Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Hugo de Grootplein 20 I 1052KX Amsterdam, Frederik Hendrikbuurt Zuidoost

Vraagprijs € 400.000 

Bewaar object
Bouwjaar
1903
Woonoppervlakte
59 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Hugo de Grootplein 20-I, 1052 KX Amsterdam

Op een top locatie in de Frederik Hendrikbuurt bieden wij dit perfect ingedeelde appartement (ca. 59m) aan met twee slaapkamers. Het appartement is gelegen op de eerste verdieping en beschikt over een verdiept balkon en een vrij uitzicht aan de voorzijde over het plein!

Bereikbaarheid:
Het appartement is gunstig gelegen ten opzichte van het openbaar vervoer (diverse tram en bushaltes bevinden zich op steenworp afstand) en diverse uitvalswegen (Ring A10, S103). Parkeren gaat via het vergunningsstelsel. De woning is gesitueerd in Amsterdam West op steenworp afstand van de gezellige Jordaan, met haar vele restaurantjes, cafs en andere uitgaansgelegenheden. In de directe omgeving treft u verder winkels voor de dagelijkse boodschappen (o.a. Albert Heijn).

Indeling:
Eerste verdieping
Entree, hal met toegang tot alle vertrekken. De riante woonkamer is aan de voorzijde gelegen en heeft middels openslaande deuren toegang tot het karakteristieke Franse Balkon vanwaar u een prachtig vrij uitzicht heeft over het Hugo de Grootplein. De open keuken is voorzien van een 4-pits gasfornuis, vaatwasser, oven en een koelkast met vriesvak. De badkamer is centraal gelegen en voorzien van een inloopdouche, wastafelmeubel en designradiator. Separaat toilet bereikbaar vanaf de hal, naast dit toilet bevindt zich een ruime kast met de CV en de aansluitingen voor de wasmachine en droger. De twee slaapkamers zijn aan de achterzijde gelegen en deze bieden allebei toegang tot het ruime verdiepte balkon.

Het gehele appartement is voorzien van een prachtige houten parketvloer.

Hugo de Groot:
Humanist (1584-1645), grondlegger van het Volkenrecht. Werd als leider van de remonstranten in kerkelijke twisten betrokken en op last van prins Maurits gevangen op Loevestein. Vandaar wist hij per boekenkist in 1621 te ontsnappen. (Bron: Stadsatlas Amsterdam)

Bijzonderheden:
- Appartementsrecht, 59m(NEN-2580 meetrapport aanwezig)
- Twee slaapkamers
- Extra diep balkon van maarliefst 12m
- Frans balkon aan de voorzijde met een fraai uitzicht over het Hugo de Grootplein
- Gezonde en actieve VvE met professioneel beheerder door Ter Linden en Heijer
- Maandelijkse servicekosten bedragen: 75,- per maand
- Gelegen op erfpacht, canon bedraagt 131,07 per jaar en loop tot 30-06-2025 (AB2000)
- Aantrekkelijke indicatie voor de eeuwigdurende afkoop: ca. 37.000,- of vast te zetten voor ca. 1.080,- per jaar
- Volledig voorzien van dubbele beglazing
- Het gehele appartement is voorzien van prachtige houten parketvloer
- Parkeren via vergunningstelsel, op dit moment gn wachtlijst (Gemeente Amsterdam)
- Oplevering in overleg

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
14-03-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1903

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
59 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Frederik Hendrikbuurt

De Frederik Hendrikbuurt is een wijk in Amsterdam West en ligt tussen de Singelgracht (Nassaukade) en de Kostverlorenvaart, ten noorden begrensd door de Kattensloot (Jacob Catskade) en ten zuiden door de Hugo de Grootkade. De belangrijkste straat in deze wijk is hoe kan het ook anders - de Frederik Hendrikstraat, het Frederik Hendrikplantsoen is het groene hart van de wijk. Ook leuk om te weten: Frederik Hendrik was een stadhouder in de eerste helft van de 17e eeuw.
Frederik Hendrikbuurt: een diverse wijk vlakbij de Jordaan
De ligging van de Frederik Hendrikbuurt is uitmuntend. De wijk grenst direct aan de Jordaan. Echter, van de drukte van dit deel van de stad heeft de wijk geen last; het is een echte woonwijk, met ruim opgezette huizen en goede en gevarieerde voorzieningen, zoals behalve Albert Heijn ook een goede Turkse supermarkt. Het winkelgebied van deze buurt is de Hugo de Grootbuurt, rond het Hugo de Grootplein. In 2007 is het plein opgeknapt en is een rotonde aangelegd. Op het plein is veel horeca met terrassen. Ook de winkelgevels zijn opgeknapt om ze in de oorspronkelijke staat terug te brengen. De bewoners zijn zeer divers, zowel qua achtergrond als inkomen. Van revolutiebouw tot nieuwbouw De bouw van de Frederik Hendrikbuurt begon zo eind 19e eeuw, toen in 1870 woningbouw mogelijk werd gemaakt in het gebied dat daarvoor industriegebied was geweest. Bij de bouw werd, zoals ook in andere wijken van Amsterdam, veel revolutiebouw toegepast; een relatief goedkope manier van bouwen. Gelukkig werd vrijwel alles van deze bouw later vervangen door nieuwbouw. Zo gaf architect Berlage in 1912 opdracht om een woningbouwcomplex aan de Rombout Hogerbeetsstraat en Zaagmolenstraat te bouwen. Ook kwam in de jaren 60 en 70 van vorige eeuw een groot deel van de woningen uit de buurt in bezit van woningbouwvereniging Zomers Buiten, die de slechtste complexen sloopte en verving door nieuwe woningen. Andere complexen werden gerenoveerd.
Molen De Otter
Molen De Otter langs de Kostverlorenvaart is de enige overgebleven molen in het gebied, dat vroeger in de Zaagmolenbuurt lag; dit stuk van Amsterdam werd gekenmerkt door molens die hout zaagden voor de scheeps- en woningbouw. Een mooi stukje historisch erfgoed dus, daar in de Frederik Hendrikbuurt. De molen had er zonder de bemoeienis van de bewoners waarschijnlijk niet meer had gestaan.