Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Herengracht 576 * 1017CJ Amsterdam, Amstelveldbuurt

Huurprijs € 350 per m²/jaar

Bewaar object

Omschrijving

SAMENVATTING

Dit grachtenpand is omstreeks 1664 gebouwd door David de Wilhelm. De in 1870 – 1875 gerealiseerde verandering -deels vernieuwing en vereniging van een dubbel huis tot één hoogwaardig kantoorgebouw- biedt u de mogelijkheid om uw kantoor te vestigen op deze bijzondere plek aan de Herengracht.

Het grachtenpand bestaat uit circa 2.000 m² waarvan 320 m² beschikbaar voor de verhuur. Met een prachtig uitzicht aan de voorzijde over de gracht en aan de achterzijde een schitterende tuin. Het gebouw is recent (Q3 2018) hoogwaardig gerenoveerd (zie impressies).

BEREIKBAARHEID
Het grachtenpand is gelegen aan de Herengracht in het hart van Amsterdam en is gelegen tussen de Utrechtsestraat en Amstel in. De grachtengordel kenmerkt zich door een combinatie van wonen, werken en recreëren. Daarnaast biedt de omgeving diverse gezellige (koffie) bars en restaurants, zoals Starbucks en Goldfinch Brasserie. Dit grachtenpand ligt dichtbij de A10, op vijf minuten lopen staat een tramhalte en de centrale ligging zorgt voor een uitstekende bereikbaarheid. Op loopafstand ligt het Rembrandtplein en het Waterlooplein met bijhorende metrostation.

HET GEBOUW

OPPERVLAK GEBOUW
Het gebouw is in totaal circa 2.000 m².

BESCHIKBAARHEID
Herengracht 576
- Kelder: ca. 177 m² v.v.o. verhuurd;
- Souterrain: ca. 145 m² v.v.o. verhuurd;
- Belle etage: ca. 391 m² v.v.o. verhuurd;
- 1e verdieping: ca. 372 m² v.v.o. verhuurd;
- 2e verdieping: ca. 372 m² v.v.o. verhuurd;
- 3e verdieping: ca. 320 m² v.v.o. kantoorruimte beschikbaar.

PARKEREN
In de nabije omgeving zijn mogelijkheden tot (openbaar)parkeren en binnen 5 minuten loopafstand zijn meerdere openbare parkeergarages.

HUURPRIJS
€ 350,- per m² per jaar, te vermeerderen met BTW en servicekosten.

SERVICEKOSTEN
€ 40,- per m² v.v.o. per jaar, als verrekenbaar voorschot, te vermeerderen met BTW.

HUURTERMIJN
5 jaar met een verlenging van telkens 5 jaar, rekening houdend met een opzegtermijn van 12 maanden.

SPECIFICATIES & VOORZIENINGEN
KANTOORRUIMTE:
- Gemeenschappelijke representatieve royale entree;
- Snelle ruime panoramalift;
- Royaal trappenhuis;
- Gemeenschappelijke sanitaire ruimte op elke verdieping;
- Kabelgoten voorzien van elektra-, data en telefoonbekabeling;
- Centrale verwarming middels radiatoren;
- Pantry;
- Verlichtingsarmaturen en mechanische ventilatie met koeling;
- Vloerbedekking (daar waar aanwezig).
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
31-05-2018
Status
Beschikbaar

Bouw

Soort object
Kantoorruimte
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1664

Oppervlakten en inhoud

Opp kantoorruimte
2.000 m²
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-Zuid

Grachtengordel-Zuid is het deel van de Amsterdamse grachtengordel (met de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht) tussen de Leidsestraat en de Amstel. De grootste dwarsstraten in dit deel van de grachtengordel zijn de Nieuwe Spiegelstraat, de Vijzelstraat, de Reguliersgracht en de Utrechtsestraat.
UNESCO werelderfgoedlijst
De grachtengordel staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt gekenmerkt door de breedte van de grachten en de relatief grotere panden. De zuidelijke gordel heeft, net als de rest van de grachtengordel, een rijke geschiedenis en er bevinden zich veel kantoren, bezienswaardigheden en musea, zoals Foam en Museum Van Loon. Maar ook wordt er gewoon gewoond; eind 2017 woonden er 5500 inwoners in dit deel van de stad.
Uitgaan, winkelen en sightseeing in de grachtengordel
De vier eerdergenoemde dwarsstraten hebben elk een andere toevoeging aan de stad. Zo staat het Spiegelkwartier bekend om de antiquairs, galeries en juweliers. De Vijzelstraat is een grote verkeersader tussen de ten zuiden van de grachtengordel gelegen Pijp en het Muntplein, een centraler in de stad gelegen plein met beroemde toren, De Munt. De Reguliersgracht is een van de meest pittoreske dwarsgrachten van de stad en de nabijgelegen Utrechtsestraat een van de leukste winkelstraten, met – in tegenstelling tot het winkelaanbod in koopgoten - unieke winkels zoals platenspeciaalzaak Concerto. Om de hoek van de Utrechtsestraat ligt het bekende uitgaansgebied rondom het Rembrandtplein, met cafés en restaurants en niet te vergeten Tuschinski, de bioscoop die beroemd is vanwege zijn Art Deco-inrichting en waar vaak filmpremières worden gehouden. Al met al is Grachtengordel Zuid een wijk met een breed aanbod aan kunst, cultuur, vertier, werken en wonen.