Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Herengracht 91 II- III 1015BD Amsterdam, Langestraat e.o.

Huurprijs € 2.300 per maand

Bewaar object

Omschrijving

Herengracht 91 II-III, 1015 BD Amsterdam

(English summary below)

Gelegen op de bovenste twee lagen van een statig grachtenpand aan een van de mooiste gedeelten van de Herengracht. Het appartement van circa 90 m2 is hoogwaardig gerenoveerd en voorzien van twee slaapkamers en twee badkamers. Het appartement heeft openslaande ramen aan de voorzijde met uitzicht over de gracht.

INDELING:

Middels een chique, gemeenschappelijk hal, voorzien van marmeren vloer, komt men in het trappenhuis. Het appartement bevindt zich op de tweede etage. Bij binnenkomst sfeervolle voorkamer voorzien van een open haard en een moderne half open keuken. Aan de achterzijde bevindt zich de tweede kamer welke kan worden gebruikt als woonkamer of slaapkamer. De badkamer is voorzien van een inloopdouche, marmeren wastafel en een toilet. Op de derde verdieping bevindt zich vervolgens een prettige ruimte aan de voorzijde welke zeer geschikt is als bijvoorbeeld studeerkamer of slaapkamer. Aan de achterzijde bevindt zich een slaapkamer met inbouwkasten. De tweede badkamer is voorzien van een inloopdouche, marmeren wastafel en een toilet.

BIJZONDERHEDEN:

- Het appartement wordt gestoffeerd opgeleverd
- Gelegen aan het rustige deel van de Herengracht
- Maandelijks voorschot gas en elektra € 180,00
- Maandelijks voorschot voor water € 20,00
- Maandelijkse bijdrage schoonmaakkosten gemeenschappelijk trappenhuis € 20,00

***************************************************************************
Situated in the top two floors of a stately mansion in one of the most beautiful parts of the Herengracht. The approx. 90 m2 apartment is completely renovated and equipped with two high-end bathrooms and two bedrooms. The apartment overlooks the canal.

CLASSIFICATION:

The communal entrance with marble floors leads into the stairwell. The apartment is located on the second floor and is accessible by the stairs. Upon entering, there is a very cozy and light room in the front of the house overlooking the canal, with a fireplace. There is a modern, semi-open kitchen and a room in the back of the building that can be used as a living or bedroom. The bathroom is equipped with a walk–in shower, toilet and sink. In the third floor, there is a very cozy room that can be used as a guestroom or study for example. There is a second bathroom with shower, sink and toilet. In the back there is another bedroom with build in cupboards.

PARTICULARS:

- Quiet part of the Herengracht
- Monthly advance payment for gas and electricity € 120,00
- Monthly advance payment for water € 20,00
- Monthly charge for maintenance and cleaning of the stairwell € 20,00
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 220 p/m
Aanmeldingsdatum
13-03-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1657

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
90 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-West

Grachtengordel West behoort staat – net als de rest van de grachtengordel – sinds 1 augustus 2010 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er bevinden zich, naast woonhuizen en kantoren, bezienswaardigheden en musea als het Anne Frankhuis, het Grachtenhuis, het Bijbels Museum en Huis Marseille. Ook de zogenoemde negen straatjes vind je hier: een populair winkel- en horecagebied.
De grachtengordel; een systeem van brede kavels
De wijk in stadsdeel Centrum ligt langs de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht en wordt aan de noordzijde begrensd door de Brouwersgracht en aan de zuidkant door de Leidsestraat. Vanaf de Brouwersgracht in het noordwesten van de binnenstad gaan de vier brede grachten evenwijdig aan elkaar naar beneden om na een bocht naar rechts tegen de Amstel aan te eindigen. De gordel, met haar straten, kades, bruggen en huizen, kenmerkt zich door een systeem van vrijwel identieke, brede kavels met binnentuinen. Aan dit deel van Amsterdam kun je de welvaart van de Gouden Eeuw goed zien, al stammen de meeste grachtenpanden uit de 18e eeuw. Dankzij verbouwingen door de jaren heen, is er – naast de originele bouw – een verscheidenheid aan gevels en architectuur te bewonderen. Het is dan ook een grote trekpleister voor toeristen van over de hele wereld.
De grachtengordel op de Canon van Amsterdam
De gordel heeft een rijke geschiedenis. Tot eind 16e eeuw bestond Amsterdam uit het deel binnen het Singel en de Kloveniersburgwal. Na de Alteratie, in 1578, veranderde dit en groeide de stad explosief. In 1613 werd vanaf de Brouwersgracht begonnen met het uitgraven van Grachtengordel West: het begin van de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. De grachtengordel is - volkomen terecht natuurlijk – deel van de Canon van Amsterdam, een lijst van vijftig belangrijke gebeurtenissen en ontwikkelingen in de geschiedenis van de stad.

Kaart Herengracht 91 II- III 1015BD Amsterdam, Langestraat e.o.

naar Herengracht 91 II- III 1015BD Amsterdam, Langestraat e.o.
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand