Jacob Catskade 45 1 1052BV Amsterdam, Frederik Hendrikbuurt Noord

Vraagprijs € 400.000 

Bewaar object

Omschrijving

TE KOOP / FOR SALE (For English text please read below)

CHARMANTE 3-KAMER APPARTEMENT VAN CA. 68 M2 GELEGEN IN DE POPULAIRE FREDERIK HENDRIK BUURT MET TERRAS EN FANTASTISCH UITZICHT OP DE GRACHT.

Indeling:
De gemeenschappelijke entree biedt toegang tot de eerste verdieping waar dit appartement gelegen is. Bij binnenkomst komt u in de hal die toegang biedt tot alle vertrekken inclusief separaat toilet.

Het leefgedeelte bestaat uit een woon- en eetgedeelte. De woonkamer is aan de voorzijde gelegen. Vanuit de woonkamer is er prachtig uitzicht over het water. De kamer is door de grote raampartijen en de openslaande deuren naar het Franse balkon, zeer licht van karakter. Aan de achterzijde bevindt zich het eetgedeelte met open keuken en biedt middels een openslaande deur toegang tot het terras.

Naast de keuken aan de achterzijde vindt u de ruime slaapkamer met een aparte douche en wastafel. Vanuit deze kamer is er toegang tot het zonnige terras.

Aan de voorzijde, naast het woongedeelte bevindt zich nog kleine kamer die gebruikt kan worden als werkkamer/slaapkamer.

Omgeving:
Het appartement is gelegen in de populaire en kindvriendelijke Frederik Hendrikbuurt. Er is een grote diversiteit aan winkels en voorzieningen in de directe omgeving. Het Frederik Hendrikplantsoen, Haarlemmerplein en de Jordaan zijn op loopafstand. Bovendien bevinden zich tal van trendy restaurants, bars, een bioscoop, galerieën, clubs en sportfaciliteiten in de buurt. In het Westerpark worden vaak muzikale en andere culturele evenementen/festivals georganiseerd met als kloppende hart de Westergasfabriek. Het cultuurpark is een heuse trekpleister voor recreatie, horeca en cultuur. Het park zelf is ideaal voor een mooie wandeling, hardlopen en biedt veel gezelligheid. De ligging is zeer gunstig; Nabij uitvalswegen (ring A10); openbaar vervoer (bus en tram) is goed geregeld. Het Centraal Station en Station Sloterdijk zijn ook bereikbaar op 10 minuten fietsen.

Erfpacht:
De erfpacht is afgekocht tot 2024.
U kunt vanaf 2024 een eeuwigdurende tijdvak afkopen wat als voordeel heeft dat u geen erfpacht meer hoeft te betalen. De kosten hiervoor bedragen: € 58.323,- (exclusief notariskosten), conform opgave Gemeente Amsterdam.
Ook kunt u ervoor kiezen om jaarlijks canon te betalen na afloop van het huidige tijdvak. De kosten hiervoor bedragen: € 1.612,- per jaar.

Bijzonderheden:
- Weids uitzicht over water
- Gezonde VvE
- Fraai zonnig terras

Disclaimer:
Bovenstaande deze tekst is uitsluitend indicatief, er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

ENGLISH
CHARMING 3-ROOM APARTMENT OF CA. 68 M2 LOCATED IN THE POPULAR FREDERIK HENDRIK NEAR WITH TERRACE AND FANTASTIC VIEW OVER THE WATER.

Layout:
The communal entrance provides access to the first floor where this apartment is located. Upon entering you enter the hall that provides access to all rooms including separate toilet.

The living area consists of a living and dining area. The living room is located at the front. From the living room there is beautiful view over the water. The room is very light in character because of the large windows and the doors to the French balcony. At the rear is the dining area with open kitchen and offers access to the terrace.

Next to the kitchen at the rear you will find the spacious bedroom with a separate shower and sink. From this room there is access to the sunny terrace.

At the front, next to the living area is still a small room that can be used as an office / bedroom.

Surroundings:
The apartment is located in the popular and child-friendly Frederik Hendrik neighborhood. There is a wide variety of shops and facilities in the immediate vicinity. The Frederik Hendrikplantsoen, Haarlemmerplein and the Jordaan are within walking distance. There are also many trendy restaurants, bars, a cinema, galleries, clubs and sports facilities nearby. In the Westerpark often musical and other cultural events / festivals are organized with the Westergasfabriek as the beating heart. The culture park is a real attraction for recreation, catering and culture. The park itself is ideal for a nice walk, running and offers a lot of fun. The location is very favorable; Near roads (ring A10); public transport (bus and tram) is well arranged. The Central Station and Sloterdijk Station are also reachable within 10 minutes by bike.

Ground lease:
The lease has been surrendered to 2024.
You can buy off a perpetual period from 2024, which has the advantage that you no longer have to pay a ground rent. The costs for this are: € 58,323 (excluding notary fees), in accordance with the Municipality of Amsterdam.
You can also choose to pay canon annually after the end of the current period. The costs for this are: € 1,612 per year.


Particularities:
- Wide view of water
- Healthy VvE
- Beautiful sunny terrace
- Ground lease till 2024

Disclaimer:
The information contained herein is deemed reliable but not guaranteed. Any information of special interest should be obtained through independent verification. No rights can be derived from the information in this publication.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
13-03-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1903

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
68 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Foto's

MVA wijkinformatie: Frederik Hendrikbuurt

De Frederik Hendrikbuurt is een wijk in Amsterdam West en ligt tussen de Singelgracht (Nassaukade) en de Kostverlorenvaart, ten noorden begrensd door de Kattensloot (Jacob Catskade) en ten zuiden door de Hugo de Grootkade. De belangrijkste straat in deze wijk is – hoe kan het ook anders - de Frederik Hendrikstraat, het Frederik Hendrikplantsoen is het groene hart van de wijk. Ook leuk om te weten: Frederik Hendrik was een stadhouder in de eerste helft van de 17e eeuw.
Frederik Hendrikbuurt: een diverse wijk vlakbij de Jordaan
De ligging van de Frederik Hendrikbuurt is uitmuntend. De wijk grenst direct aan de Jordaan. Echter, van de drukte van dit deel van de stad heeft de wijk geen last; het is een echte woonwijk, met ruim opgezette huizen en goede en gevarieerde voorzieningen, zoals behalve Albert Heijn ook een goede Turkse supermarkt. Het winkelgebied van deze buurt is de Hugo de Grootbuurt, rond het Hugo de Grootplein. In 2007 is het plein opgeknapt en is een rotonde aangelegd. Op het plein is veel horeca met terrassen. Ook de winkelgevels zijn opgeknapt om ze in de oorspronkelijke staat terug te brengen. De bewoners zijn zeer divers, zowel qua achtergrond als inkomen. Van revolutiebouw tot nieuwbouw De bouw van de Frederik Hendrikbuurt begon zo eind 19e eeuw, toen in 1870 woningbouw mogelijk werd gemaakt in het gebied dat daarvoor industriegebied was geweest. Bij de bouw werd, zoals ook in andere wijken van Amsterdam, veel revolutiebouw toegepast; een relatief goedkope manier van bouwen. Gelukkig werd vrijwel alles van deze bouw later vervangen door ‘nieuwbouw’. Zo gaf architect Berlage in 1912 opdracht om een woningbouwcomplex aan de Rombout Hogerbeetsstraat en Zaagmolenstraat te bouwen. Ook kwam in de jaren 60 en 70 van vorige eeuw een groot deel van de woningen uit de buurt in bezit van woningbouwvereniging Zomers Buiten, die de slechtste complexen sloopte en verving door nieuwe woningen. Andere complexen werden gerenoveerd.
Molen De Otter
Molen De Otter langs de Kostverlorenvaart is de enige overgebleven molen in het gebied, dat vroeger in de Zaagmolenbuurt lag; dit stuk van Amsterdam werd gekenmerkt door molens die hout zaagden voor de scheeps- en woningbouw. Een mooi stukje historisch erfgoed dus, daar in de Frederik Hendrikbuurt. De molen had er zonder de bemoeienis van de bewoners waarschijnlijk niet meer had gestaan.

Kaart Jacob Catskade 45 1 1052BV Amsterdam, Frederik Hendrikbuurt Noord

naar Jacob Catskade 45 1 1052BV Amsterdam, Frederik Hendrikbuurt Noord
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand