Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Houtrijkstraat 296 I 1013DW Amsterdam, Spaarndammerbuurt Midden

Bewaar object

Omschrijving

Charmant en prettig ingedeeld 3 kamer appartement van 50 m gelegen in de Spaarndammerbuurt. Het appartement is gelegen op de 1e verdieping en beschikt over twee balkons en een zolderkamer. Op loopafstand van het Westerpark en binnen enkele fietsminuten bevindt u zich in de Jordaan.

*** Please find English text below***

Indeling
Entree, gang met toegang tot alle vertrekken: woonkamer met toegang tot het balkon aan de achterzijde van het pand. De keuken bevindt zich tevens aan de achterzijde en heeft ook een toegang het balkon (noord-oosten) en biedt een fraai uitzicht op de binnentuinen. De twee slaapkamers bevinden zich aan de voorzijde van het appartement en hebben beide toegang tot het balkon aan de voorzijde (zuid-westen). De badkamer treft u naast de keuken en beschikt over een douche, toilet en wastafel.

Op de zolderverdieping bevindt zich een ruime zolderkamer/berging.

Locatie
Het appartement bevindt zich in de gezellig Spaarndammerbuurt, met een keur aan leuke restaurantjes en caf's in onder andere de Spaarndammerstraat. Op loopafstand van het Westerpark en de Houthavens. Gunstig gelegen t.o.v. openbaar vervoer (o.a. tram 3 op het Haarlemmerplein en diverse buslijnen). Het Centraal station bevindt zich op hooguit 10 minuten fietsen. En met de auto bent u binnen enkele minuten op de Ring A-10.

Bijzonderheden
- Professioneel beheerde VvE bestaande uit 39 leden (VvE Houtrijkstraat 262-338). Bijdrage 102,- per maand;
- Afgekochte erfpacht tot 31-5-2063, algemene bepalingen 2000;
- Dubbel glas;
- Energielabel E;
- Er is momenteel geen wachtlijst voor een parkeervergunning (bron: website gemeente Amsterdam).

***

Charming 3 room apartment of 50 sqm with nice layout situated in the Spaarndammerbuurt. The apartment is situated on the first floor and has two balconies and a attic room/storage. Within walking distance of the Westerpark and just a few minutes by bike away from the Jordaan.

Layout
Entrance, hall with access to all rooms: living room with access to the balcony at the rear of the apartment. The kitchen also gives access to the balcony (north-east) and offers a beautiful view of the inner gardens. The two bedrooms are located at the front of the apartment and both have access to the balcony at the front (south-west). The bathroom is next to the kitchen and has a shower, toilet and sink.

On the attic floor you find a spacious attic/storage room.

Location
The apartment is located in the cozy Spaarndammerbuurt, with a variety of nice restaurants and cafes in the Spaarndammerstraat. Within walking distance of the Westerpark and the Houthavens. Conveniently located to public transport (including tram 3 on the Haarlemmerplein and several bus lines). The Central Station is 10 minutes cycling at the most. By car it takes you a few minutes to reach the Ring A-10.

Particularities
- Professionally managed VvE consisting of 39 members (VvE Houtrijkstraat 262-338). Contribution 102 per month;
- Ground lease of the municipality, bought off until 31-5-2063, general provisions 2000;
- Double glass;
- Energy label E;
- There is currently no waiting list for a parking permit (source: Amsterdam City Council website).
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
30-01-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1925

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
50 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt

De Spaarndammer- en Zeeheldenbuurtbuurt is een wijk in Amsterdam West. Tot 2010 behoorde deze wijk, samen met de Frederik Hendrikbuurt en de Staatsliedenbuurt, tot stadsdeel Westerpark. De wijk dankt zijn naam aan de Spaarndammerdijk, en -straat en de straten genoemd naar zeehelden en ontdekkingsreizigers als Willem Barentsz en Willem Bontekoe. De wijk wordt begrensd door de Spaarndammerdijk en de Oude Houthaven aan de noordkant, aan de westkant door de Spaarndammerstraat, aan de oostzijde door het Westerdok en aan de zuidkant door de Zoutkeetsgracht en het spoor.
Amsterdamse School in de Spaarndammerbuurt
De Spaarndammerbuurt is ontstaan aan het einde van de negentiende eeuw en van oorsprong een echte Amsterdamse arbeidersbuurt; de woningen in Amsterdamse Schoolstijl waren voornamelijk bestemd voor de havenarbeiders die in de Houthavens werkten. De woningen waren mooi van opzet er was veel zorg aan het ontwerp ervan besteed. De buurt staat bekend om de bouw in deze stijl, onder andere op en rondom het Spaarndammerplantsoen en de Zaanstraat. Maar het meest opvallende gebouw in Amsterdamse Schoolstijl in de Spaarndammerbuurt is toch wel Het Schip aan de Zaanstraat, voorheen een postkantoor, thans als museum een belangrijke culturele trekker over de Amsterdamse School.
Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt: van volksbuurten naar gemengde wijk
Recentelijk onderging de Spaarndammerbuurt een gedaanteverwisseling;. Een groot gedeelte van de woningen werdis gerenoveerd en de Spaarndammerstraat is als winkelgebied opgeknapt, waardoor de Spaarndammerbuurt steeds aantrekkelijk wordt voor tweeverdieners. Door deze upgrade van de buurt en de aankondiging van de bebouwing van de Houthavens, die ten noorden aan de Spaarndammerbuurt grenzen, heeft het hele gebied zichtbaar een boost gekregen. Ook de Zeeheldenbuurt bestond voornamelijk uit arbeiderswoningen, maar in 2000 is begonnen veel van de eind 19e- of vroeg 20e-eeuwse bouw te renoveren waarbij kleinere woningen werden gecombineerd, zodat het aanbod van woningen in de Zeeheldenbuurt gevarieerder is geworden. Ook vindt verkoop van huurwoningen door woningbouwcorporaties plaats, wat een ander type bewoner aantrekt. In de Zeeheldenbuurt vind je daarom anno 2018 een mix aan bewoners en woningen in het huur- en koopsegment van eenvoudig tot heel luxe.

Kaart Houtrijkstraat 296 I 1013DW Amsterdam, Spaarndammerbuurt Midden

naar Houtrijkstraat 296 I 1013DW Amsterdam, Spaarndammerbuurt Midden
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand