Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Hoofddorpplein 18 I 1058PD Amsterdam, Westlandgrachtbuurt

Vraagprijs € 365.000 

Bewaar object

Omschrijving

Leuk en goed ingedeelde 3 kamerwoning (met een unieke breedte van ca. 7m˛) met eigen opgang en uitzicht over het Hoofddorpplein in Amsterdam Zuid. De woning beschikt over 2 slaapkamers van een goede oppervlakte en is daarom ideaal voor eigen bewoners, woningdelers of beleggers. De woning is voorzien van isolerende beglazing en is gelegen op eigen grond!

Hoofddorppleinbuurt

De woning is gelegen in een gewilde woonomgeving. Op loopafstand van diverse winkels, supermarkten en horecagelegenheden aan het Hoofddorpplein, Zeilstraat en Amstelveenseweg. In de directe omgeving zijn er verschillende recreatiegebieden te vinden: het Vondelpark, het Nieuwe Meer, het Amsterdamse Bos en het Rembrandtpark. Ook zijn er diverse sportvoorzieningen in de buurt gelegen zoals sportschool Basic Fit (aan het einde van de straat), Sportpark De Schinkel, voetbalclub AVV Swift en hockeyclubs Amsterdam, Hurley en Pinoké (Amsterdamse Bos).

Bereikbaarheid

Het openbaar vervoer is ruimschoots aanwezig: NS stations Amsterdam Zuid en Lelylaan, tramlijnen 1, 2 en 17, de metro en diverse buslijnen zijn dichtbij gelegen. Met eigen vervoer is de Ringweg A10 om de hoek, waardoor b.v. Schiphol binnen 10 minuten te bereiken is.

Indeling

1e etage: Eigen entree, hal, met opbergkast. De woonkamer staat open verbinding met de keuken, waardoor de ruimte zeer ruim aanvoelt. Aan de voorzijde is de woonkamer gelegen, vanuit deze ruimte heeft u een bijzonder uitzicht over het Hoofddorpplein. De woonkamer heeft een prettige oppervlakte, met ruimte voor een zithoek en eettafel.

Vanuit de woonkamer wordt via de dubbele deuren (met glas), de slaapkamer (voorzijde) van ca. 10m˛ met twee raamkozijnen bereikt.

De keuken staat in open verbinding met de woonkamer. Deze is in een witte kleurstelling uitgevoerd en voorzien van tegelwerk tegen de achterwand. De keuken is uitgevoerd met o.a. 5-pitsgasfornuis, afzuiginstallatie, koelkast, combi-oven, afwasmachine. Tevens zijn er twee vaste kasten (waarvan 1 plaats biedt aan de CV-installatie) aanwezig. Het balkon van ca. 7m˛ aan de achterzijde van de woning, kan vanuit de keuken worden bereikt.

Naast de keuken is de slaapkamer van ca. 12m˛ gelegen, deze is eveneens voorzien van een dubbele deur die toegang tot het balkon biedt.

De woning is voorzien van isolerende beglazing, een laminaat vloer (niet geďsoleerd)

De badkamer is ruim opgezet en betegeld in een keurige tegel. De ruimte beschikt over een inloopdouche (regendouchekop), zwevend toilet, wastafel met spiegelwand.

Kerngegevens woning

Oppervlakte: ca. 65 m˛
Aantal kamers: 3, waarvan 2 slaapkamers
Buitenruimte: 7 m˛
Energielabel: voorlopig E
Isolatie: Voorzien van isolerende beglazing
Bouwjaar: 1927
Verwarming: C.V. installatie ca. 12 jaar geleden geďnstalleerd

Kadastrale gegevens

Gemeente : Sloten
Sectie + nummer: O 3052 A5
Eigen grond

VVE

Aantal leden: 4
Eigen beheer
Aandeel: 2/10
Servicekosten: € 75,-- per maand ( per 2018)
Reserve Groot onderhoud per 31 december 2017 € ca. €18.000,-
Kamer van Koophandel nummer: 51055643

Overig

Ouderdomsclausule is van toepassing
Niet bewonersclausule is van toepassing
Notaris : ring Amsterdam
Oplevering in overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
20-03-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1927

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
65 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Kaart Hoofddorpplein 18 I 1058PD Amsterdam, Westlandgrachtbuurt

naar Hoofddorpplein 18 I 1058PD Amsterdam, Westlandgrachtbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand