Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

IJburglaan 409 1086ZJ Amsterdam, Steigereiland Noord

Vraagprijs € 650.000 

Bewaar object

Omschrijving

Op Steigereiland, Waterbuurt West, aan de kortste en daarmee rustigst gelegen steiger (steiger D, slechts te gebruiken met 3 andere woningen) unieke VRIJ LIGGENDE WATERWONING met groot terras nabij de keuken, een royaal drijvend terras bereikbaar via de loopplank alsmede een ligplaats voor één of twee boten. Vanaf de eigen steiger is met een boot, via een sluis, o.a. het Buiten-IJ, het IJmeer en het Markermeer bereikbaar!

VOORTDUREND RECHT VAN ERFPACHT WAARVAN DE CANON IS AFGEKOCHT T/M 2059!

De royale (circa 152 m2!) drijvende woning is gelegen op een waterkavel van 1 are en 57 centiare en omvat 3 verdiepingen die speels zijn ingedeeld en luxe zijn afgewerkt. Grote raampartijen rondom zorgen voor veel lichtinval en bieden een weids uitzicht over de omgeving.

INDELING
Vanaf de gemeenschappelijke steiger, te bereiken via een doorgang in het Kadegebouw, komt u via de loopbrug “aan boord” van de waterwoning op de middelste verdieping. Kenmerkend voor deze verdieping is de speelse en open indeling. Aan één zijde bevindt zich een ruime zithoek en aan de andere zijde bevindt zich de halfopen (door het trappenhuis van elkaar gescheiden) werkkamer. Indien gewenst zijn deze vertrekken op eenvoudige wijze van elkaar te scheiden, om zo een extra kamer te creëren. Deze verdieping beschikt tevens over een toiletruimte en een inpandige berging voorzien van meterkast en cv-ketel.
Op de bovenste verdieping bevindt zich een riante lichte woonkeuken met toegang tot een terras. De op maat gemaakte keuken(greeploos en uitgevoerd met elektrische lades en luxe inbouwapparatuur) is op originele wijze rondom de trapopgang in U-vorm geplaatst waardoor mede een zeer ruime eethoek is gecreëerd. Openslaande deuren bieden toegang tot een ruim terras van circa 20 m2 dat een prachtig weids uitzicht biedt, in de verte kunt u Durgerdam zien liggen. In de zomer kunt u hier tot aan het begin van de avond van de zon genieten.
Het sous l’eau is ingedeeld met 2 slaapkamers en een inpandige berging. Een opvallend detail is dat deze gehele verdieping is afgewerkt met een “shipdeck” vloer (waterbestendig) met rubber naden. Via de ouderslaapkamer met walk-in-closet is de royale luxe afgewerkte badkamer bereikbaar die o.a. is uitgevoerd met een ligbad, separate douche en toilet.

Het drijvende, aan de achter- en zijkant van de woning gelegen, royale terras is circa 32 m2 groot. In de zomer kunt u hier heerlijk van de ochtend tot aan het begin van de avond van de zon en het mooie uitzicht genieten! Tevens kunt u hier één of twee boten aanleggen binnen de eigen waterkavel.

BIJZONDERHEDEN
* De vraagprijs voor de waterkavel en watervilla bedraagt (exclusief de parkeerplaats) € 650.000,00 k.k.. De vraagprijs voor de parkeerplaats bedraagt € 30.000,00 k.k.. De parkeerplaats bevindt zich in de stallingsruimte in de kelder van het appartementencomplex Het Kadegebouw.
* Het betreft een voortdurend recht van erfpacht, Algemene Bepalingen 2000, canon afgekocht t/m 31 mei 2059 voor een bedrag van € 142.268,00.
* Inhoud waterwoning circa 519 m3, woonoppervlakte circa 152 m2, Nen-meting aanwezig.
* Bouwjaar waterwoning omstreeks 2010 (opgeleverd in februari 2011).
* Binnen- en buitenzijde goed onderhouden.
* Volledig geïsoleerd en voorzien van kunststof kozijnen (met dubbele beglazing).
* De middelste en bovenste verdieping zijn afgewerkt met een eiken plankenvloer (lamel). Door de gehele woning zijn moderne hoge (plafondhoogte) witte kozijn- en greeploze deuren geplaatst.
* Intergas combi CV-ketel (bouwjaar 2010, voorzien van onderhoudscontract).
* Rioleringspomp: type Mini Compacta U2100D (bouwjaar 2010, voorzien van een jaarlijks onderhoudscontract).
* Automatisch bedienbare zonwering (screens) ter hoogte van de werkkamer en de keuken nabij het terras.
* Het is mogelijk om in het Kadegebouw één stallingplaats voor 2 fietsen te huren.
* Oplevering in overleg (ter indicatie: kan snel).

LOCATIE
De woning is gelegen op Steigereiland, Waterbuurt West, dat is gesitueerd net over de Heeremabrug aan het begin van IJburg. Steigereiland ligt in het IJmeer tussen het Zeeburgereiland en het Haveneiland. Waterbuurt West bestaat uit 2 projecten, zijnde het Kadegebouw (waar zich o.a. de parkeerplaats in de kelder bevindt) en de waterwoningen, ontworpen door de bekende architecte Marlies Rohmer. Laatstgenoemde bijzondere project omvat 55 drijvende woningen, 17 dijkwoningen en 3 paalwoningen. De waterwoningen worden via autovrije steigers ontsloten.
DE WATERWONING BEHOORT TOT HET GROOTSTE TYPE, “VANCOUVER”, EN BETREFT EEN RONDOM VRIJ LIGGENDE WONING (“SOLO WONING”).
Op loopafstand bevinden zich o.a. het winkelcentrum IJburg en openbaar vervoervoorzieningen waarmee u bijvoorbeeld zo naar hartje Centrum kunt!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
16-01-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2010

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
152 m²
Perceeloppervlakte
157 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Foto's

MVA wijkinformatie: IJburg West

Haveneiland-West is de grootste buurt van IJburg. Het waterrijke karakter van het eiland wordt versterkt door de twee grachten. Er is gekozen voor stedelijke bouw met een recht stratenpatroon en doorkijk naar het IJmeer. De buurt heeft ruim 7.000 bewoners, met veel jonge kinderen. Een deel van de geplande woonblokken aan de Polygoongracht is door de economische crisis nog niet gebouwd. De lege kavels worden benut voor bewonersinitiatieven ter vergroting van het groene karakter en versterking van de saamhorigheid in de buurt.

Kaart IJburglaan 409 1086ZJ Amsterdam, Steigereiland Noord

naar IJburglaan 409 1086ZJ Amsterdam, Steigereiland Noord
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand