Javastraat 172 HS 1095CM Amsterdam, Noordoostkwadrant Indische buurt

Bewaar object
Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
69 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Modern en charmant drie-kamerappartement met tuin op het Zuiden. Op een rustig gelegen gedeelte van de Javastraat net om de hoek bij het Flevopark bevindt zich deze benedenwoning in een goed onderhouden sfeervol pand. Het pand is in 2002 volledig gerenoveerd en uitgebouwd.

Het appartement is volledig voorzien van dubbele beglazing en een sfeervolle houten vloer. Het appartement heeft een eigen voordeur, een moderne keuken met vernieuwde inbouwapparatuur, badkamer met bad, separaat toilet, openslaande deuren naar de tuin en houten berging in de tuin.

De indeling van deze woning is nog op allerlei manieren te wijzigen naar bijvoorbeeld 3 slaapkamers. Er is ook al een optionele plattegrond voor deze indeling verkrijgbaar bij de verkopende makelaar.

De Javastraat en het Javaplein zijn gelegen midden in de bruisende en veelzijdige Indische buurt in Amsterdam Oost. De bewoners van deze buurt hebben de buurt de afgelopen jaren in sneltreinvaart zien veranderen naar een hippe volksbuurt. Dat is niet zo gek met een ligging tussen het Oostelijk Havengebied, stadsdeel Centrum en de Watergraafsmeer.
De afgelopen tijd hebben veel trendy horeca ondernemers zich hier gevestigd (zoals The Walter Woodbury Bar, Bar Bisquiat, Superette, Het Badhuis, Wilde Zwijnen, Coffee Company) en heeft het Javaplein zich ontpopt als bruisend stadsplein.
Op loopafstand bevinden zich naast de diverse supermarkten ook bioscoop Studio K en de bibliotheek. Tevens in de buurt; de molen van Brouwerij het IJ, de populaire Dappermarkt en Artis.
De ligging is verder interessant omdat zowel de oprit naar de A10 alsmede NS station Muiderpoort in de buurt liggen.

Bijzonderheden:

- gezonde VVE
- pand geheel gerenoveerd in 2002
- glad gestucte wanden
- volledig voorzien van dubbele beglazing
- zonnige tuin met veel privacy
- centrale verwarming met CV ketel uit 2018
- nabij Flevopark en Flevoparkbad
- geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning

*** ENGLISH TRANSLATION ***

Modern and charming three-room apartment with a south-facing garden. This ground floor apartment is located in a quiet area of ​​Javastraat, just around the corner from Flevopark. The building was completely renovated and expanded in 2002.

The apartment is fully equipped with double glazing and an attractive wooden floor. The apartment has its own front door, a modern kitchen with updated appliances, bathroom with bath, separate toilet, doors to the garden and wooden storage in the garden.

The layout of this property can be changed in all sorts of ways to, for example, 3 bedrooms. An optional floor plan for this layout is also available from the selling broker.

Javastraat and Javaplein are located in the middle of the bustling and versatile Indian neighborhood in Amsterdam East. The residents of this neighborhood have seen the area change rapidly in recent years into a trendy working-class neighborhood. This is not surprising with a location between the Eastern Docklands, the Centrum district and the Watergraafsmeer.
Lately, many trendy hospitality entrepreneurs have settled here (such as The Walter Woodbury Bar, Bar Bisquiat, Superette, Het Badhuis, Wilde Zwijnen, Coffee Company) and Java Square has emerged as a vibrant city square.
In addition to the various supermarkets, the Studio K cinema and library are within walking distance. Also in the neighborhood; the mill of Brouwerij het IJ, the popular Dappermarkt and Artis.
The location is also interesting because both the driveway to the A10 motorway and the Muiderpoort railway station are nearby.

Particularities:

- healthy VVE
- building completely renovated in 2002
- smooth plastered walls
- fully equipped with double glazing
- sunny garden with lots of privacy
- central heating with central heating boiler from 2018
- near Flevopark and Flevoparkbad
- no waiting time for obtaining a parking permit

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 60 p/m
Aanmeldingsdatum
03-05-2019
Status
Onder bod
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Benedenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
69 m²
Externe bergruimte
6 m²
Inhoud
248 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Indische Buurt Oost

De Indische Buurt Oost is een wijk in Amsterdam -Oost. De wijk wordt begrensd door het Nieuwe Diep, de Zeeburgerdijk, de Molukkenstraat en de Valentijnkade. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-IndiŽ. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt.
Indische Buurt Oost: Sumatraplantsoenbuurt dichtstbevolkt
De Indische Buurt Oost is onder te verdelen in twee buurten: die rondom het Sumatraplantsoen en het Makassarplein. Het zijn allebei voornamelijk woonbuurten en grenzen aan het Flevopark, door sommigen het mooiste park van de stad gedoopt. De Sumatraplantsoenbuurt is het dichtstbevolkt van alle buurten in stadsdeel Oost. Over de buurt verspreid vind je daarnaast enkele maatschappelijke en vrijetijdsvoorzieningen. Het stadsdeel heeft het Sumatraplantsoen opgeknapt tot een groene en levendige ontmoetingsplek voor de buurt. Een plek waar iedereen activiteiten kan organiseren en veilig en prettig kan zitten, spelen, sporten, picknicken en tuinieren.
Wijkaanpak Makassarpleinbuurt
De Makassarpleinbuurt ligt in de Indische Buurt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en het Flevopark. De buurt krijgt extra aandacht in het kader van de wijkaanpak. Er zijn al veel woningen gerenoveerd of nieuw gebouwd en straten zijn opnieuw ingericht. Het Makassarplein zelf kreeg in 2013 een opknapbeurt. Voor beide buurten kun je in de Molukkenstraat voor je dagelijkse boodschappen terecht