Holbeinstraat 18 1077VE Amsterdam, Minervabuurt Zuid

Bewaar object

Omschrijving

**SEE ENGLISCH TRANSLATION BELOW**

Zeer charmant en courant ingedeeld jaren ’30 herenhuis van 208 m2 (inclusief kelder van 21 m2), vijf slaapkamers, twee ruime badkamers, balkon en zonnige tuin (47 m2)op het Zuid-Westen. Op een van de fraaiste locaties van Amsterdam Zuid.

De woning is in 2016 onder architectuur volledig gerenoveerd. Dit is gedaan met gebruik van hoogwaardige materialen en met behoud van originele details.

OMGEVING
Gelegen aan een van de meest rustige, groene en kindvriendelijke plantsoenen in Amsterdam Zuid. De woning is gelegen op steenworp afstand van de chique Beethovenstraat met vele winkels, gezellige horecagelegenheden en supermarkten als Albert Heijen en Marqt. Op loopafstand bevinden zich het groene Beatrixpark, de Zuidas en Station Zuid. Met de auto is de Ringweg A10 uitstekend bereikbaar en Schiphol is op 15 auto-of treinminuten. Voor de deur zijn er veel parkeermogelijkheden en daardoor altijd plek. Zonder wachtlijst zijn er maar liefst twee parkeervergunningen te verkrijgen!

INDELING
Begane grond:
Entree via een mooie vestibule met origineel marmer komt u terecht in de karakteristieke hal, waar u middels openslaande deuren de lichte woonkamer binnenkomt. Aan de voorzijde is een gezellige erker met details van glas in lood. Via de open keuken met kookeiland aan de achterzijde is middels openslaande deuren de heerlijke tuin te bereiken. Een plek waar u in absolute privacy van de zon geniet.

Eerste verdieping:
Via het authentieke trappenhuis komt u op de eerste verdieping waar zich een aparte toilet, een werkkamer en een ruime slaapkamer aan de voorzijde bevinden. Aan de achterzijde bevinden zich de grote master-bedroom met walkin-closet en een prachtige badkamer-ensuite met vrijstaand bad en inloopdouche. Vanuit de slaapkamer en badkamer is er toegang tot het balkon.

Tweede verdieping:
Op de bovenste verdieping zijn er nog eens twee zeer lichte en ruime slaapkamers voorzien van ruime inbouwkasten en een tweede badkamer, voorzien van twee inloopdouches en twee wastafels. Tevens is er een apart toilet.

Kelder:
Aan de voorzijde bevindt zich de wasruimte met wasmachine en droger aansluiting en zijn er open kasten voor voorraad e.d. Aan de achterzijde bevinden zich de installaties als de Cv-ketel en een extra grote boiler voor 300 liter water, maar biedt tevens nog veel ruimte om te
gebruiken als bergruimte. De kelder heeft een stahoogte van 1.85 m en is 21 m2.

WOONOPPERVLAKTE
NEN 2580: woning heeft een gebruiksoppervlakte van 208 m˛ incl. kelder (21 m2) . Het meetrapport ligt ter inzage en wordt op verzoek verstuurd.

KADASTRALE GEGEVENS
Gemeente Amsterdam, sectie AB, nummer 617

ERFPACHT
De woning is gelegen op erfpacht van de gemeente Amsterdam
Voortdurend recht van erfpacht, voorwaarden 2000, tijdvak loopt tot 1-06-2057
Jaarlijkse indexering. Canon per jaar is 4.213,62 per jaar

BIJZONDERHEDEN
- Veel buitenruimte: balkon en zonnige tuin op het Zuid-Westen
- Zeer rustige/kindvriendelijke buurt
- Volledig gerenoveerd in 2016
- De gehele woning is voorzien van een prachtige houten visgraat vloer
- Alle kamers voorzien van Maretti spots met led-verlichting
- Elke kamer voorzien van internetaansluiting
- Alarminstallatie aanwezig
- Volledig dubbele beglazing
- Mechanisch ventilatiesysteem
- Elektrische rolluiken aan voor-en achterzijde van de woning op de tweede verdieping
- Cv-installatie uit 2016 en woning is voorzien van extra grote boiler (300 liter)
- Zonder wachtlijst 2 parkeervergunningen verkrijgbaar
- Verkoper zal een energielabel overdragen bij levering
- Oplevering in overleg

A beautiful 1930s townhouse, 208m˛ including cellar ( 21 m2), with five bedrooms, two spacious full bathrooms, first floor balcony and sunny SW facing garden in one of the most covetable neighbourhoods in Amsterdam South.

The house was fully renovated to the highest standard under guidance of an architect in 2016. Only the highest quality materials were used whilst retaining charming original details.

ENVIRONMENT
Situated steps away from chic Beethovenstraat with its many convenient shops, restaurants and supermarkets (Albert Heijn and Marqt). Walking distance from tranquil Beatrixpark, Zuidas and train station Amsterdam Zuid. The highway A10 is easily accessible and Schiphol Airport is reachable within 15 minutes by car or train. Plenty of street parking available in front of the door. Two parking permits are available immediately .

LAYOUT
Ground floor:
Through an elegant entryway with original marble detailing, you will enter the foyer of the house equipped with a guest WC and featuring 2 large french doors leading to the bright living room and open plan kitchen and dining space.
At the front side of the house is a large bay window with original stained glass elements.
The modern open kitchen features a cooking island and access to the back garden through two folding doors. A place where you can enjoy the sun in absolute privacy.

First floor:
The originally restored staircase brings you to the first floor where there is a separate toilet, a study (or smaller bedroom) and a larger bedroom. A further master bedroom is situated at the rear complete with walk-in closet and beautiful bathroom ensuite with a spacious walk-in shower and free-standing bathtub. Both the master bedroom and master bathroom ensuite have access to the first floor balcony.

Second floor:
Two additional spacious and bright bedrooms with large fitted wardrobes. A unique second full bathroom with two walk-in rain showers, two sinks and floor heating.
There is also a separate toilet on this floor.

Cellar:
Features convenient laundry space with a washer and dryer and extra storage closets. At the back are technical installations such as the central heating and a extra big boiler with 300 liters capacity. There is also space for more storage. The cellar is 21 m2 and the height is 1.85 meter.

FLOOR AREA
NEN 2580: house has a usable area of 208m˛ including cellar (21 m2) . The survey report is available for inspection and will be sent on request.

CADASTRAL DATA / DIVIDING
Municipality of Amsterdam, section AB, number 617

GROUND LEASE
The house is located on leasehold with a period till 1-6-2057
Permanent right of ground lease, terms 2000, yearly costs of 4.213,62 euro,
yearly indexing

EXCEPTIONAL FEATURES OF THE PROPERTY:
- Entire townhouse, no upstairs neighbours
- Southwest facing garden and balcony
- Exceptionally child-friendly neighborhood, best schools
- Full renovation completed in 2016
- Equipped with lighting plan and Maretti spotlights (LED lightening)
- Each room has internet connection
- Alarm system installed
- Double glazing throughout entire house
- Electric shutters at the front and rear of the house on the second floor
- New heating system from 2016 and equipped with extra large boiler (300 liters)
- Seller will transfer an energy label upon delivery
- Delivery in consultation.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
27-03-2018
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1933

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
187 m²
Perceeloppervlakte
129 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Kaart Holbeinstraat 18 1077VE Amsterdam, Minervabuurt Zuid

naar Holbeinstraat 18 1077VE Amsterdam, Minervabuurt Zuid
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand