Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Herengracht 229 - 231 1016BG AMSTERDAM, Felix Meritisbuurt

Bewaar object

Omschrijving

**** ENGLISH VERSION BELOW ****

Een echt monumentaal grachtenpand op een super locatie aan het rustige deel van de hoofdgrachtengordel, nabij de ' 9 straatjes' tussen Raadhuisstraat en Gasthuismolensteeg.
* Uniek voor- en achterhuis (320m2 plus 43,3m2 terras), achterhuis middels eigen steeg te bereiken
* Maar liefst 11 kamers, 3 badkamers, 4 toiletten, 4 bergruimten en vliering (voorhuis 7 kamers, achterhuis 4 kamers)
* Fantastisch uitzicht op de Herengracht, voorts riant dakterras
* Rijksmonument in beschermde Unesco-stadsgezicht, op eigen grond
* Afgesloten parkeergarage (per maand te huur, 24/7 open voor gebruikers) op 30 meter loopafstand

De historie en het heden: in oorspronkelijke vorm dateren de panden uit 1539 (2 bedrijfspanden met woonruimte), samengevoegd in 1922.
Dit enige vrijstaande grachtenhuis met eigen steeg 't Keteltje is uniek in zijn soort en heeft een zuidwest-ligging. Geen cafés of woonboten in nabijheid.
Een leefbaar, sfeervol grachtenpand met verrassende indeling. Werkruimte aan huis met eigen toegang, voor velerlei doeleinden geschikt (tot 2003 in gebruik als galerie).
Het voorhuis (nummer 231 verdeeld over 5 verdiepingen) gescheiden door een lichthof van het achterhuis (nummer 229 verdeeld over 4 verdiepingen) met een eigen trappenhuis dat eindigt in een zeer ruim en zonnig, goed omheind dakterras, een oase van rust. De huidige eigenaren, die er vanaf 1972 wonen en werken (met vergunning), hebben het pand o.l.v. restauratie-architect Gerard Prins bouwkundig geheel gerestaureerd (o.a. met geďsoleerde daken).


**** ENGLISH VERSION ****

A real monumental canal house in a super location on the main canal, near the 'nine streets' between Raadhuisstraat and Gasthuismolensteeg.
* Unique front and rear house (325m2 living plus 43,3m2 terrace), rear house via private lane to reach
* As many as 11 rooms, three bathrooms, four toilets, four storage spaces and loft (front house 7-rooms, rear house 4 bedrooms)
* Fantastic view over the Herengracht, also a roof terrace
* Listed building in protected UNESCO town, on private land
* Closed parking (per month for rent, open 24/7 for users) 30 meters walking distance

The history and the present: in its original form the building is dated in 1539 (two business properties with accommodation), merged in 1922.
This single detached canal house with its own lane 't Keteltje is unique in its kind and has a south-west location. No cafes or houseboats in proximity.
A liveable canal house with amazing layout. Workspace at home with private access, suitable for many purposes (until 2003 in use as a gallery).
The front house (number 231 divided over 5 floors) separated by a sort of patio from the back house (number 229 divided over 4 floors) with its own staircase that ends in a very spacious well fenced terrace, an oasis of calm. The current owners, who live and work here (with permission) since 1972, have the building architectural fully restored (with insulated roofs, among others), by restoration architect Gerard Prins.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
12-11-2016
Status
Verkocht onder voorbehoud

Bouw

Soort object
Bedrijfsruimte
Nevenbestemming
Winkelruimte
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Opp bedrijfshal
700 m²
Opp winkelruimte
160 m²
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-West

Grachtengordel West behoort staat – net als de rest van de grachtengordel – sinds 1 augustus 2010 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er bevinden zich, naast woonhuizen en kantoren, bezienswaardigheden en musea als het Anne Frankhuis, het Grachtenhuis, het Bijbels Museum en Huis Marseille. Ook de zogenoemde negen straatjes vind je hier: een populair winkel- en horecagebied.
De grachtengordel; een systeem van brede kavels
De wijk in stadsdeel Centrum ligt langs de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht en wordt aan de noordzijde begrensd door de Brouwersgracht en aan de zuidkant door de Leidsestraat. Vanaf de Brouwersgracht in het noordwesten van de binnenstad gaan de vier brede grachten evenwijdig aan elkaar naar beneden om na een bocht naar rechts tegen de Amstel aan te eindigen. De gordel, met haar straten, kades, bruggen en huizen, kenmerkt zich door een systeem van vrijwel identieke, brede kavels met binnentuinen. Aan dit deel van Amsterdam kun je de welvaart van de Gouden Eeuw goed zien, al stammen de meeste grachtenpanden uit de 18e eeuw. Dankzij verbouwingen door de jaren heen, is er – naast de originele bouw – een verscheidenheid aan gevels en architectuur te bewonderen. Het is dan ook een grote trekpleister voor toeristen van over de hele wereld.
De grachtengordel op de Canon van Amsterdam
De gordel heeft een rijke geschiedenis. Tot eind 16e eeuw bestond Amsterdam uit het deel binnen het Singel en de Kloveniersburgwal. Na de Alteratie, in 1578, veranderde dit en groeide de stad explosief. In 1613 werd vanaf de Brouwersgracht begonnen met het uitgraven van Grachtengordel West: het begin van de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. De grachtengordel is - volkomen terecht natuurlijk – deel van de Canon van Amsterdam, een lijst van vijftig belangrijke gebeurtenissen en ontwikkelingen in de geschiedenis van de stad.