Herengracht 314 1 A 1016CD Amsterdam, Felix Meritisbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Op toplocatie aan de Herengracht in prachtig Rijksmonument, spectaculair loft-achtig appartement van ca. 140 m2 in het achterhuis met 2 grote slaapkamers, fantastisch dakterras, open haard, balken en een schitterend uitzicht over de mooiste binnentuinen van Amsterdam! Een oase van rust middenin het centrum van de stad waar u letterlijk de vogeltjes kan horen fluiten!

Indeling:

Via bordes op de bel etage toegang tot gemeenschappelijke entree voorzien van veel marmer en mooi trappenhuis. Eigen entree.
Bij binnenkomst valt direct de ongelooflijke charme van dit appartement op met heel veel lichtinval en prachtige originele houten vloeren door het hele appartement. Op de benedenverdieping zijn deze originele houten vloeren er destijds uitgehaald en voorzien van geluiddempende vloeren waaroverheen de oude vloeren weer opnieuw zijn gelegd. Brede hal met garderobekast en separaat toilet met fonteintje.
Benedenverdieping, grote masterbedroom met uitzicht over de prachtige binnentuinen, luxueuze badkamer met ligbad, inloopdouche en dubbele wastafel, tevens bevindt zich hier de opstelplaats voor de wasmachine/droger. Trap naar boven naar zeer gezellige zitkamer met open haard, veel licht en een fantastische open keuken voorzien van alle moderne apparatuur inclusief een stoomoven! Veel opslagruimte in deze vernuftig gebouwde keuken.
Trap naar boven leidt u naar grote zolder, nu in gebruik als slaapkamer maar tevens als werkkamer, logeer en TV kamer. Vanuit hier bereikt u via een trap de kers op de taart, het dakterras! Heerlijk beschut en geweldig uitzicht over de stad. In de kelder van het huis bevindt zich nog een klein opslagruime.


Omgeving

Gelegen aan de Herengracht op een unieke locatie in centrum van Amsterdam. Als onderdeel van de grachtengordel valt de Herengracht binnen het UNESCO werelderfgoed. De beroemde hippe 'Negen Straatjes' liggen om de hoek. Een breed aanbod van winkels (Elandsgracht) én wekelijkse markten zoals de Linden- en Noordermarkt. Een groot scala van horeca- en uitgaansgelegenheden op steenworp afstand. Dichtbij de uitvalswegen en openbaar vervoer.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
17-03-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
100 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-West

Grachtengordel West behoort staat – net als de rest van de grachtengordel – sinds 1 augustus 2010 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er bevinden zich, naast woonhuizen en kantoren, bezienswaardigheden en musea als het Anne Frankhuis, het Grachtenhuis, het Bijbels Museum en Huis Marseille. Ook de zogenoemde negen straatjes vind je hier: een populair winkel- en horecagebied.
De grachtengordel; een systeem van brede kavels
De wijk in stadsdeel Centrum ligt langs de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht en wordt aan de noordzijde begrensd door de Brouwersgracht en aan de zuidkant door de Leidsestraat. Vanaf de Brouwersgracht in het noordwesten van de binnenstad gaan de vier brede grachten evenwijdig aan elkaar naar beneden om na een bocht naar rechts tegen de Amstel aan te eindigen. De gordel, met haar straten, kades, bruggen en huizen, kenmerkt zich door een systeem van vrijwel identieke, brede kavels met binnentuinen. Aan dit deel van Amsterdam kun je de welvaart van de Gouden Eeuw goed zien, al stammen de meeste grachtenpanden uit de 18e eeuw. Dankzij verbouwingen door de jaren heen, is er – naast de originele bouw – een verscheidenheid aan gevels en architectuur te bewonderen. Het is dan ook een grote trekpleister voor toeristen van over de hele wereld.
De grachtengordel op de Canon van Amsterdam
De gordel heeft een rijke geschiedenis. Tot eind 16e eeuw bestond Amsterdam uit het deel binnen het Singel en de Kloveniersburgwal. Na de Alteratie, in 1578, veranderde dit en groeide de stad explosief. In 1613 werd vanaf de Brouwersgracht begonnen met het uitgraven van Grachtengordel West: het begin van de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. De grachtengordel is - volkomen terecht natuurlijk – deel van de Canon van Amsterdam, een lijst van vijftig belangrijke gebeurtenissen en ontwikkelingen in de geschiedenis van de stad.

Kaart Herengracht 314 1 A 1016CD Amsterdam, Felix Meritisbuurt

naar Herengracht 314 1 A 1016CD Amsterdam, Felix Meritisbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand