Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Jacob van Lennepkade 31 - II 1054ZE Amsterdam, Helmersbuurt

Bewaar object
Bouwjaar
-1906
Woonoppervlakte
63 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Nu te koop op het mooiste stukje van de Jacob van Lennepkade! Een zorgvuldig gerenoveerd twee/drie kamerappartement (ca 65m2) met balkon op het zuiden en een prachtig weids uitzicht over het water daar waar Jacob van Lennepkade- en de Da Costakade elkaar ontmoeten. Het appartement is gelegen in een van de vele karakteristieke panden die kenmerkend zijn voor het buurtje rond de Bosboom Toussaintstraat, ruim en licht met ramen tot het plafond. Het maakt deel uit van een kleine - financieel gezonde - VvE die bestaat uit drie appartementsrechten.

Indeling
Het appartement is gelegen op de tweede verdieping, waar ook de eigen voordeur is gelegen. Deze biedt toegang tot een hal die leidt naar zowel de aan de grachtzijde gelegen woonkamer met hippe open keuken - die door een timmerman op maat werd gemaakt! - als naar de aan de achterzijde gelegen slaapkamer. Ook een separaat toilet, de opstelplaats voor de wasmachine en droger en een handige bergruimte zijn vanuit deze hal te bereiken. Een bescheiden maar fris en stijlvol badkamertje is bereikbaar vanuit de hoofdslaapkamer. Via die badkamer tot slot is aan de achterzijde nog een tweede slaapkamer -thans kinderkamer- te bereiken.

Dit deel van de Helmersbuurt is bijzonder populair doordat deze buurt ondanks de ligging direct tegen het centrum niet aan eigen identiteit heeft ingeboet. Een strategische uitvalsbasis ten opzichte van de vele theaters en andere podia die Amsterdam rijk is. Kortom: een bijzonder prettig en sfeervol appartement op een uiterst aangename locatie!

Bijzonderheden:
- Eigen grond
- Servicekosten € 60,- per maand
- Bergruimte 5m2
- Kleine goedlopende VvE
- Verkeersluwe omgeving
- 5 wandelminuten van het Vondelpark
- Oplevering in overleg
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
01-09-2016
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
63 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Foto's

MVA wijkinformatie: Helmersbuurt

De Helmersbuurt ligt in het voormalige Amsterdam Oud-West, nu West. De wijk en Helmersstraten zijn vernoemd naar dichter Jan Frederik Helmers. Ook veel andere straten in de buurt zijn vernoemd naar schrijvers en dichters, zoals Constantijn Huygens, Hugo de Groot en Anna Bosboom-Toussaint. De wijk werd dan ook bekend als Dichtersbuurt of Letterkundig Kwartier.
Stadsuitbreiding eind 19e eeuw
Eind 19e eeuw was in Amsterdam grote behoefte aan stadsuitbreiding; de Helmersbuurt werd gebouwd in plaats van het voormalige Sophiapark, een mooie naam voor een gribusachtig straatje dat was gebouwd op niet-opgehoogde grond, iets wat in 1876 werd verboden. De belangrijkste straat dwars op de drie Helmersstraten is de Eerste Constantijn Huygensstraat, waar sinds 1902 tramlijn 3 doorheen rijdt. Evenwijdig aan de Helmersstraten loopt nog een belangrijke verkeersader van de wijk, de Overtoom. Deze dankt zijn naam aan de Overtoomsevaart die begin 1900 werd gedempt.
Helmersbuurt, dichtbij het centrum en Zuid
Alhoewel als volksbuurt gebouwd, waren de huurprijzen van de woningen meteen al te hoog voor de groep waarvoor de huizen bedoeld waren. Na de oorlog bleef de ster van de buurt rijzen en werd het – mede door de uitmuntende ligging dichtbij het Leidseplein en het Vondelpark - steeds aantrekkelijker om in de Helmersbuurt neer te strijken. De kamers van de oorspronkelijke revolutiebouw werden doorgebroken en er ontstonden grotere woningen, waardoor de huizen ook voor gezinnen aantrekkelijk werden. Op het moment van schrijven is de wijk één van de meest gewilde wijk van de stad.