Hoefbladstraat 17 1562SH Krommenie, Noorderham

Bewaar object

Omschrijving

Deze eengezinswoning aan de Hoefbladstraat in Krommenie is een schoolvoorbeeld hoe je een huis opknapt. Hier is kunstig lucht omgezet in vierkante meters woonoppervlak. Door een extra verdieping op het dak te plaatsen en de woonkamer naar achteren uit te bouwen, hebben de huidige bewoners misschien wel alvast jouw woonwensen ingevuld…

In de afgelopen tien jaar heeft deze hele woning een vrijwel complete makeover gekregen. Elke vierkante millimeter is bekeken, beoordeeld en vervangen of verbeterd. De lijst is dan ook erg lang. We beginnen beneden…
In 2015 is de achtergevel uitgebouwd om leefruimte te winnen. Tegelijkertijd zijn de wanden, plafonds en vloer opnieuw bekleed. De lambrisering in de gang, sierlijsten en openslaande deuren met klassieke raamverdelers in de woonkamer matchen verrassend goed met moderniteiten als inbouwverlichting en de onopvallende staande radiator in de woonkamer. De keuken is opvallend licht gehouden, daar zijn een dakkoepel en extra ramen in de gevel debet aan.
Via de trap, in 2009 vervangen, komen we op de bovenverdieping. Daar is de ruimte gegeven aan de slaapvertrekken, badkamer en een speciale wasruimte. Ook weer: nieuwe stucwerk en spagtelputz en isolatie in de plafonds. De badkamer is krap een jaar oud. Smaakvol betegeld en voorzien van vloerverwarming is dit het toppunt van modern wooncomfort. De dubbele wastafel, inloopdouche en het tweede toilet hebben royaal de ruimte gekregen. Het ‘loze’ kamertje wat overbleef na verplaatsing van de badkamer is nog maar kort geleden gebombardeerd tot facility room. Hier vinden we de aansluitingen voor de wasmachine en -droger en is ook nog de ruimte voor een wasrek en de strijkplank. Speciaal voor deze verbouwing is door de erkende specialist de elektriciteit verruimd met twee extra groepen.
Toen in 2009 de dakopbouw werd geplaatst, kwam er ruim 33 vierkante meter leefoppervlak bij. Dat is benut voor een derde slaapkamer met inloopkast en bergruimte voor de CV-installatie. Het vergt geen hogere wiskunde om te berekenen dat hier gemakkelijk een vierde vertrek gecreëerd kan worden! De dakconstructie is zichtbaar gehouden en smaakvol geïntegreerd in het interieur. De hoogte vergroot het ruimtelijke gevoel. Wat een rijkdom!

Indeling:
Begane grond: entree, hal met meterkast en trapopgang. Toilet.
Doorzonwoonkamer met dubbele openslaande deuren naar de achtertuin. Open keuken met dakraam en diverse inbouwapparatuur.
Eerste verdieping: overloop met vaste trap naar zolderverdieping. Wasruimte met aansluitingen wasmachine en -droger. 2 Royale slaapkamers (resp. 9,5 en 11 m2). Badkamer met vloerverwarming en ingebouwde verlichting, inloopdouche, luxe wastafelmeubel met dubbele wasbak en tweede toilet.
Tweede verdieping: overloop. Derde slaapkamer (26,5 m2: mogelijkheid verdeling in 2 vertrekken). Inloopkast 4 m2. Bergkast met opstelling CV-installatie (HR Combiketel 2017).

De Rosariumbuurt, oftewel Kruidenbuurt, in Krommenie is populair onder jonge gezinnen. De rustige straten, net ver genoeg van het doorgaande verkeer om veilig buiten te spelen, en het vrije veld praktisch om de hoek geven een gevoel van welbehagen. Dat scholen, sportverenigingen en supermarkten op loopafstand liggen, helpt natuurlijk ook mee. Op vijf minuten lopen, is net een nieuw zwembad geopend. Met een binnen- en een buitenbad met speelweide! Loop je de andere kant op, dan kom je bij de bieb. Worden ouders ook altijd blij van. En om hun enthousiasme verder te vergroten: voor voortgezet onderwijs van vmbo tot en met vwo hoeven jongeren het dorp niet uit.

Door de ligging van Krommenie ten opzichte van het Rijkswegennet vinden autoforenzen dit Zaanse dorp vaak ideaal. Binnen 20 minuten ben je in Amsterdam, in Alkmaar of in Haarlem dus dat is wel terecht.

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 117 m2;
- inhoud 394 m3;
- perceeloppervlakte 131 m2 eigen grond;
- extra verdieping door dakopbouw;
- vergrote woonkamer en keuken door uitbouw;
- niets meer aan doen, zo erin trekken;
- oplevering in overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
10-02-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1961

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
117 m²
Perceeloppervlakte
131 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

Kaart Hoefbladstraat 17 1562SH Krommenie, Noorderham

naar Hoefbladstraat 17 1562SH Krommenie, Noorderham
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand