Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Kanaalstraat 4 h 1054XH Amsterdam, Cremerbuurt Oost

Vraagprijs € 450.000 

Bewaar object

Omschrijving

PUUR* WONEN! EEN FIJNE BEGANE GROND WONING VAN CA. 66M2 MET RUIME TUIN VAN CA. 44M2 IN DE PRACHTIGE EN RUSTIGE HELMERSBUURT IN AMSTERDAM WEST

Veel begane grond woningen zijn er niet te koop in Amsterdam en dit pareltje zal jou dan ook zeker aanspreken! De locatie is ontzettend fijn met alle hotspots van Amsterdam West om de hoek. De woonkamer met leefkeuken is ideaal voor etentjes, borrels of genieten van de rust na een drukke dag. De ruime tuin van ca. 44m2 biedt veel mogelijkheden.

Indeling:
Via de eigen voordeur betreedt je de hal van dit fijne appartement. Aan de voorzijde van het appartement is de ruime slaapkamer met dubbele deuren naar het woongedeelte. Aan de achterzijde van het appartement is de living met woonkeuken. De keuken is voorzien van alle gemakken zoals een 4-pits gascomfort, afzuigkap, vaatwasser, ijskast en oven. De woonkamer heeft openslaande deuren naar de tuin van maar liefst 43m2 die naar eigen smaak kan worden ingericht. De badkamer is voorzien van een douche, wastafel en zwevend toilet. In de inpandige berging is de wasmachine aansluiting en genoeg ruimte voor een stofzuiger, strijkplank e.d. De woning beschikt over een berging op de vierde verdieping van het pand.

Omgeving:
De Kanaalstraat is een rustige straat is de prachtige Helmersbuurt in Amsterdam West. Op loopafstand bevinden zich vele hotspots zoals de Foodhalen, het Vondelpark, Rembrandtpark, Overtoom, Kinkerstraat en de J.P. Heijestraat. Het bruist in West met veel trendy drink- en eetgelegenheden, musea en culturele hotspots. De gezellige Jordaan is op 5 fietsminuten en met 10 minuten sta je op de Dam. Het openbaar vervoer is op loopafstand en door de goede ligging is de stad uitstekend per fiets bereikbaar. Verder is er een prima verbinding met de A10.

Bijzonderheden:
* Gelegen op eigen grond
* Tuin van ca. 43m2
* Begane grond
* Berging in de bovenbouw
* Centrale locatie in de Helmersbuurt
* Gezonde en actieve VvE
* Servicekosten €75,- per maand
* Oplevering in overleg (kan direct)
* Het volledige vrijwel nieuwe interieur en toebehoren (van wasmachine tot beddengoed en meubels) blijft achter.


Een uitgebreide brochure en documentatie over woning zijn aanwezig op onze eigen website

* ENGLISH TRANSLATION *

PUUR* WONEN! A FINE GROUND FLOOR HOUSE OF CA. 66M2 WITH SPACIOUS GARDEN OF CA. 44M2 IN THE BEAUTIFUL AND QUIET HELMERS NEIGHBORHOOD IN AMSTERDAM WEST

There are not many ground floor homes for sale in Amsterdam and this gem will certainly appeal to you! The location is very nice with all the hotspots of Amsterdam West around the corner. The living room with kitchen is ideal for dinners, drinks or enjoying your rest after a busy day. The spacious garden of approx. 44m2 offers many possibilities.

Layout:
Through the private front door you enter the hall of this fine apartment. At the front of the apartment is the spacious bedroom with double doors to the living area. At the rear of the apartment is the living room with kitchen. The kitchen is equipped with all comforts such as a 4-burner stove, hood, dishwasher, refrigerator and oven. The living room has doors to the garden of no less than 43m2 which can be decorated to your own taste. The bathroom has a shower, sink and toilet. In the storage room is the washing machine connection and enough space for a vacuum cleaner, ironing board, etc. The house has a storage room on the fourth floor of the building.

Surroundings:
The Kanaalstraat is a quiet street is the beautiful Helmersbuurt in Amsterdam West. Within walking distance there are many hotspots such as the Food Lots, the Vondelpark, Rembrandtpark, Overtoom, Kinkerstraat and the J.P. Heijestraat. It is bustling in West with many trendy drinking and dining, museums and cultural hotspots. The cozy Jordaan is 5 minutes by bike and 10 minutes you stand on Dam Square. Public transport is within walking distance and due to its good location, the city is easily accessible by bicycle. There is also a good connection with the A10.

Particularities:
* Located on private land
* Garden of approx 43m2
* Ground floor
* Storage in the superstructure
* Central location in Helmersbuurt
* Healthy and active VvE
* Service costs € 75, - per month
* Delivery in consultation (can directly)
* Everything from furniture to washing machine etc. will stay and is relatively new.

A comprehensive brochure and documentation about home are available on our own website
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
14-06-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1901

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
66 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Helmersbuurt

De Helmersbuurt ligt in het voormalige Amsterdam Oud-West, nu West. De wijk en Helmersstraten zijn vernoemd naar dichter Jan Frederik Helmers. Ook veel andere straten in de buurt zijn vernoemd naar schrijvers en dichters, zoals Constantijn Huygens, Hugo de Groot en Anna Bosboom-Toussaint. De wijk werd dan ook bekend als Dichtersbuurt of Letterkundig Kwartier.
Stadsuitbreiding eind 19e eeuw
Eind 19e eeuw was in Amsterdam grote behoefte aan stadsuitbreiding; de Helmersbuurt werd gebouwd in plaats van het voormalige Sophiapark, een mooie naam voor een gribusachtig straatje dat was gebouwd op niet-opgehoogde grond, iets wat in 1876 werd verboden. De belangrijkste straat dwars op de drie Helmersstraten is de Eerste Constantijn Huygensstraat, waar sinds 1902 tramlijn 3 doorheen rijdt. Evenwijdig aan de Helmersstraten loopt nog een belangrijke verkeersader van de wijk, de Overtoom. Deze dankt zijn naam aan de Overtoomsevaart die begin 1900 werd gedempt.
Helmersbuurt, dichtbij het centrum en Zuid
Alhoewel als volksbuurt gebouwd, waren de huurprijzen van de woningen meteen al te hoog voor de groep waarvoor de huizen bedoeld waren. Na de oorlog bleef de ster van de buurt rijzen en werd het – mede door de uitmuntende ligging dichtbij het Leidseplein en het Vondelpark - steeds aantrekkelijker om in de Helmersbuurt neer te strijken. De kamers van de oorspronkelijke revolutiebouw werden doorgebroken en er ontstonden grotere woningen, waardoor de huizen ook voor gezinnen aantrekkelijk werden. Op het moment van schrijven is de wijk één van de meest gewilde wijk van de stad.

Kaart Kanaalstraat 4 h 1054XH Amsterdam, Cremerbuurt Oost

naar Kanaalstraat 4 h 1054XH Amsterdam, Cremerbuurt Oost
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand