IJzerhof 5 1066WN Amsterdam, Nieuw Sloten Zuidwest

Bewaar object

Omschrijving

LEEFRUIMTE! Een zeer lichte en ruimtelijke patiowoning met een gebruiksoppervlakte van 120 m2. De woning beschikt naast een patio tevens over een dakterras. Leuk, speels en lichte woning op een supergoed bereikbare, prettige stek!

Deze woning kenmerkt zich door de enorme begane grond waar de meeste vierkante meters aanwezig zijn. Op de eerste verdieping treft u de ouderslaapkamer, twee kinderkamers en een nette badkamer.

Omschrijving

Doordat alle leefruimten beneden grenzen aan de patio is de woning licht en zonnig.
De enorme lengte van het benedenhuis (20 m) zorgt voor een heerlijke, grote leefruimte, waardoor er diverse mogelijkheden zijn om de ruimte in te richten. Denk daarbij aan een werkruimte en/of een extra slaapkamer.

Indeling: (zie de plattegrond in de fotobijlage)

Begane grond: entree, tochtportaal met meterkast, toilet (v.v. fonteintje ) en trapopgang. Aan de voorzijde bevindt zich een ruime eet-/woonkamer, welke toegang biedt tot de patio. Tussen de voorkamer en de achterkamer bevindt zich de nette, moderne keuken met diverse apparatuur. De achterkamer van de woning is ingericht als eetkamer, welke evenals de voorkamer direct toegang biedt tot de patio. Achterin de woning bevindt zich nog een grote bergruimte (ca 10m2), voorzien van elektra. Deze bergruimte heeft toegang tot de afgesloten binnenstraat achter de woning, welke zowel via de woning en bergruimte als buitenom bereikbaar is. Deze binnenstraat is alleen bereikbaar voor de bewoners van het aangrenzende woonblok.

Verdieping: overloop, 3 slaapkamers (oorspronkelijk 2 slaapkamers, maar de grote slaapkamer is gesplitst), badkamer met wasmeubel, ligbad en mechanische ventilatie. Kast met CV- ketel (HR uit 2012) en wasmachineaansluiting. En slaapkamer bevindt zich aan de voorzijde. De 2 slaapkamers aan de achterzijde kijken uit op het dakterras.

Omgeving

De ligging van deze woning is uniek: enerzijds omringd door het natuurschoon van natuurgebied de Oeverlanden, Nieuwe Meer en Vrije Geer, maar tevens bevindt de snelweg (A4, A9, A10) zich op enkele minuten rijden en op 300 m afstand rijdt tram 2 binnen 20 minuten naar het centrum van de stad. Ook het Vondelpark en het Amsterdamse Bos zijn binnen 20 minuten met de fiets bereikbaar. Deze woning is gelegen in een rustige, groene straat (m.n. bestemmingsverkeer) en er zijn vrije parkeerplekken. De sfeer in de wijk is gemoedelijk. Het winkelcentrum is op loopafstand en hier bevinden zich o.a. 2 supermarkten, een bloemenwinkel, visboer, bakker, boekhandel, schoenmaker, drogist, snackbar, Chinees en Sushi restaurant, sportschool, etc. Ook zijn er diverse kinderdagverblijven, basisscholen en een middelbare school in de wijk en is er voldoende speelruimte (speeltuintjes), maar ook genoeg mogelijkheid om de rust op te zoeken. Het oude dorp Sloten is te voet bereikbaar: hier bevinden zich onder meer een grote speeltuin, restaurantjes en de molen van Sloten. Alle woningen in de nabije omgeving zijn koopwoningen.


Overige info
Gebruiksoppervlakte 120 m2 incl. inpandige berging
Woonoppervlakte 110 m2;
Patio en dakterras;
Gemeentelijk erfpacht tot 31 augustus 2044 afgekocht.

Oplevering in overleg
Prijs: euro 348.800,- k.k.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
19-01-2018
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1995

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
110 m²
Perceeloppervlakte
115 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Foto's

MVA wijkinformatie: Sloter-/Riekerpolder

Sloter/Riekerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West in gemeente Amsterdam, rondom de A4, aan de Nieuwe Meer. Tot 1921 was de Sloter/Riekerpolder een polder in de gemeente Sloten. Daarna werd Sloten geannexeerd door Amsterdam en behoorde de polder dus Amsterdam toe.
Sloter/Riekerpolder: Van polder tot stad
Tot de jaren 20 van vorige eeuw was het poldergebied ten zuidwesten van de stad voor de meeste Amsterdammers onbekend terrein; het was uitsluitend via het water te bereiken en er woonden alleen tuinders en boeren, die met hun tuinderijen verse groenten voor de stad verzorgden. Tot ver in vorige eeuw was het leven er simpel; te midden van de landerijen stonden aan het water gelegen houten huizen, er voeren bootjes met groenten naar de veiling over de Kostverlorenvaart op en neer en het was er volgens de overlevering bijzonder mooi.
Zandwinning uit de Sloterplas
Al eind 19e eeuw verdween een deel van de polder toen de Staatsliedenbuurt werd aangelegd, even later gevolgd door bebouwing volgens Plan West, dat ook een deel van dit gebied in beslag nam. In 1952 begon men met zandwinning voor het ophogen van de weilanden ten noorden van Sloten voor woningbouw in de Westelijke Tuinsteden, te weten Bos en Lommer, Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. Hierdoor ontstond de Sloterplas en werd de Nieuwe Meer uitgediept tot 30 meter. De poldermolens die het zand wonnen voor het droogleggen van de polders staan op de Amsteldijk bij de Kalfjeslaan en aan de Haarlemmerweg. Het waterpeil van de Sloter/Riekerpolder ligt nog steeds ver onder Amsterdams stadspeil; op NAP -2.10 m, dat is 1,70 meter lager dan peil van de rest van de stad. Langs de Sloterweg bevindt zich het Siegerpark en aan de Nieuwe Meer ligt sinds 1927 een groot volkstuinencomplex: Ons Buiten. Ook wordt de Sloter/Riekerpolder gekenmerkt door enkele sportparken. Eind 2017 had Sloter/Riekerpolder bijna 14.000 inwoners.

Kaart IJzerhof 5 1066WN Amsterdam, Nieuw Sloten Zuidwest

naar IJzerhof 5 1066WN Amsterdam, Nieuw Sloten Zuidwest
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand