Herengracht 346 A 1016CG Amsterdam, Felix Meritisbuurt

Vraagprijs € 1.175.000 

Bewaar object

Omschrijving

Zeer royaal appartement van ca. 177 m2 (conform NEN 2580) in een schitterend Rijksmonument uit de 17e eeuw!
Het appartement heeft twee entrees en kan ook gebruikt worden voor een combinatie van wonen en werken. Momenteel heeft het appartement drie slaapkamers, maar de mogelijkheid bestaat om een vierde slaapkamer te creëren.

LIGGING:

Gelegen nabij de allom bekende "Negen straatjes" en de Jordaan. Diverse voorzieningen binnen handbereik waaronder een breed aanbod aan winkels en horecagelegenheden. Goede bereikbaarheid middels eigen en openbaar vervoer. Diverse tram- en busverbindingen stoppen op korte afstand.

INDELING:

Middels een statige hoofdentree heeft u toegang tot het appartement. Na binnenkomst een ruime hal met garderobe. Op deze verdieping, met een prachtige vrije hoogte van bijna vier meter, heeft u aan de grachtzijde een ruime woonkamer met open haard en diverse stijlkenmerken. Aan de achterzijde van de verdieping bevindt zich de woonkeuken met zicht op een binnenplaats. Zowel de woonkamer als de woonkeuken zijn van de hal af te sluiten waardoor u afzonderlijke ruimtes kunt creëren.

Interne trap naar de benedenverdieping met een ruime overloop. De ruime master bedroom met veel vaste kastruimte is aan de stille, achterzijde van de verdieping gesitueerd en kijkt tevens uit op de binnenplaats. Naast de hoofdslaapkamer bevindt zich nog een tweede slaapkamer.
In het midden van de verdieping, zowel toegankelijk vanuit de overloop alsmede de hoofdslaapkamer, bevindt zich de badkamer die voorzien is van een ligbad/ jacuzzi, losse douche en een dubbele wastafel.

Aan de grachtzijde is een ruime, multifunctionele kamer met een mooi balkenplafond. Op dit moment is deze kamer in gebruik als een kantoor. Het heeft een eigen entree vanaf de gracht waardoor deze kamer eventueel separaat van het appartement te gebruiken is. Deze ruimte kan uitstekend dienen als kantoor/praktijk aan huis, met eigen entree. De status 'Rijksmonument' biedt aantrekkelijke financieringsmogelijkheden ten behoeve van een eventuele verbouwing.

Het appartement heeft de beschikking over drie bergingen van totaal ca. 9 m2 !

Kenmerken;
- Woonoppervlakte: 177 m² conform NEN 2580;
- Plafondhoogte beletage ca 4 m !;
- Gelegen op eigen grond;
- Rijksmonument; www.restauratiefonds.nl/www.monumenten.nl
- Actieve en gezonde vereniging van eigenaars.
- Maandelijkse servicekosten bedragen € 192,-;
- De verdiepte parterre heeft een eigen entree aan de grachtzijde;

DISCLAIMER

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Hoewel wij de woning zorgvuldig hebben opgemeten, wordt noch door De Graaf & Groot Makelaars, noch door de verkoper enige aansprakelijkheid aanvaard voor afwijkingen in de opgegeven maten. Koper verklaart in gelegenheid te zijn gesteld om de opgegeven maten te (laten) controleren. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft
omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.


NEN clausule
De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN 2580- norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Koper verklaart voldoende te zijn geïnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Verkoper en diens makelaar doen hun uiterste best de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Mocht de maatvoering onverhoopt niet (volledig) overeenkomstig de normering zijn vastgesteld, wordt dit door koper aanvaard. Koper is voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en diens makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
06-04-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1614

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
177 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-West

Grachtengordel West behoort staat – net als de rest van de grachtengordel – sinds 1 augustus 2010 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er bevinden zich, naast woonhuizen en kantoren, bezienswaardigheden en musea als het Anne Frankhuis, het Grachtenhuis, het Bijbels Museum en Huis Marseille. Ook de zogenoemde negen straatjes vind je hier: een populair winkel- en horecagebied.
De grachtengordel; een systeem van brede kavels
De wijk in stadsdeel Centrum ligt langs de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht en wordt aan de noordzijde begrensd door de Brouwersgracht en aan de zuidkant door de Leidsestraat. Vanaf de Brouwersgracht in het noordwesten van de binnenstad gaan de vier brede grachten evenwijdig aan elkaar naar beneden om na een bocht naar rechts tegen de Amstel aan te eindigen. De gordel, met haar straten, kades, bruggen en huizen, kenmerkt zich door een systeem van vrijwel identieke, brede kavels met binnentuinen. Aan dit deel van Amsterdam kun je de welvaart van de Gouden Eeuw goed zien, al stammen de meeste grachtenpanden uit de 18e eeuw. Dankzij verbouwingen door de jaren heen, is er – naast de originele bouw – een verscheidenheid aan gevels en architectuur te bewonderen. Het is dan ook een grote trekpleister voor toeristen van over de hele wereld.
De grachtengordel op de Canon van Amsterdam
De gordel heeft een rijke geschiedenis. Tot eind 16e eeuw bestond Amsterdam uit het deel binnen het Singel en de Kloveniersburgwal. Na de Alteratie, in 1578, veranderde dit en groeide de stad explosief. In 1613 werd vanaf de Brouwersgracht begonnen met het uitgraven van Grachtengordel West: het begin van de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. De grachtengordel is - volkomen terecht natuurlijk – deel van de Canon van Amsterdam, een lijst van vijftig belangrijke gebeurtenissen en ontwikkelingen in de geschiedenis van de stad.

Kaart Herengracht 346 A 1016CG Amsterdam, Felix Meritisbuurt

naar Herengracht 346 A 1016CG Amsterdam, Felix Meritisbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand