Herengracht 568 2 1017CH Amsterdam, Amstelveldbuurt

Vraagprijs € 1.835.000 

Bewaar object

Omschrijving

Heerlijk ruim en modern bovenhuis van 235 m² (NEN 2580) op een toplocatie, met prachtig vrij uitzicht over de statige Herengracht. Het bovenhuis is gelegen op eigen grond in een monumentaal grachtenpand met een rijke historie gebouwd in 1698.

Het bovenhuis is verdeeld over de drie bovenste etages en beschikt over een open haard, inloopkast, drie slaapkamers, twee luxe badkamers, ruime zolderverdieping en twee dakterrassen en een imposant entree op de bel-etage. De tweede en derde verdieping is voorzien van een massief eikenhouten vloer en de kwalitatief hoogwaardige afwerking in de gehele woning zorgt voor een luxe sfeer. Het appartement heeft lichte ruime kamers en is functioneel ingedeeld. De grote raampartij aan de achterzijde geeft uitzicht op de prachtige binnentuinen tussen de Herengracht en Keizersgracht en is hierdoor erg rustig. Deze woning ademt zorgvuldigheid en klasse. Over alle details zijn nagedacht en elke beslissing is weloverwogen genomen, wat heeft geresulteerd in een comfortabel en stijlvol bovenhuis.

Het pand ligt aan de Herengracht, om de hoek bij Utrechtsestraat en de Amstel één van de meest geliefde woonbuurten van Amsterdam. De voorziening voor het openbaar vervoer zijn uitstekend; tram 4 en 9 stoppen op het Rembrandtplein. Er zijn meerdere parkeergarages in de omgeving zoals onder de Stopera of parkeergarage The Bank.

INDELING
Gemeenschappelijk entree met trappenhuis naar de tweede etage. Via de entree bereikt u de ruime hal met toegang naar de woon- eetkamer met open haard. De open keuken is voorzien van luxe inbouwapparatuur. De derde verdieping beschikt over een overloop, twee ruime werk- slaapkamers, twee badkamers waarvan één met vrijstaand bad, douche met ingebouwde stoomcabine, dubbele wastafel en een wasruimte. De zolderverdieping geeft toegang tot beide terrassen en heeft een goede mogelijkheid voor het gebruik van een kinderkamer en opslag.

BIJZONDERHEDEN
- Rijksmonument
- Bouwjaar 1698
- Prachtige locatie aan de Herengracht
- Gebruik van hoogwaardige materialen
- Eigen grond
- Twee dakterrassen van ca. 13 m2
- Luxe keuken en badkamer
- Bergruimte op de kapverdieping
- Gezonde VvE (2 leden)
- VvE bijdrage € 233,50 per maand
- Ouderdomsclausule van toepassing
- Goede mogelijkheden voor kantoor aan huis

++++++++++++++++++++++++

Lovely and spacious modern upper house of 235 m² (NEN 2580) at top location, with amazing view of the majestic Herengracht. The upper house is freehold in a monumental canal-side house with a rich history built in 1698.

The upper house is divided in three floors and has a fireplace, walk-in closet, three bedrooms, two luxurious bathrooms, a spacious attic floor, two roof terraces and an imposing entrance on the mezzanine. The entire house has a solid oak floor and the very high quality finish of the house breathes an air of luxury. The apartment has light and spacious rooms and has a functional layout. The big windows at the rear side provide a view of the lovely courtyards between the Herengracht and Keizersgracht. This house breathes quality and class. Every detail is well thought-out and every decision well-considered, which resulted in a comfortable and stylish upper house.

The property is situated on the Herengracht, around the corner of the Utrechtsestraat and the Amstel in one of the most popular neighbourhoods of Amsterdam. The public transport facilities are excellent; tram 4 and 9 have a stop at Rembrandtplein, a 3 minute walk from the apartment. There are several parking facilities nearby such as under the Stopera or The Bank.

LAY-OUT
Common entrance with staircase to the second floor. Via the entrance you will reach the spacious hallway with access to the living room and dining room with fireplace. The open kitchen is equipped with luxury built-in appliances.
On the third floor you will find a landing, two spacious bedrooms, two bathrooms (one with a freestanding bath), shower with built-in steam room, double washbasins and a laundry room. The attic floor gives access to both roof terraces and has good possibilities for an additional children’s room and storage.

SPECIFICS
- Wonderful location at the Herengracht
- Attractive design and use of quality materials
- Date of construction 1698
- National monument
- The property is freehold
- Two roof terraces of approximately 13 m²
- Luxury kitchen and bathrooms
- Storage space at the attic
- Healthy owner’s association (2 members)
- Service costs € 233,50 per month
- Old-age clause
- good opportunities for office at home
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
30-03-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
235 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-Zuid

Grachtengordel-Zuid is het deel van de Amsterdamse grachtengordel (met de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht) tussen de Leidsestraat en de Amstel. De grootste dwarsstraten in dit deel van de grachtengordel zijn de Nieuwe Spiegelstraat, de Vijzelstraat, de Reguliersgracht en de Utrechtsestraat.
UNESCO werelderfgoedlijst
De grachtengordel staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt gekenmerkt door de breedte van de grachten en de relatief grotere panden. De zuidelijke gordel heeft, net als de rest van de grachtengordel, een rijke geschiedenis en er bevinden zich veel kantoren, bezienswaardigheden en musea, zoals Foam en Museum Van Loon. Maar ook wordt er gewoon gewoond; eind 2017 woonden er 5500 inwoners in dit deel van de stad.
Uitgaan, winkelen en sightseeing in de grachtengordel
De vier eerdergenoemde dwarsstraten hebben elk een andere toevoeging aan de stad. Zo staat het Spiegelkwartier bekend om de antiquairs, galeries en juweliers. De Vijzelstraat is een grote verkeersader tussen de ten zuiden van de grachtengordel gelegen Pijp en het Muntplein, een centraler in de stad gelegen plein met beroemde toren, De Munt. De Reguliersgracht is een van de meest pittoreske dwarsgrachten van de stad en de nabijgelegen Utrechtsestraat een van de leukste winkelstraten, met – in tegenstelling tot het winkelaanbod in koopgoten - unieke winkels zoals platenspeciaalzaak Concerto. Om de hoek van de Utrechtsestraat ligt het bekende uitgaansgebied rondom het Rembrandtplein, met cafés en restaurants en niet te vergeten Tuschinski, de bioscoop die beroemd is vanwege zijn Art Deco-inrichting en waar vaak filmpremières worden gehouden. Al met al is Grachtengordel Zuid een wijk met een breed aanbod aan kunst, cultuur, vertier, werken en wonen.

Kaart Herengracht 568 2 1017CH Amsterdam, Amstelveldbuurt

naar Herengracht 568 2 1017CH Amsterdam, Amstelveldbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand