Herengracht 160 -II Gra 1016BN Amsterdam, Leliegracht e.o.

Bewaar object

Omschrijving

HERENGRACHT 160-II - Grachtzijde, 1016 BN, Amsterdam

Keurige kantoorruimte in een monumentaal pand aan prachtig gedeelte van de Herengracht, nabij de Raadhuisstraat.
Deze ruimte is 100 m2 GBO en omvat één grote ruimte waarin een afzonderlijke spreekkamer is aangebracht middels een glazen tussenwand.

Het gebouw biedt voorts gemeenschappelijke toiletten en een gedeelde koffiekeuken.
Beschikbaar per direct. Eventueel in combinatie met de 160-III en IV grachtzijde welke minder hoogwaardig is.
Zie ook de afzonderlijke aanbieding daarvan.

Waarborgsom: 3 maanden huur.
Huurbetalingen: Per maand bij vooruitbetaling.
Huurcontract : ROZ huurovereenkomst.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
23-03-2018
Status
Verhuurd

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1700

Oppervlakten en inhoud

Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-West

Grachtengordel West behoort staat – net als de rest van de grachtengordel – sinds 1 augustus 2010 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er bevinden zich, naast woonhuizen en kantoren, bezienswaardigheden en musea als het Anne Frankhuis, het Grachtenhuis, het Bijbels Museum en Huis Marseille. Ook de zogenoemde negen straatjes vind je hier: een populair winkel- en horecagebied.
De grachtengordel; een systeem van brede kavels
De wijk in stadsdeel Centrum ligt langs de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht en wordt aan de noordzijde begrensd door de Brouwersgracht en aan de zuidkant door de Leidsestraat. Vanaf de Brouwersgracht in het noordwesten van de binnenstad gaan de vier brede grachten evenwijdig aan elkaar naar beneden om na een bocht naar rechts tegen de Amstel aan te eindigen. De gordel, met haar straten, kades, bruggen en huizen, kenmerkt zich door een systeem van vrijwel identieke, brede kavels met binnentuinen. Aan dit deel van Amsterdam kun je de welvaart van de Gouden Eeuw goed zien, al stammen de meeste grachtenpanden uit de 18e eeuw. Dankzij verbouwingen door de jaren heen, is er – naast de originele bouw – een verscheidenheid aan gevels en architectuur te bewonderen. Het is dan ook een grote trekpleister voor toeristen van over de hele wereld.
De grachtengordel op de Canon van Amsterdam
De gordel heeft een rijke geschiedenis. Tot eind 16e eeuw bestond Amsterdam uit het deel binnen het Singel en de Kloveniersburgwal. Na de Alteratie, in 1578, veranderde dit en groeide de stad explosief. In 1613 werd vanaf de Brouwersgracht begonnen met het uitgraven van Grachtengordel West: het begin van de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. De grachtengordel is - volkomen terecht natuurlijk – deel van de Canon van Amsterdam, een lijst van vijftig belangrijke gebeurtenissen en ontwikkelingen in de geschiedenis van de stad.

Kaart Herengracht 160 -II Gra 1016BN Amsterdam, Leliegracht e.o.

naar Herengracht 160 -II Gra 1016BN Amsterdam, Leliegracht e.o.
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand