Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Hoogoord 18 1102CA Amsterdam, Bijlmer-Centrum (D, F, H)

Vraagprijs € 119.500 

Bewaar object
Bouwjaar
1968
Woonoppervlakte
64 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Ruim 2-kamerappartement op de 4e verdieping van een gerenoveerd complex met een zonnig balkon gelegen in een rustige buurt.

Tussen de Amsterdamse Poort en het Bijlmerpark zijn alle voorzieningen op loop- en op fietsafstand, zoals het winkelcentrum 'Amsterdamse Poort', Ziggo Dome, de Pathé bioscoop en de Heineken Music Hall. Parkeerplek is er altijd en bus, trein, metro en uitvalswegen zijn nabijgelegen.

Metrostation/N.S. station Bijlmer ligt op 5 minuten loopafstand. Van hieruit bent u zo op het Centraal Station. Bovendien rijden de volgende bussen: lijn 29, lijn 61, lijn 158, lijn 175, lijn 300. Vanaf de Karspeldreef/Foppingadreef rijden de volgende bussen: lijn 120, lijn 126 en lijn 177.

U kunt wandelen in het nabijgelegen Bijlmerpark en als het mooi weer is, kunt u recreëren bij de Gaasperplas. Winkelen kunt u in de buurt: in winkelcentrum Amsterdamse Poort, in meubelboulevard Villa Arena, op de markt of in de toko. Kinderen kunnen lopend naar school, de kinderopvang is vlakbij en er is geen gebrek aan speelplaatsen en sportvelden.

Indeling: entree, hal, dichte keuken voorzien van een lichte keukenopstelling, ruime berging met wasmachineaansluiting. Badkamer is voorzien van een wastafel, douche en toilet. Lichte woonkamer met toegang tot een ruim en zonnig balkon (zuidoost), gang en slaapkamer.

Bijzonderheden:

- Woonoppervlak ca. 64 m2
- Erfpacht afgekocht tot 01 mei 2019
- Servicekosten € 204,- per maand incl. voorschot stookkosten,
opstalverzekering, schoonmaak algemene ruimten, huismeester,
onderhoud lift, reservering groot onderhoud, enz.)
- Lift en intercom aanwezig
- Zeer net appartement
- Zeer gunstig gelegen
- Berging op de begane grond
- Oplevering in overleg, kan spoedig
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
06-03-2013
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1968

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
64 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Bijlmer Centrum (D,F,H)

Bijlmer Centrum is een wijk in stadsdeel Amsterdam Zuidoost. De volledige naam van de Bijlmer is Bijlmermeer, naar het water dat nagenoeg op dezelfde plek lag als de Bijlmer nu en in 1626 is drooggelegd. Bijlmer Centrum bestaat uit de buurten Bijlmer D, F en H en ligt ten westen van de Gooiseweg.
Het begin van de Bijlmer: groen en flats
Vroeger werd Bijlmer Centrum gekenmerkt door veel groen en flats van tien verdiepingen hoog die in een zeskantige honingraatstructuur ten opzichte van elkaar waren gebouwd. De bebouwing en het groen waren eind jaren zestig op de plek gekomen van het in 1966 door Amsterdam geannexeerde Weesperkarspel. De eerste woningen, in de H-buurt konden in 1968 worden betrokken.
Van hoogbouw naar laagbouw
In de jaren negentig is een grootschalige vernieuwing in gang gezet, waarbij een groot deel van de hoogbouw werd gesloopt en vervangen door laagbouw; er kwamen kleinschalige woningen, veelal in de koopsector. De flats die er nog wel zijn, werden gerenoveerd. Begin deze eeuw is er ook op sociaal-cultureel gebied veel veranderd. Het Klaverblad, een nieuw school- en woongebouw, werd in 2012 opgeleverd. Het Omegagebouw is een creatieve broedplaats voor kunstenaars. Aan de Daalwijkdreef ligt de Spinozacampus met 700 studentenunits. Op initiatief van een groep buurtbewoners is de moestuin Groene Vingers opgericht. En de oude parkeergarage Develstein is omgebouwd tot de grootste foodcourt van Amsterdam: World of Food, een overdekte markthal waar ondernemers uit Zuidoost internationale streetfoodgerechten aanbieden. Het doel van de vernieuwing was de bevolkingssamenstelling diverser te maken en zo een prettiger leefklimaat te realiseren. Hiertoe is ook in 2000 winkelcentrum Amsterdamse Poort in Bijlmer Centrum gerenoveerd en zijn in 2009 het nieuwe Bijlmersportcentrum en het Bijlmer Parktheater opgeleverd. De laatste twee liggen in het Nelson Mandelapark.