Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Houtrijkstraat 80 1013VG AMSTERDAM, Spaarndammerbuurt Zuidwest

Vraagprijs € 425.000 k.k.

Bewaar object

Omschrijving

TOP WONING!

ZEER ROYALE 4/5-kamerwoning gelegen op de eerste verdieping van 93 m2 in de Spaarndammerbuurt met een balkon op het zuiden en vrij uitzicht aan beide kanten!

OMGEVING:
De Spaarndammerbuurt kent goede openbaar vervoersvoorzieningen o.a. tram 3 op het Haarlemmerplein, buslijnen 18, 21 en 22, de pont naar Amsterdam-Noord/NDSMwerf aan de steiger van de Tasmanstraat en natuurlijk het Centraal Station dat hooguit tien minuten fietsen is. In de directe omgeving bevinden zich vele kleine winkels en restaurantjes maar o.a. ook een AH en een Blokker in de Spaarndammerstraat. Met de auto ben je snel op de ringweg A-10 en op de fiets ben je in 10 minuten in het centrum. Parkeerinformatie bij de gemeente Amsterdam.

INDELING: Eerste verdieping: entree, hal, ruime woonkamer gelegen aan de achterzijde met toegang tot het balkon (zuid), drie goede slaapkamers, gesloten woonkeuken, badkamer met een douche, wastafel en een wasmachine-aansluiting, apart toilet met een fonteintje, inpandige berging met de CV-ketel.

Externe bijbehorende berging (6m2) op de begane grond.

Bijzonderheden:
* Mogelijkheid tot het creren van 4 slaapkamers
* De erfpachtcanon is VOORUITBETAALD t/m 30-06-2037
* Gezonde en professioneel beheerde VvE. De servicekosten bedragen . 108,31 per maand
* Kosten voor de koopakte en de akte van levering zijn voor rekening van verkoper
* Vaste projectnotaris: Spier en Hazenberg notarissen
* Levering kan spoedig
* Clausule eigen bewoning van toepassing. Ouders kunnen wel voor hun kind kopen!
* Verkoper heeft het object zelf nooit feitelijk bewoond
* Verkoop verkoopt met een anti-speculatiebeding van 2 jaar
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
19-10-2017
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1981-1990

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
93 m²
Externe bergruimte
6 m²
Inhoud
240 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt

De Spaarndammer- en Zeeheldenbuurtbuurt is een wijk in Amsterdam West. Tot 2010 behoorde deze wijk, samen met de Frederik Hendrikbuurt en de Staatsliedenbuurt, tot stadsdeel Westerpark. De wijk dankt zijn naam aan de Spaarndammerdijk, en -straat en de straten genoemd naar zeehelden en ontdekkingsreizigers als Willem Barentsz en Willem Bontekoe. De wijk wordt begrensd door de Spaarndammerdijk en de Oude Houthaven aan de noordkant, aan de westkant door de Spaarndammerstraat, aan de oostzijde door het Westerdok en aan de zuidkant door de Zoutkeetsgracht en het spoor.
Amsterdamse School in de Spaarndammerbuurt
De Spaarndammerbuurt is ontstaan aan het einde van de negentiende eeuw en van oorsprong een echte Amsterdamse arbeidersbuurt; de woningen in Amsterdamse Schoolstijl waren voornamelijk bestemd voor de havenarbeiders die in de Houthavens werkten. De woningen waren mooi van opzet er was veel zorg aan het ontwerp ervan besteed. De buurt staat bekend om de bouw in deze stijl, onder andere op en rondom het Spaarndammerplantsoen en de Zaanstraat. Maar het meest opvallende gebouw in Amsterdamse Schoolstijl in de Spaarndammerbuurt is toch wel Het Schip aan de Zaanstraat, voorheen een postkantoor, thans als museum een belangrijke culturele trekker over de Amsterdamse School.
Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt: van volksbuurten naar gemengde wijk
Recentelijk onderging de Spaarndammerbuurt een gedaanteverwisseling;. Een groot gedeelte van de woningen werdis gerenoveerd en de Spaarndammerstraat is als winkelgebied opgeknapt, waardoor de Spaarndammerbuurt steeds aantrekkelijk wordt voor tweeverdieners. Door deze upgrade van de buurt en de aankondiging van de bebouwing van de Houthavens, die ten noorden aan de Spaarndammerbuurt grenzen, heeft het hele gebied zichtbaar een boost gekregen. Ook de Zeeheldenbuurt bestond voornamelijk uit arbeiderswoningen, maar in 2000 is begonnen veel van de eind 19e- of vroeg 20e-eeuwse bouw te renoveren waarbij kleinere woningen werden gecombineerd, zodat het aanbod van woningen in de Zeeheldenbuurt gevarieerder is geworden. Ook vindt verkoop van huurwoningen door woningbouwcorporaties plaats, wat een ander type bewoner aantrekt. In de Zeeheldenbuurt vind je daarom anno 2018 een mix aan bewoners en woningen in het huur- en koopsegment van eenvoudig tot heel luxe.

Kaart Houtrijkstraat 80 1013VG AMSTERDAM, Spaarndammerbuurt Zuidwest

naar Houtrijkstraat 80 1013VG AMSTERDAM, Spaarndammerbuurt Zuidwest
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand