Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Herengracht 498 hs 1017CB Amsterdam, Van Loonbuurt

Huurprijs op aanvraag

Bewaar object

Omschrijving

Dit schitterende grachtenpand, Les 4 Saisons, is gebouwd in 1667 en voldoet aan alle hedendaagse maatstaven voor het gebruik als moderne kantoorruimte. Het object bestaat uit vijf verdiepingen, van souterrain tot kapverdieping alsmede een tuin met tuinhuis.

In dit representatieve pand is momenteel nog ca. 200 m² beschikbaar voor verhuur.

Ligging
Het pand is gelegen in het hart van Amsterdam, op de hoek van de Vijzelstraat en de Herengracht op een van de meest prominente zichtlocaties van de stad. De Amsterdamse Grachtengordel kenmerkt zich door een combinatie van wonen, werken en recreëren. In de directe omgeving zijn diverse gerenommeerde bedrijven gevestigd, maar ook vele restaurants, winkels, hotels etc.

Bereikbaarheid
Per openbaar vervoer: Door de centrale ligging en de directe nabijheid van de Leidsestraat en Vijzelstraat, is de bereikbaarheid per openbaar vervoer uitstekend. Door de Leidsestraat rijdt tramlijn 1, 2 en 5. In de Vijzelstraat stoppen tramlijn 16, 24 en 25. Beide hebben directe verbindingen met alle belangrijke trein- en metrostations in Amsterdam. Daarnaast zal de halte van de Noord-Zuidlijn op een steenworp afstand op korte termijn openen.

Per auto: De bereikbaarheid met eigen vervoer is uitstekend. De ringweg A10 is via de Piet Heintunnel en/of via de Vijzelstraat goed te bereiken

Bestemming
Kantoor en gedeeltelijk winkel.

Opleveringsniveau:
- Prachtige stadstuin;
- Stijlkamers;
- Kabelgoten voorzien van data en elektra;
- Lift;
- Airco installaties door het gehele gebouw;
- Glasvezel;
- Massief eikenhouten parket vloeren;
- Sanitair en pantry’s;
- Verlichtingsarmaturen;
- Afgewerkte muren.

Verhuurbaar Vloeroppervlak (VVO):
Het totale verhuurbare vloeroppervlak bedraagt circa 1.100 m². Er is thans nog ca. 261 m² beschikbaar.

Huurprijs per m² per jaar:
Souterrain ca. 316 m²: VERHUURD
1e Verdieping met entresol VERHUURD
2e Verdieping VERHUURD
Kapverdieping VERHUURD
Winkel unit ca. 75 m²: € 500,-
Entresol winkel ca. 29 m² €500,-
Beletage ca. 135 m² € 315,-
Beletage achter ca. 22 m² € 315,-

Huurprijs te vermeerderen met BTW en servicekosten.

Servicekosten
€ 35,- per m² per jaar, op voorschotbasis exclusief BTW.

Huurtermijn
5 jaar.

Huurbetaling
Per kwartaal vooruit.

Aanvaarding
Op korte termijn.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, op basis van het Consumenten Prijsindexcijfer (CPI), reeks Alle Huishoudens (2006=100), zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), voor het eerst 12 maanden na de huuringangsdatum.

Zekerheidsstelling
Bankgarantie of waarborgsom ter grootte van minimaal drie maanden huur inclusief servicekosten en BTW.

Huurovereenkomst
Huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte niet ex artikel art. 7:320a BW volgens het model door de Raad voor Onroerende Zaken in februari 2015 vastgesteld.

Voorbehoud
Verhuur geschiedt onder voorbehoud gunning eigenaar/verhuurder. Verhuurder dient zijn algehele goedkeuring te geven aan de huurovereenkomst.

Energieprestatiecertificaat
Verhuurder beschikt niet over een energieprestatiecertificaat dan wel een gelijkwaardig document als bedoeld in het Besluit Energieprestatie Gebouwen en verhuurder zal deze documenten voor de oplevering ook niet aanvragen. Het betreft een Rijksmonument.

Bezichtiging
Na telefonische afspraak met ons kantoor.

Collegiaal
Wij hebben dit object in de gezamenlijke verhuur met DRS makelaars.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
19-07-2017
Status
Beschikbaar

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1667

Oppervlakten en inhoud

Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-Zuid

Grachtengordel-Zuid is het deel van de Amsterdamse grachtengordel (met de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht) tussen de Leidsestraat en de Amstel. De grootste dwarsstraten in dit deel van de grachtengordel zijn de Nieuwe Spiegelstraat, de Vijzelstraat, de Reguliersgracht en de Utrechtsestraat.
UNESCO werelderfgoedlijst
De grachtengordel staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt gekenmerkt door de breedte van de grachten en de relatief grotere panden. De zuidelijke gordel heeft, net als de rest van de grachtengordel, een rijke geschiedenis en er bevinden zich veel kantoren, bezienswaardigheden en musea, zoals Foam en Museum Van Loon. Maar ook wordt er gewoon gewoond; eind 2017 woonden er 5500 inwoners in dit deel van de stad.
Uitgaan, winkelen en sightseeing in de grachtengordel
De vier eerdergenoemde dwarsstraten hebben elk een andere toevoeging aan de stad. Zo staat het Spiegelkwartier bekend om de antiquairs, galeries en juweliers. De Vijzelstraat is een grote verkeersader tussen de ten zuiden van de grachtengordel gelegen Pijp en het Muntplein, een centraler in de stad gelegen plein met beroemde toren, De Munt. De Reguliersgracht is een van de meest pittoreske dwarsgrachten van de stad en de nabijgelegen Utrechtsestraat een van de leukste winkelstraten, met – in tegenstelling tot het winkelaanbod in koopgoten - unieke winkels zoals platenspeciaalzaak Concerto. Om de hoek van de Utrechtsestraat ligt het bekende uitgaansgebied rondom het Rembrandtplein, met cafés en restaurants en niet te vergeten Tuschinski, de bioscoop die beroemd is vanwege zijn Art Deco-inrichting en waar vaak filmpremières worden gehouden. Al met al is Grachtengordel Zuid een wijk met een breed aanbod aan kunst, cultuur, vertier, werken en wonen.