Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Herengracht 189 H 1016BE Amsterdam, Leliegracht e.o.

Bewaar object

Omschrijving

Herengracht 189-H, 1016 BE Amsterdam

* For English, see below *

***** Royaal appartement (ca. 127 m2) met lift in statig voormalig bankgebouw op eigen grond. Door de hoekligging veel ramen en een fraai uitzicht op de gracht. Dit appartement maakt deel uit van “Den Grooten Heer”. Spectaculair entree en hal partij.
Het appartement is voorzien van een houten vloer en een (gas) haard. Hoge statige plafonds en een goede indeling. De VvE beschikt over een zwembad en een sauna. Mogelijkheid tot het kopen van een parkeerplaats in de bewonersgarage.

Indeling:
Entree tweede verdieping (bereikbaar via de lift): hal met garderobe, ruime slaapkamer met badkamer en suite voorzien van ligbad, toilet, inloopdouche en dubbele wastafel. Tweede slaapkamer, gastenbadkamer met douche en wastafel, CV ruimte en apart toilet in hal. Ruime woonkamer met spectaculair uitzicht over de gracht aan de voorkant, half open keuken met inbouwapparatuur in het midden.

Door de hoekligging, hoge plafonds grote raam partijen, houtenvloer en haard heeft het appartement een bijzondere uitstraling. Separate berging. De VvE beschikt over een eigen zwembad en sauna. Eveneens is er een lift aanwezig.

Top plek in de stad, centrum toch goed bereikbaar met de auto, om de hoek van Amsterdam CS, Koninklijk paleis en vele andere attracties. *****

Bijzonderheden:
- Eigen grond
- ca 127 m2 NEN2580 meetrapport aanwezig
- Rijksmonument
- VvE heeft een eigen zwembad en sauna
- Mogelijkheid tot het kopen van een parkeerplaats
- Berging in de onderbouw
- 2 slaapkamers 2 badkamers
- Hoekligging hierdoor fantastisch gelegen en prachtig uitzicht over de gracht
- Goede VvE met huismeester

---------------------------
* English translation *
---------------------------

Herengracht 189-H, 1016 BE Amsterdam

***** Spacious apartment (ca. 127 m2) with elevator in a majestic former bank building. The apartment is situated on the corner of the building and has many windows and a fantastic view of the canal. The apartment is part of the “Den Grooten Heer” complex. The building has a spectacular entrance and foyer. The apartment has hardwood floors and a (gas) fire place, tall ceilings and a good layout.

Layout: Entrance on the second floor (can be reached by elevator): hallway, large bedroom with a bathroom fitted with a bath tub, toilet, walk-in shower and double sink, en suite. Second bedroom, guest bathroom with shower and sink, utility room and separate toilet in hallway. Large living room with views across the canal in the front, half open kitchen with built-in appliances in the middle.

Because of the corner location, tall ceilings and large windows, the hardwood floors and the fire place this apartment has an exquisite atmosphere. Separate storage room. The Owners Association has its own pool and sauna. The building has multiple elevators.
Option to buy a parking space in the parking structure for residents.

First rate location in the city, in the city centre, yet good accessibility by car, around the corner from Amsterdam Central Station, the Royal Palace and many of the city’s highlights. *****

Details:
- Freehold (no ground lease)
- Ca. 127 m2, NEN2580 survey report available
- National listed monumental building
- Owners Association has a pool and sauna
- Option to buy a parking space
- Storage room in the basement
- 2 bedrooms and 2 bathrooms
- Amazing corner location, fantastic views of the canal
- Well-functioning Owners Association with concierge/caretaker
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
03-03-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
127 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-West

Grachtengordel West behoort staat – net als de rest van de grachtengordel – sinds 1 augustus 2010 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er bevinden zich, naast woonhuizen en kantoren, bezienswaardigheden en musea als het Anne Frankhuis, het Grachtenhuis, het Bijbels Museum en Huis Marseille. Ook de zogenoemde negen straatjes vind je hier: een populair winkel- en horecagebied.
De grachtengordel; een systeem van brede kavels
De wijk in stadsdeel Centrum ligt langs de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht en wordt aan de noordzijde begrensd door de Brouwersgracht en aan de zuidkant door de Leidsestraat. Vanaf de Brouwersgracht in het noordwesten van de binnenstad gaan de vier brede grachten evenwijdig aan elkaar naar beneden om na een bocht naar rechts tegen de Amstel aan te eindigen. De gordel, met haar straten, kades, bruggen en huizen, kenmerkt zich door een systeem van vrijwel identieke, brede kavels met binnentuinen. Aan dit deel van Amsterdam kun je de welvaart van de Gouden Eeuw goed zien, al stammen de meeste grachtenpanden uit de 18e eeuw. Dankzij verbouwingen door de jaren heen, is er – naast de originele bouw – een verscheidenheid aan gevels en architectuur te bewonderen. Het is dan ook een grote trekpleister voor toeristen van over de hele wereld.
De grachtengordel op de Canon van Amsterdam
De gordel heeft een rijke geschiedenis. Tot eind 16e eeuw bestond Amsterdam uit het deel binnen het Singel en de Kloveniersburgwal. Na de Alteratie, in 1578, veranderde dit en groeide de stad explosief. In 1613 werd vanaf de Brouwersgracht begonnen met het uitgraven van Grachtengordel West: het begin van de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. De grachtengordel is - volkomen terecht natuurlijk – deel van de Canon van Amsterdam, een lijst van vijftig belangrijke gebeurtenissen en ontwikkelingen in de geschiedenis van de stad.

Kaart Herengracht 189 H 1016BE Amsterdam, Leliegracht e.o.

naar Herengracht 189 H 1016BE Amsterdam, Leliegracht e.o.
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand