Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Herenstraat 26 1015CB AMSTERDAM, Langestraat e.o.

Vraagprijs € 1.900.000 k.k.

Bewaar object

Omschrijving

UNIEK…..!!!!

Een geheel pand van maar liefst 265m2 met een tuin in hartje centrum tussen het Singel en de Herengracht in het verlengde van de Blauwburgwal.

Het gehele pand bestaat uit een begane grond oppervlakte van 110m2. Het voorhuis is 125m2 verdeeld over drie etages en dan nog een achterhuis van 30m2 verdeeld over drie etages.

In de Westelijke Grachtengordel, ligt dit heerlijke huis met een tal van mogelijkheden, wonen of wonen en werken maar ook bijvoorbeeld een bed en breakfast, alles is hier mogelijk. Dit deel van de historische binnenstad wordt gekenmerkt door een dorps karakter en de trendy, sfeervolle winkels, traiteurs, restaurants en speciaalzaken. De Herenstraat 26 is een Rijksmonument uit 1905.

Het pand is de afgelopen jaren door de huidige eigenaar grondig gerenoveerd en met liefde onderhouden.
Dit is specifiek een pand wat men van binnen gezien moet hebben om alle gebruiksmogelijkheden te kunnen zien en voelen.

De indeling is ronduit verrassend te noemen en de gebruiksmogelijkheden talloos. Wat te denken van een winkel of bedrijf aan huis. Een fantastisch woonhuis voor een groot gezien met het achterhuis voor bijvoorbeeld een au pair of, zoals het nu gebruikt wordt, als eigen woning met een bed en breakfast erbij.

De indeling van het pand is als volgt:
Er zijn twee voordeuren, de eerste geeft toegang tot de winkel/bedrijfsruimte aan de voorzijde en de tweede voordeur geeft direct toegang tot de (eigen) bovenwoningen.
Begane grond: winkelruimte, monumentaal trappenhuis, complete luxe woonkeuken met toegang tot de tuin voorts nog twee kamers en een luxe badkamer.

Het voorhuis: bereikbaar via het monumentale trappenhuis maar ook via de eigen voordeur direct aan de Herenstraat. Drie verdiepingen met in totaal een woonkeuken, woonkamer, vier slaapkamers en twee badkamers.

Het achterhuis : binnendoor bereikbaar. Drie verdiepingen met een woonkamer, slaapkamer en een moderne badkamer.

Dan komen we nu aan een heel bijzonder aspect van de woning. De achtertuin is namelijk niet een kleine tuin achter de woning maar strekt zich uit over vier panden waardoor er voor de locatie een bijzonder grote achtertuin aanwezig is met veel privacy. Dit is het enige pand in de hele straat met überhaupt een tuin, laat staan zo'n grote tuin.

Bijzonderheden:
-Geheel pand
-Niet gesplitst
-Eigen grond
-Rijksmonument
-Fantastische ligging
-Vele gebruiksmogelijkheden
-Elf kamers
-Nen meetrapport aanwezig

UNIQUE…..!!!!

A complete building of no less than 265m2 with a garden in the center between the Singel and the Herengracht in the extension of the Blauwburgwal.

The entire property consists of a ground floor area of 110m2. The front house covers 125m2 divided over three floors and contains an annex of 30m2 divided over three floors.

Located at the Westelijke Grachtengordel (Western Ring of Canals), you will find this lovely property with lots of possibilities and very suitable for living or living and working but also to be used as a bed and breakfast. Everything is possible here.

This part of the historic city center is characterized by a rural atmosphere and trendy shops, caterers, restaurants and specialty shops. Herenstraat 26 is a national monument dating from 1905.
The building has been thoroughly renovated and lovingly maintained by the current owner during recent years.

This is the kind of property that must be seen from the inside to be able to see and feel all possible applications.

The layout is nothing short of surprising and the possibilities for usage are countless. What about a store or home business? A fantastic property for a large family with the annex as a living space for an au pair or, as it is currently used, as a private home with a bed and breakfast.

The layout of the property is as follows:
There are two front doors, the first with access to the store / business space at the front and the second front door with direct access to the (private) upstairs apartments.
Ground floor: retail space, monumental staircase, fully equipped luxury kitchen with access to the garden, two more rooms and a luxurious bathroom.
The front house: accessible through the monumental staircase but also through the private front door directly on the Herenstraat. Three floors with in total an open kitchen, living room, four bedrooms and two bathrooms.
The annex: accessible from within. Three floors with a living room, bedroom and a modern bathroom.
Then we come to a very special aspect of the home.

The backyard is in fact not a small garden behind the property but extends over four buildings so that there is a very large backyard for the location with lots of privacy. This is the only building in the whole street with a garden at all, let alone such a large garden.

Details:
-Complete property
-Not divided
-Free-hold
- National monument
-Fantastic location
-Many applications possibile
-11 rooms
-A measurement report is available

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
19-01-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bijzonder woonhuis
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1905

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
264 m²
Perceeloppervlakte
230 m²
Inhoud
940 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
12
Aantal slaapkamers
10
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-West

Grachtengordel West behoort staat – net als de rest van de grachtengordel – sinds 1 augustus 2010 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er bevinden zich, naast woonhuizen en kantoren, bezienswaardigheden en musea als het Anne Frankhuis, het Grachtenhuis, het Bijbels Museum en Huis Marseille. Ook de zogenoemde negen straatjes vind je hier: een populair winkel- en horecagebied.
De grachtengordel; een systeem van brede kavels
De wijk in stadsdeel Centrum ligt langs de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht en wordt aan de noordzijde begrensd door de Brouwersgracht en aan de zuidkant door de Leidsestraat. Vanaf de Brouwersgracht in het noordwesten van de binnenstad gaan de vier brede grachten evenwijdig aan elkaar naar beneden om na een bocht naar rechts tegen de Amstel aan te eindigen. De gordel, met haar straten, kades, bruggen en huizen, kenmerkt zich door een systeem van vrijwel identieke, brede kavels met binnentuinen. Aan dit deel van Amsterdam kun je de welvaart van de Gouden Eeuw goed zien, al stammen de meeste grachtenpanden uit de 18e eeuw. Dankzij verbouwingen door de jaren heen, is er – naast de originele bouw – een verscheidenheid aan gevels en architectuur te bewonderen. Het is dan ook een grote trekpleister voor toeristen van over de hele wereld.
De grachtengordel op de Canon van Amsterdam
De gordel heeft een rijke geschiedenis. Tot eind 16e eeuw bestond Amsterdam uit het deel binnen het Singel en de Kloveniersburgwal. Na de Alteratie, in 1578, veranderde dit en groeide de stad explosief. In 1613 werd vanaf de Brouwersgracht begonnen met het uitgraven van Grachtengordel West: het begin van de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. De grachtengordel is - volkomen terecht natuurlijk – deel van de Canon van Amsterdam, een lijst van vijftig belangrijke gebeurtenissen en ontwikkelingen in de geschiedenis van de stad.

Kaart Herenstraat 26 1015CB AMSTERDAM, Langestraat e.o.

naar Herenstraat 26 1015CB AMSTERDAM, Langestraat e.o.
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand