Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Jozef Israelskade 21 A 1072RV Amsterdam, Cornelis Troostbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Beganegrondwoning met 2 slaapkamers gelegen aan het Amstelkanaal. Dit 3-kamerappartement van 61 m2 is bijzonder speels en praktisch ingedeeld en beschikt over een achtertuin met tuinhuis. Het appartement is centraal, doch rustig gelegen in De Pijp.
Het appartement maakt onderdeel uit van een pand welke in 1923 gebouwd is in de stijl van De Amsterdamse School architectuur. Daarnaast maakt het appartement deel uit van een actieve vereniging van eigenaars.

De Jozef Israelskade is gelegen in de Amsterdamse Pijp. De Pijp is één van de populairste buurten van Amsterdam, met tal van leuke winkeltjes, gezellige cafés en goede restaurants. Zo heb je om de hoek het Cornelis Troostplein met Brouwerij Troost, Le Pain Quotidien en het restaurant dat bekend staat om de beste biefstukjes (Loetje!). Voor de dagelijkse boodschappen kan je terecht bij Albert Heijn, de vele speciaalzaakjes of de beroemde Albert Cuypmarkt. Op een steenworp afstand heb je o.a. het Sarphatipark, de Amstel, het Museumplein en het Concertgebouw voor ontspanning en cultuur. Alles wat je nodig hebt letterlijk om de hoek en binnen handbereik.

De woning is zeer goed bereikbaar met auto (A10) en openbaar vervoer (binnen enkele minuten loopafstand tram 12, 24 en 4 en bus 65). Binnenkort is het ook mogelijk om de metro pakken met de Noord/Zuidlijn. Met de vertrouwde fiets ben je natuurlijk snel in het centrum en andere buurten van Amsterdam. Voor de deur is er voldoende parkeergelegenheid tegen betaling of middels het vergunningstelsel (wachttijd parkeervergunning: slechts 1 maand).

INDELING
Vanuit het gemeenschappelijk entree bereikt u de voordeur van het appartement op de begane grond.
Het appartement beschikt over een speelse indeling. Vanuit de hal heeft u toegang tot bijna alle vertrekken. De ruime woonkamer beschikt over grote ramen, waardoor dit een zeer lichte ruimte is. Er is 1 slaapkamer gesitueerd aan de voorzijde en 1 slaapkamer aan de achterzijde van het appartement. De badkamer beschikt over een granito vloer, een douche, toilet en wastafel. De nette witte keuken is voorzien van losse apparatuur. Vanuit de keuken heeft u toegang tot de achtertuin welke gesitueerd is op het noorden. Achter in de tuin bevindt zich een houten tuinhuis.

EIGENDOM
De woning is gelegen op grond die is uitgegeven in erfpacht. De canon is afgekocht tot en met 15-06-2054. De algemene bepalingen van de Gemeente Amsterdam 2000 zijn hier van toepassing.

KADASTRALE AANDUIDING
Het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning op de begane grond met achtergelegen tuin en berging, plaatselijk bekend als Jozef Israëlskade 21 A, 1072 RV Amsterdam, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie V complexaanduiding 10962-A, indexnummer 24, uitmakende het zevenenzestig/tienduizend achthonderd achtenvijftigste
(67/10.858) aandeel in de gemeenschap.

VERENIGING VAN EIGENAARS
De vereniging van eigenaars is genaamd 'De Vincent 1'. Het beheer is in handen van VvE Beheer Amsterdam en de servicekosten bedragen €122,38 per maand.

BIJZONDERHEDEN
- Woning beschikt over een achtertuin met tuinhuis.
- Zeer actieve VvE met een professionele beheerder.
- Gelegen op een top locatie in de Amsterdamse Pijp.
- Korte wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning.
- Erfpacht afgekocht tot en met 15-06-2054.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
31-05-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1923

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
61 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Nieuwe Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Kaart Jozef Israelskade 21 A 1072RV Amsterdam, Cornelis Troostbuurt

naar Jozef Israelskade 21 A 1072RV Amsterdam, Cornelis Troostbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand