitstekende combinatie van wonen in een rustige straat en de dynamiek van de Pijp.

Erfpacht:
De woning is gelegen op gemeentelijke erfpachtgrond met een afgekochte canon tot 2053. Het tijdvak loopt van 1 oktober 2003 t/m 30 september 2059. De Algemene Bepalingen voor Voortdurend Erfpacht 2000 zijn van toepassing. Voor de snelle beslisser is het nog mogelijk om tegen gunstige voorwaarden de erfpacht eeuwigdurend af te kopen.

Bijzonderheden:
* Gelegen op afgekochte erfpacht 2053
* Lift
* Parkeerplaats
* Berging
* Twee slaapkamers
* Gezonde en actieve VvE
* Servicekosten €140,- per maand
* Servicekosten parkeerplaats €40,- per maand
* Oplevering in overleg

Een uitgebreide brochure en documentatie is te vinden op onze eigen website

* ENGLISH TRANSLATION *

VERY SPACIOUS AND MODERN 3 (PREVIOUS 4-) ROOM APARTMENT OF CA. 94M2 WITH ELEVATOR AND PARKING SPACE AT THE HENDRICK THE KEIJSERPLEIN

This light house is wonderful with unobstructed views (no look inside from neighbours) on the south and the covered balcony ensures that you can almost always sit outside. The house meets all the requirements of this time with an active VVE that has ample reserves for the necessary maintenance. Due to the good insulation, the heating costs are low - the house is cool in the summer and warm in the winter, in short - care-free living! The complex is small and the location is quiet, while around the corner the Pijp dynamics reveal itself.

Layout:
The communal entrance provides access via staircase or elevator to the house on the second floor, the storage room in the basement and the parking garage under the complex. The gallery leads to the entrance of the house. The hall gives access to all rooms. At the front of the house is the spacious living room with a loggia and modern kitchen. Throughout the apartment is a parquet floor. The Bulthaup kitchen is equipped with various appliances such as a 5-burner stove, hood, dishwasher, oven, microwave, quooker and fridge with freezer. At the front of the living room is a covered balcony loggia overlooking the Henrick de Keijserplein. On the quiet rear there are two bedrooms. The bathroom, newly installed in 2015, is equipped with a shower, sink and towel radiator - it is also possible to place a bath. On the hall there is a separate toilet with fountain. In the apartment is a separate room where the WTW and the heating installation are located, here is also space for the washer, dryer and other storage cabinets.
In the basement there is a separate storage room and a parking space.

Surroundings:
The apartment is located in a quiet street with one-way traffic in the popular district De Pijp. This part of the Pijp still has sufficient parking space. The apartment is located near the Sarphatipark, the Amstel and the Albert Cuyp market. When you leave the quiet street you immediately end up in a bustling area with various shops, cafes, restaurants and coffee shops. For each his own. From this location you are within 5 minutes on the A-1, A-2 and A-10 - the roads are ideal from this part of Amsterdam. In addition, there is a wide choice of public transport that will soon complement the North-South line. An excellent combination of living in a quiet street and the Pijp dynamics.

Ground lease:
The property is located on a municipal ground lease with a surrendered canon until 2053. The period runs from October 1, 2003 until September 30, 2059. The General Provisions for Permanent Lease 2000 apply. For the quick decision maker it is still possible to purchase the long-term lease on favorable terms.

Particularities:
* Located on purchased leasehold 2053
* Elevator
* Parking spot
* Storage
* Two bedrooms
* Healthy and active VvE
* Service costs € 140, - per month
* Service charge parking € 40, - per month
* Delivery in consultation

A comprehensive brochure and documentation can be found on our own website
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
31-03-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2005

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
94 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Nieuwe Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Kaart Henrick de Keijserplein 23 A 1073SW Amsterdam, Van der Helstpleinbuurt

naar Henrick de Keijserplein 23 A 1073SW Amsterdam, Van der Helstpleinbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand