Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Hugo de Grootkade 72 C 1052LW Amsterdam, Frederik Hendrikbuurt Zuidoost

Bewaar object

Omschrijving

Ruim opgezet en goed ingedeeld drie kamerappartement van ca 73 m2 met inpandig balkon (W) op de tweede verdieping van een fraai appartementencomplex met lift dat in 2004 is gebouwd. Bij het appartement hoort een privé berging in de onderbouw van ca 5 m2.
Het complex heeft een gemeenschappelijke zichttuin en ligt direct aan de Hugo de Grootgracht en het Bilderdijkpark. Gelegen in de Frederik Hendrikbuurt met het centrum op loopafstand.

Indeling
Ruime entree met garderoberuimte, meterkast en gang. De woonkamer ligt aan de rustige Van Houweningenstraat en grenst aan de sfeervolle half open woonkeuken met vaatwasser, koelkast met vriesvak, 5 pits gaskookplaat, combi oven magnetron, afzuigkap en handige kastenwand.
Er zijn twee ruime slaapkamers waarvan één toegang geeft tot het inpandige balkon. De badkamer is voorzien van een bad en een wastafel. Het toilet is apart en heeft een fonteintje. Er is een inpandige berging met de aansluiting voor de wasmachine en opstelplaats voor de CV-ketel. In de onderbouw is er tevens een privé berging.

Technische details
Nieuwbouw uit 2004. Het appartementencomplex is voorzien van een lift en een parkeerkelder. Houten kozijnen voorzien van dubbele beglazing. Verwarming en warm water via CV ketel (Intergas Kompakte HR 2004) . Mechanische ventilatie.

Erfpacht
Het betreft gemeentelijke erfpacht. De erfpacht is afgekocht tot 1 april 2052. Algemene bepalingen 2000.

Vereniging van Eigenaars
De VvE “De Laatste Hendrik” functioneert goed. Deze wordt professioneel beheerd door Newomij. De maandelijkse bijdrage is € 119,40 (incl. gebruik en onderhoud lift). Er is een reserve en een meerjaren onderhoudsplan.

Omgeving
Het appartement is gelegen in de leuke Frederik Hendrikbuurt in West en is zeer centraal gelegen ten opzichte van talloze leuke restaurants en winkels. Met enkele minuten lopen bent u bijvoorbeeld bij Morgan&Mees, Bar Spek, Fier, de Waterkant en natuurlijk de populaire de Hallen. Voor de dagelijkse boodschappen en leuke winkels kunt u goed terecht op de de Clerqstraat, Hugo de Grootplein en de Rozengracht. Met de fiets bent u binnen enkele minuten in de altijd gezellige Jordaan en ook het centrum is in vijf minuten bereikbaar. Voor ontspanning zijn zowel het Bilderdijkpark als het Westerpark op loopafstand.

Bereikbaarheid
Het appartement is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Stops van tram 3, 10, 12, 13 en 14 zijn op enkele minuten loopafstand van de woning bereikbaar. Het Centraal station is tevens op 10-15 minuten fietsafstand en met de auto bent u binnen enkele minuten op de ring A10. Een parkeervergunning is eenvoudig te verkrijgen. Voor de meest recente informatie verwijzen wij naar de site van de Gemeente Amsterdam.

Bijzonderheden
- Woonoppervlakte ca 73 m2 (NEN2580 rapport aanwezig);
- Gelegen op 2e verdieping;
- Twee ruime slaapkamers;
- Privé berging van ca 5 m2;
- Inpandig balkon (W) van ca 6 m2;
- Nieuwbouw uit 2004;
- Lift;
- Afgekochte erfpacht tot 1 april 2052;
- Professioneel beheerde VVE;
- Maandelijkse VVE bijdrage € 119,40;
- Notariskeuze aan koper, gevestigd in Amsterdam;
- Er is pas een koopovereenkomst als de koopakte is ondertekend door beide partijen;
- Oplevering in overleg.

"Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden."
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
13-12-2017
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2004

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
73 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Frederik Hendrikbuurt

De Frederik Hendrikbuurt is een wijk in Amsterdam West en ligt tussen de Singelgracht (Nassaukade) en de Kostverlorenvaart, ten noorden begrensd door de Kattensloot (Jacob Catskade) en ten zuiden door de Hugo de Grootkade. De belangrijkste straat in deze wijk is – hoe kan het ook anders - de Frederik Hendrikstraat, het Frederik Hendrikplantsoen is het groene hart van de wijk. Ook leuk om te weten: Frederik Hendrik was een stadhouder in de eerste helft van de 17e eeuw.
Frederik Hendrikbuurt: een diverse wijk vlakbij de Jordaan
De ligging van de Frederik Hendrikbuurt is uitmuntend. De wijk grenst direct aan de Jordaan. Echter, van de drukte van dit deel van de stad heeft de wijk geen last; het is een echte woonwijk, met ruim opgezette huizen en goede en gevarieerde voorzieningen, zoals behalve Albert Heijn ook een goede Turkse supermarkt. Het winkelgebied van deze buurt is de Hugo de Grootbuurt, rond het Hugo de Grootplein. In 2007 is het plein opgeknapt en is een rotonde aangelegd. Op het plein is veel horeca met terrassen. Ook de winkelgevels zijn opgeknapt om ze in de oorspronkelijke staat terug te brengen. De bewoners zijn zeer divers, zowel qua achtergrond als inkomen. Van revolutiebouw tot nieuwbouw De bouw van de Frederik Hendrikbuurt begon zo eind 19e eeuw, toen in 1870 woningbouw mogelijk werd gemaakt in het gebied dat daarvoor industriegebied was geweest. Bij de bouw werd, zoals ook in andere wijken van Amsterdam, veel revolutiebouw toegepast; een relatief goedkope manier van bouwen. Gelukkig werd vrijwel alles van deze bouw later vervangen door ‘nieuwbouw’. Zo gaf architect Berlage in 1912 opdracht om een woningbouwcomplex aan de Rombout Hogerbeetsstraat en Zaagmolenstraat te bouwen. Ook kwam in de jaren 60 en 70 van vorige eeuw een groot deel van de woningen uit de buurt in bezit van woningbouwvereniging Zomers Buiten, die de slechtste complexen sloopte en verving door nieuwe woningen. Andere complexen werden gerenoveerd.
Molen De Otter
Molen De Otter langs de Kostverlorenvaart is de enige overgebleven molen in het gebied, dat vroeger in de Zaagmolenbuurt lag; dit stuk van Amsterdam werd gekenmerkt door molens die hout zaagden voor de scheeps- en woningbouw. Een mooi stukje historisch erfgoed dus, daar in de Frederik Hendrikbuurt. De molen had er zonder de bemoeienis van de bewoners waarschijnlijk niet meer had gestaan.

Kaart Hugo de Grootkade 72 C 1052LW Amsterdam, Frederik Hendrikbuurt Zuidoost

naar Hugo de Grootkade 72 C 1052LW Amsterdam, Frederik Hendrikbuurt Zuidoost
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand