Houtrijkstraat 230 1013DV Amsterdam, Spaarndammerbuurt Midden

Huurprijs € 1.300 per maand

Bewaar object

Omschrijving

Perfectly laid out, well maintained, attractive 1 bedroom apartment of about 39 m with a spacious garden, located in a quiet street in the Spaarndammerbuurt. The house has a bedroom at the front and a living room with patio doors to the garden at the rear. The house will be rented unfurnished, but with a washing machine.

LAYOUT:
Main entrance on ground floor with entry to the apartment. From here you enter the hall which gives access to the bathroom and living room. Cozy living room on the back side with access to the kitchen. The living room also gives access to the garden located on the North/East. The bedroom is located on the front side of the apartment and currently includes a bed.

The house has double glazing and heating is done through a central heating system.

LOCATION:
Only 5 minutes by bike from the city center and the Jordaan. The ring road A-10 and the Coen tunnel can be reached within a few minutes and central station is nearby. Around the corner you will find the Spaarndammerstraat, a shopping street with various shops can be found, ranging from supermarkets to trendy business and many restaurants and nice cafes. The Westerpark is within walking distance, as well as the famous Noordermarkt with the organic market on Saturday. The district Houthavens is just a few steps away.


- Surface area 39 m (Not NEN - measured)
- Rental price 1.300,- excluding utilities
- Available for a period of 12-24 months
- Deposit equal to 2 months rent
- Available immediately
- Unfurnished
- Spacious garden with a shed
- Ground floor apartment

This property is being offered by a certified MVA Expat broker.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
08-03-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Direct

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931-1944

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
39 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt

De Spaarndammer- en Zeeheldenbuurtbuurt is een wijk in Amsterdam West. Tot 2010 behoorde deze wijk, samen met de Frederik Hendrikbuurt en de Staatsliedenbuurt, tot stadsdeel Westerpark. De wijk dankt zijn naam aan de Spaarndammerdijk, en -straat en de straten genoemd naar zeehelden en ontdekkingsreizigers als Willem Barentsz en Willem Bontekoe. De wijk wordt begrensd door de Spaarndammerdijk en de Oude Houthaven aan de noordkant, aan de westkant door de Spaarndammerstraat, aan de oostzijde door het Westerdok en aan de zuidkant door de Zoutkeetsgracht en het spoor.
Amsterdamse School in de Spaarndammerbuurt
De Spaarndammerbuurt is ontstaan aan het einde van de negentiende eeuw en van oorsprong een echte Amsterdamse arbeidersbuurt; de woningen in Amsterdamse Schoolstijl waren voornamelijk bestemd voor de havenarbeiders die in de Houthavens werkten. De woningen waren mooi van opzet er was veel zorg aan het ontwerp ervan besteed. De buurt staat bekend om de bouw in deze stijl, onder andere op en rondom het Spaarndammerplantsoen en de Zaanstraat. Maar het meest opvallende gebouw in Amsterdamse Schoolstijl in de Spaarndammerbuurt is toch wel Het Schip aan de Zaanstraat, voorheen een postkantoor, thans als museum een belangrijke culturele trekker over de Amsterdamse School.
Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt: van volksbuurten naar gemengde wijk
Recentelijk onderging de Spaarndammerbuurt een gedaanteverwisseling;. Een groot gedeelte van de woningen werdis gerenoveerd en de Spaarndammerstraat is als winkelgebied opgeknapt, waardoor de Spaarndammerbuurt steeds aantrekkelijk wordt voor tweeverdieners. Door deze upgrade van de buurt en de aankondiging van de bebouwing van de Houthavens, die ten noorden aan de Spaarndammerbuurt grenzen, heeft het hele gebied zichtbaar een boost gekregen. Ook de Zeeheldenbuurt bestond voornamelijk uit arbeiderswoningen, maar in 2000 is begonnen veel van de eind 19e- of vroeg 20e-eeuwse bouw te renoveren waarbij kleinere woningen werden gecombineerd, zodat het aanbod van woningen in de Zeeheldenbuurt gevarieerder is geworden. Ook vindt verkoop van huurwoningen door woningbouwcorporaties plaats, wat een ander type bewoner aantrekt. In de Zeeheldenbuurt vind je daarom anno 2018 een mix aan bewoners en woningen in het huur- en koopsegment van eenvoudig tot heel luxe.

Kaart Houtrijkstraat 230 1013DV Amsterdam, Spaarndammerbuurt Midden

naar Houtrijkstraat 230 1013DV Amsterdam, Spaarndammerbuurt Midden
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand