Herengracht 47 2 1015BB Amsterdam, Langestraat e.o.

Bewaar object
Bouwjaar
1875
Woonoppervlakte
186 m²
Aantal kamers
5

Omschrijving

Herengracht 47-2, 1015BB Amsterdam

Wonen aan de mooiste gracht van Amsterdam in een waanzinnig dubbel bovenhuis (ca. 186m²) met dakterras! Dit bijzonder lichte appartement is smaakvol en met hoogwaardige materialen gerenoveerd en beschikt over drie slaapkamers. Aan de voorzijde heeft u een fantastisch uitzicht over de gracht door maar liefst drie authentieke ramen! De kers op de taart is het fraai aangelegde dakterras met een idyllisch uitzicht over de binnenstad van Amsterdam!

Ligging
Het appartement is gelegen aan het begin van de Herengracht, tussen de Brouwersgracht en de Herenstraat. De locatie is te midden van tal van gezellige en leuke boetieks, restaurants en cafés en op loopafstand van de populaire Noorder-, Wester- en Lindengrachtmarkt. Ook de gezellige 9-straatjes bevinden zich om de hoek. Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u onder andere terecht op de nabij gelegen Haarlemmerstraat. De locatie is prima te bereiken, zowel met openbaar vervoer (trams, bussen en trein) als met eigen vervoer (Ring A10, afslag S103 of S114).

Indeling
Eigen entree, trappenhuis naar de tweede verdieping.

Tweede verdieping
Overloop met garderobe. Riante woonkamer met aan de voorzijde een fantastisch uitzicht over de Herengracht. Drie grote ramen zorgen voor een bijzonder lichtinval en om het af te maken beschikt de zitkamer aan de voorzijde over een sfeervolle houthaard. De achterzijde is ingedeeld als eetkamer en ook hier beschikt het appartement over een prachtig lichtinval door zowel de lichtschacht als het open trappenhuis met glazen dak. Via de hal, v.v. toilet, is er toegang tot de riante woonkeuken voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur. Via het prachtige open trappenhuis is er toegang tot de bovenste verdieping.

Derde verdieping
Hal met toegang tot alle vertrekken. De eerste slaapkamer is aan de voorzijde gelegen en heeft een prachtig uitzicht over de gracht. Deze slaapkamer beschikt over een eigen badkamer voorzien van regendouche en wastafel. De tweede badkamer is bereikbaar vanaf de hal en beschikt over een ligbad, douche, natuurstenen wastafel en is voorzien van vloerverwarming. Aan de achterzijde heeft u toegang tot de kleedkamer. De kleedkamer beschikt, evenals de gehele bovenste verdieping, over bijzonder veel op maat gemaakte inbouwkasten. Vanuit de kleedkamer is er via de kinderkamer toegang tot de masterbedroom aan de achterzijde met maar liefst aan drie zijden ramen wat zorgt voor een bijzonder lichte slaapkamer.
Het gehele appartement beschikt over een chique geïsoleerde houten visgraat vloer.

Het dakterras is bereikbaar vanuit het open trappenhuis en heeft een spectaculair uitzicht over de historische binnenstad van Amsterdam. Het dakterras beschikt over zowel een (warm)water- als een elektriciteitsaansluiting.

Herengracht
Naar de Heren Regeerders van de stad (De stad werd vroeger niet bestuurd, maar geregeerd). De gracht bestond reeds als een sloot, toen ze in 1612 werd verbreed tot de huidige gracht, als eerste van de drie hoofdgrachten. Het gedeelte voorbij de Leidsegracht behoort tot de uitleg van 1658. Tot die uitleg behoort ook de Nieuwe Herengracht. (Bron: Stadsatlas Amsterdam)

Bijzonderheden
- Dubbel bovenhuis van ca. 186m² (NEN2580)
- Dakterras van ca. 15² met een spectaculair uitzicht en de hele dag zon!
- Sfeervol verbouwd met hoogwaardige materialen
- Drie slaapkamers
- Eigen entree
- Steiger voor de deur voor een ligplaats ter overname
- Gelegen op eigen grond, dus géén erfpacht
- Kleine en gezonde VVE
- Bijdrage VVE bedraagt € 116,67 per maand
- Parkeren via vergunningsstelsel, op dit moment geen wachttijd!
- Oplevering in overleg


Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
03-12-2018
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1875

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
186 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Foto's

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-West

Grachtengordel West behoort staat – net als de rest van de grachtengordel – sinds 1 augustus 2010 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er bevinden zich, naast woonhuizen en kantoren, bezienswaardigheden en musea als het Anne Frankhuis, het Grachtenhuis, het Bijbels Museum en Huis Marseille. Ook de zogenoemde negen straatjes vind je hier: een populair winkel- en horecagebied.
De grachtengordel; een systeem van brede kavels
De wijk in stadsdeel Centrum ligt langs de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht en wordt aan de noordzijde begrensd door de Brouwersgracht en aan de zuidkant door de Leidsestraat. Vanaf de Brouwersgracht in het noordwesten van de binnenstad gaan de vier brede grachten evenwijdig aan elkaar naar beneden om na een bocht naar rechts tegen de Amstel aan te eindigen. De gordel, met haar straten, kades, bruggen en huizen, kenmerkt zich door een systeem van vrijwel identieke, brede kavels met binnentuinen. Aan dit deel van Amsterdam kun je de welvaart van de Gouden Eeuw goed zien, al stammen de meeste grachtenpanden uit de 18e eeuw. Dankzij verbouwingen door de jaren heen, is er – naast de originele bouw – een verscheidenheid aan gevels en architectuur te bewonderen. Het is dan ook een grote trekpleister voor toeristen van over de hele wereld.
De grachtengordel op de Canon van Amsterdam
De gordel heeft een rijke geschiedenis. Tot eind 16e eeuw bestond Amsterdam uit het deel binnen het Singel en de Kloveniersburgwal. Na de Alteratie, in 1578, veranderde dit en groeide de stad explosief. In 1613 werd vanaf de Brouwersgracht begonnen met het uitgraven van Grachtengordel West: het begin van de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. De grachtengordel is - volkomen terecht natuurlijk – deel van de Canon van Amsterdam, een lijst van vijftig belangrijke gebeurtenissen en ontwikkelingen in de geschiedenis van de stad.