Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Houtmankade 14 - 3 1013MX Amsterdam, Spaarndammerbuurt Noordoost

Vraagprijs € 400.000 

Bewaar object

Omschrijving

OMSCHRIJVING
Op super locatie gelegen 4 kamer appartement met ruim balkon op het zonnige westen. In alle kamers in de woning ligt nog de originele Bruynzeel houten parketvloer uit 1937. De woning is voorzien van een erker met uitzicht over het IJ en het Westerkanaal (in winter en voorjaar) en heeft veel daglicht. De woning is in te delen met 3 slaapkamers, de huidige eigenaar heeft 1 kamer in gebruik als slaapkamer en de andere twee als werkkamer.

LIGGING EN OMGEVING
De Houtmankade is gelegen op loopafstand van de Spaarndammerstraat met een keur aan winkels, cafés en restaurants en daarnaast bevinden zich op enkele fietsminuten afstand van de woning de gezellige Haarlemmerdijk, -straat en de Jordaan. Het Westerpark met de Westerunie en de Westergasfabriek treft u om de hoek. Met de pont (op 250 m, naast het Pontsteigergebouw) bent u zo op een van de vele hippe plekken in Amsterdam-Noord. Kortom een uitstekende locatie! Het appartement ligt op de derde en (deels) vierde verdieping en heeft geen bovenburen.

BEREIKBAARHEID
Geweldige ligging in de populaire Zeehelden-/Spaarndammerbuurt in stadsdeel Westerpark, gelegen op een deel van de Westelijke Eilanden in het centrum van Amsterdam, ten westen van het Centraal Station. De populaire Houthavens zijn op loopafstand, net als de Haarlemmerdijk met vele winkels en horecagelegenheden. Diverse openbaar vervoersmogelijkheden zijn in de directe omgeving zoals tram 3 richting Oud-West, de Pijp en Amsterdam Oost en bus 48, 748 richting Centraal Station of Station Sloterdijk. Door de nieuw ondertunnelde Spaarndammerdijk is de ringweg A-10 goed te bereiken met de auto.
Parkeren gebeurt op de openbare weg middels een vergunningensysteem (en in een eind mei geopende parkeergarage op 100 m afstand, die kosteloos voor vergunninghouders is te gebruiken). Volgens ingewonnen informatie op de website van de gemeente Amsterdam is er voor vergunning gebied westerpark 2.1 op dit moment geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning.

INDELING
entree/hal, woonkamer met erker aan de voorzijde, badkamer met douche, toilet en wastafel, keuken in het midden aan de achterzijde, slaapkamer achterzijde en tweede kamer achterzijde welke thans deels is doorgebroken naar de keuken, aangrenzend balkon (5,91mx 1m) op het westen. Vaste trap binnendoor naar kamer op vierde verdieping.

BIJZONDERHEDEN
- Centrale ligging;
- fraai uitzicht over de Houthavens, het Westerkanaal en het IJ;
- Gelegen op eigen grond;
- VvE in eigen beheer, servicekosten bedragen euro 100,-- per maand;
- nieuwe dakbedekking gelegd in 2017 (garantie);
- schilderwerk kozijnen voorgevel gedaan in 2015;
- 1/4e aandeel, banksaldo vve rekening per eind april 2018 bedraagt euro 3.400,--
- uitzicht op rustige binnentuin (geen inkijk);
- oplevering in overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
08-06-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1937

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
68 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Foto's

MVA wijkinformatie: Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt

De Spaarndammer- en Zeeheldenbuurtbuurt is een wijk in Amsterdam West. Tot 2010 behoorde deze wijk, samen met de Frederik Hendrikbuurt en de Staatsliedenbuurt, tot stadsdeel Westerpark. De wijk dankt zijn naam aan de Spaarndammerdijk, en -straat en de straten genoemd naar zeehelden en ontdekkingsreizigers als Willem Barentsz en Willem Bontekoe. De wijk wordt begrensd door de Spaarndammerdijk en de Oude Houthaven aan de noordkant, aan de westkant door de Spaarndammerstraat, aan de oostzijde door het Westerdok en aan de zuidkant door de Zoutkeetsgracht en het spoor.
Amsterdamse School in de Spaarndammerbuurt
De Spaarndammerbuurt is ontstaan aan het einde van de negentiende eeuw en van oorsprong een echte Amsterdamse arbeidersbuurt; de woningen in Amsterdamse Schoolstijl waren voornamelijk bestemd voor de havenarbeiders die in de Houthavens werkten. De woningen waren mooi van opzet – er was veel zorg aan het ontwerp ervan besteed. De buurt staat bekend om de bouw in deze stijl, onder andere op en rondom het Spaarndammerplantsoen en de Zaanstraat. Maar het meest opvallende gebouw in Amsterdamse Schoolstijl in de Spaarndammerbuurt is toch wel Het Schip aan de Zaanstraat, voorheen een postkantoor, thans als museum een belangrijke culturele trekker over de Amsterdamse School.
Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt: van volksbuurten naar gemengde wijk
Recentelijk onderging de Spaarndammerbuurt een gedaanteverwisseling;. Een groot gedeelte van de woningen werdis gerenoveerd en de Spaarndammerstraat is als winkelgebied opgeknapt, waardoor de Spaarndammerbuurt steeds aantrekkelijk wordt voor tweeverdieners. Door deze upgrade van de buurt en de aankondiging van de bebouwing van de Houthavens, die ten noorden aan de Spaarndammerbuurt grenzen, heeft het hele gebied zichtbaar een boost gekregen. Ook de Zeeheldenbuurt bestond voornamelijk uit arbeiderswoningen, maar in 2000 is begonnen veel van de eind 19e- of vroeg 20e-eeuwse bouw te renoveren waarbij kleinere woningen werden gecombineerd, zodat het aanbod van woningen in de Zeeheldenbuurt gevarieerder is geworden. Ook vindt verkoop van huurwoningen door woningbouwcorporaties plaats, wat een ander type bewoner aantrekt. In de Zeeheldenbuurt vind je daarom anno 2018 een mix aan bewoners en woningen in het huur- en koopsegment van eenvoudig tot heel luxe.

Kaart Houtmankade 14 - 3 1013MX Amsterdam, Spaarndammerbuurt Noordoost

naar Houtmankade 14 - 3 1013MX Amsterdam, Spaarndammerbuurt Noordoost
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand