Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

IJsselmeerstraat 72 1024ML Amsterdam, Markengouw Zuid

Vraagprijs € 925.000 

Bewaar object

Omschrijving

Stadsvilla IJsselmeerstraat in Amsterdam Noord. Wonen in het groen op de overgang van stad naar polderland.

In het Entreegebied aan de oostelijke rand van Amsterdam Noord ontstaat een bijzonder nieuw stukje stad met vrije kavels. Vooruitlopend op de bouw van deze buurt is Stadsvilla IJsselmeerstraat nu te koop. Bij het ontwerp van het huis is optimaal rekening gehouden met de ligging aan de singel, goede bezonning en extra ruimtelijkheid. Het resultaat: een luxe stadsvilla met ruim ca. 190 m oppervlakte.

Groen wonen met alle gemakken om de hoek
Het Entreegebied grenst direct aan het Waterland van landelijk Noord met zijn weidse polders en monumentale boerderijen. Vlakbij ligt het pittoreske Schellingwoude, een voormalig vissersdorpje aan de oude Waterlandse Zeedijk tussen Nieuwendam en Durgerdam. In de buurten grenzend aan het plangebied zijn in de afgelopen tijd veel nieuwe woningen en voorzieningen gebouwd waaronder het nieuwe Winkelcentrum Waterlandplein, een wijkcentrum met bibliotheek, 2 nieuwe basisscholen en de streekproductenwinkel Landmarkt.
Het Entreegebied ligt maar acht minuten autorijden van Amsterdam CS. Via de Schellingwouderbrug, de ring A10 en Zeeburgertunnel en pontjes is Noord goed verbonden met de binnenstad. Theaters, musea, gezellige terrasjes en hippe restaurants, maar ook de sportclubs en winkels zijn daardoor prima bereikbaar. Amsterdam-Noord zelf heeft verder een snel groeiend aanbod aan culturele en culinaire voorzieningen en is niet voor niets onlangs door New York Times uitgeroepen tot een van de hipste wijken ter wereld.

Een bijzonder plekje in het plan
De Stadsvilla IJsselmeerstraat maakt deel uit van een reeks vrijstaande huizen aan de singel die het Entreegebied zijn bijzondere kwaliteit geeft. Aan de zuidkant wordt het gebied beschut door een aaneengesloten bebouwing langs de IJsselmeerweg.
Het huis ligt op de hoek van het bouwblok en heeft een beschutte tuin op het zuiden en westen. De kavel heeft een diepte en een breedte van 14 meter waaruit een rechthoek is gehaald en meet ca. 183 m. Langs de kavel loopt aan de waterzijde een stoep en aan de oostzijde een fietspad en fietsbrug. Het is hier kindvriendelijk wonen omdat er rondom het huis geen doorgaand autoverkeer is. Voor de auto is er wel een parkeerplaats op het eigen erf. Aan de zuidkant wordt de kavel begrensd door een achterpad van de directe buren en hun parkeerplaats/garage.

Stijlvolle architectuur
De licht hellende kap en verfijnde baksteengevel verlenen het ontwerp een eigentijds huiselijk karakter. Het gebouw is 12 m bij 9 m en geleed in een 3-laags hoofdhuis en een 2-laagse aanbouw. Een gemetselde plantenbak geeft de beide delen van het huis samenhang. Om extra van de zon te kunnen genieten is er op de 1e verdieping een dakterras aan de hoofdslaapkamer. De compositie van de ramen en het geprofileerd metselwerk zorgen voor een krachtig ontwerp van de gevel in een warme geelbruine steen met een levendige schakering. Deze stenen zijn gecombineerd met gebroken witte, houten kozijnen, rank antracietkleurig stalen hekwerken en grijs gestucte dakranden en entreeomlijsting.

Comfortabel en ruimtelijk wonen
De villa heeft een totale oppervlakte van ruim ca. 190 m over drie woonlagen. Het heeft vier slaapkamers en een aparte walk-in closet die eventueel ook als 5e slaap- of werkkamer te gebruiken is. Het biedt daarmee volop ruimte voor werken aan huis. Ondanks de relatief compacte footprint heeft de villa een royaal karakter door de split-levelopzet met extra hoge plafonds in de woonkamer en de hoofdslaapkamer.

Begane grond
De entree heeft een chique, rijzige uitstraling door de gestucte omlijsting en het Franse balkonraam erboven. In de entreehal valt meteen de speciaal voor deze villa ontworpen trap op. Deze heeft een helemaal tot boven toe doorlopend hekwerk met ronde spijlen. Optioneel kan de hele trap in eikenhout worden uitgevoerd. Onder de trap zijn vanuit twee kanten bergruimtes bereikbaar. De brievenbus zit in de buitenmuur rechts van de voordeur en is aan de binnenkant opgenomen in een kastenwand.

Vanuit de ruime entreehal komt men rechtsaf in de langgerekte eetkeuken met zicht over het fietspad en de singel. De eetkeuken gaat over in de woonkamer met een royale verdiepingshoogte van ruim 4 m en grote ramen aan voor- en tuingevel. Vanuit het kleinere raam in de kopgevel is er uitzicht over de lengterichting van het water. Aan de achterzijde komt men via dubbele openslaande deuren in de tuin. Aan de andere kant van de entreehal is een toilet en een ruime berging met een eigen deur naar de parkeerplaats op eigen erf.

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping zijn een slaapkamer, een luxe badkamer en een kastenkamer gelegen. In de kastenkamer zijn ook de installaties voor de zonnecollector en ventilatiesysteem opgesteld.
Een halve verdieping hoger ligt de hoofdslaapkamer met een extra hoog plafond van 5,20 m tot onder de kap. Ook heeft deze slaapkamer een eigen dakterras met volop zon. De extra hoge ramen aan beide kanten van deze ruimte versterken het rijzige karakter van de kamer.

Tweede verdieping
Op de bovenste verdieping is het trappenhuis extra ruimtelijk en door een dakraam prettig verlicht. Deze verdieping biedt ruimte aan nog twee slaapkamers; ideaal als kinderkamer, logeerkamer of om rustig te werken. Ook vanuit deze kamers is er een mooi uitzicht over de singel. De schuine kap is afgewerkt met een strak gestuukt plafond.

Hoogwaardig afgewerkt en energiezuinig
Inbegrepen in de prijs is het hoogwaardige afwerkingsniveau met gladgestucte en gesausde wanden en plafonds en op de meeste plaatsen verdiepingshoge deuren met gelijk aan de muur vallende kozijnen. HR++ beglazing, zeer goede buitenmuurisolatie, zonnecollectoren en PV-panelen op het dak en toepassing van vloerverwarming en stadverwarming maken het huis zeer energiezuinig. Verder is het huis voorzien van een modern ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Hiermee wordt ook alle verkeersgeluid buitengesloten en is de toegevoerde lucht extra te filteren. Het huis wordt opgeleverd exclusief keukeninrichting maar met hoogwaardig sanitair.


Kenmerken
* Vrijstaande stadsvilla
* Woonoppervlakte ca. 178 m + inpandige berging 12 m2 - inhoud ca. 845 m
* Bouwjaar: nieuwbouw- oplevering medio 2019
* Kamers: 5 evt. 6
* Kavelgrootte: 183 m
* Hoogwaardige afwerking
* Duurzame en energiezuinige bouw energielabel A, EPC 0,4
* Architect: Dittmar Architecten Amsterdam
* Ontwerpwijzigingen in overleg
* Grond in erfpacht, jaarlijkse indexcanon 3.886,-
* Algemene Bepalingen Voortdurende Erfpacht 2000
* Inbegrepen is voorfinanciering van bouw, BTW-deel van de erfpacht, eerste jaarcanon.
* Niet inbegrepen; jaarlijkse erfpachtcanon, keuken, vloerbedekking, beplanting en omheining tuin

Contactpersoon
SEM makelaars: Willem Schilder
telefoon overdag: 020-7400531 mobiel 06-26708004
e-mail: wschilder@semmakelaars.nl

This property is listed by a MVA Certified Expat Broker
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
23-02-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2018

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
178 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Waterlandpleinbuurt

De Waterlandpleinbuurt ligt in Amsterdam Noord tussen de Zuiderzeeweg, de Schellingwouderbreek en het Baanakkerspad. Het ligt net buiten de A10. Belangrijke straten zijn onder andere Markengouw en Werengouw. De wijk werd in de jaren zestig gebouwd met voornamelijk middelhoge bouw, waarvan 95% sociale huurwoningen. Het winkelcentrum Waterlandplein vormt het hart van de wijk. De straten zijn vernoemd naar Noord-Hollandse plaatsen en natuurgebieden.
Van jaren zestigbuurt tot woonwijk met allure
Sinds de bouw in de jaren zestig was er tot begin deze eeuw niet veel veranderd. Dit terwijl de bewoners wel veranderd waren; De eerste bewoners waren ouder geworden, hun kinderen vertrokken uit de buurt en er kwamen nieuwe bewoners bij. De wensen en eisen aan wonen en de omgeving veranderden daardoor mee; er was behoefte aan meer comfort, privacy en koopwoningen met tuin. Daarom werden in 2001 plannen gemaakt om de wijk te veranderen in een prettige wijk met divers woningaanbod met betaalbare woningen met tuin, ruime appartementen met balkon, veel groen en water. Maar ook een vernieuwd winkelcentrum, horeca en allerhande voorzieningen horen daarbij. Een wijk, kortom, met allure. Het gebied waar deze plannen ten uitvoer gebracht worden bestaat onder andere uit het Waterlandplein, het Breehorngebied en Park de Groene Zoom. De vernieuwing zal tot 2020 duren, maar de Waterlandpleinbuurt heeft zich al een heel eind de goede kant op ontwikkeld.

Kaart IJsselmeerstraat 72 1024ML Amsterdam, Markengouw Zuid

naar IJsselmeerstraat 72 1024ML Amsterdam, Markengouw Zuid
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand