Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Keizersgracht 714 1017EW Amsterdam, Van Loonbuurt

Vraagprijs € 1.350.000 

Bewaar object
Bouwjaar
1670
Woonoppervlakte
123 m²
Aantal kamers
6
Perceeloppervlakte
35 m²

Omschrijving

Wonen met uitzicht over de Keizersgracht en Reguliersgracht. Een weids uitzicht in het centrum van de stad.
Dit UNIEKE grachtenhuis heeft een entree via stoep en via het souterrain. Het huis heeft veel ramen met een spectaculair zicht over zowel de Keizers- als de Reguliersgracht. Intern moet de woning van 132 m² worden verbouwd en kunnen er 3 ruime slaapkamers worden gecreëerd.

* See English translation below *

Indeling:
Bel etage (ca. 2.80 hoog) heeft een hal welke toegang geeft tot de woonkeuken. Vanaf deze verdieping is er een fantastisch uitzicht over de grachten. Voorts is er een toilet.

De eerste etage (ca. 2.90 hoog) is één grote open ruimte welke in gebruik is als woonkamer. 6 ramen met uitzicht!
De tweede etage is in gebruik als slaapverdieping met badkamer.
Boven in de kap is de zolder met opslag. Deze ruimte van bijna 10 m² is niet meegenomen als gebruiksoppervlakte wonen.

Het souterrain (zowel intern als extern bereikbaar) is momenteel 1 open ruimte. Door het funderingsherstel in het verleden is er een betonnen afwerkvloer. Hier zijn eventueel 2 slaapkamers en een badkamer te realiseren.

Omgeving:
Gelegen aan de Keizersgracht nabij de Utrechtsestraat, Reguliersgracht en de Amstel. Een van de mooiste stukken van de Keizersgracht. Doordat dit pand op de hoek van de Keizersgracht en Reguliersgracht ligt is het uitzicht zeer bijzonder en wijds.

Op de gezellige Utrechtsestraat zijn diverse winkels en delicatessen zaken. Daarnaast zijn er in de directe omgeving veel gezellige horeca en uitgaansgelegenheden zoals o.a. Van Leeuwen, Huyskamer, de koffiesalon op de Utrechtsestraat en dichtbij de Stopera en Carré.

Het Rijksmuseum en Van Gogh museum zijn op loopafstand. Het centraal station is op korte afstand, mede via de nabijgelegen nieuwe metrohalte op de Vijzelstraat van de Noord-Zuidlijn.

Bijzonderheden:
• Gebruiksoppervlakte wonen circa 123 m² (te vergroten naar 132 m²)
• Rijksmonument
• Gelegen op eigen grond
• Het pand dient intern geheel te worden gerenoveerd
• Wellicht het mooiste punt van de Amsterdamse grachten
• Fundering is zichtbaar vernieuwd
• Stoep is recent geheel nieuw opgetrokken en hersteld
• Er zullen in de koopovereenkomst clausules worden opgenomen voor: "niet zelf bewoning", "ouderdom" en asbest

Voor meer informatie, de brochure en plattegronden kijk op onze site!

---------------------------

Living in the city centre with far reaching views over the Keizersgracht and Reguliersgracht.
Unique canal house with entrance from steps and from the basement. The house has many windows offering spectacular views of both Keizersgracht and Reguliersgracht. The interior of the house needs to be renovated and three spacious bedrooms can be created.

Layout:
The principal floor (approximately 2.80m high) has a hall which gives access to the kitchen diner. This floor offers a fantastic view of the canals. There is also a toilet.

The first floor (approximately 2.90m high) is one large open space which is being used as a living room. Six windows with a view!
The second floor is being used as a bedroom floor with bathroom.
Under the roof the attic with storage space. This space of almost 10 sqm has not been included as usable area.

The basement (accessible both from the inside and from the outside) is now one open space. As a result of the underpinning work in the past there is a concrete screed. It is possible to create two bedrooms and a bathroom.

Location:
Located on Keizersgracht near Utrechtsestraat, Reguliersgracht and River Amstel. One of the most beautiful parts of Keizersgracht. Thanks to its location on the corner of Keizersgracht and Reguliersgracht the property offers very special and wide views.

There are various shops and delicatessens on the lively Utrechtsestraat. There are also many nice restaurants and places of entertainment in the immediate vicinity, such as Van Leeuwen, Huyskamer, the Koffiesalon on Utrechtsestraat. Near the Stopera and Carré Theatre.

The Rijksmuseum and Van Gogh museum are within walking distance. The Central Station is not far away thanks to the nearby new metro stop of the North-South line on Vijzelstraat.

Specifics:
• Usable area approximately 123 sqm (possibility to enlarge up to 132 sqm)
• Nationally listed building
• Freehold land
• The interior needs to be completely renovated
• Perhaps the most beautiful location of the Amsterdam canals
• Foundation visibly renewed
• Steps recently completely rebuilt and restored
• Clauses will be included in the purchase agreement for: “no owner occupancy”, “age” and asbestos

More information and floorplans on our site!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
12-09-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1670

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
123 m²
Perceeloppervlakte
35 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-Zuid

Grachtengordel-Zuid is het deel van de Amsterdamse grachtengordel (met de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht) tussen de Leidsestraat en de Amstel. De grootste dwarsstraten in dit deel van de grachtengordel zijn de Nieuwe Spiegelstraat, de Vijzelstraat, de Reguliersgracht en de Utrechtsestraat.
UNESCO werelderfgoedlijst
De grachtengordel staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt gekenmerkt door de breedte van de grachten en de relatief grotere panden. De zuidelijke gordel heeft, net als de rest van de grachtengordel, een rijke geschiedenis en er bevinden zich veel kantoren, bezienswaardigheden en musea, zoals Foam en Museum Van Loon. Maar ook wordt er gewoon gewoond; eind 2017 woonden er 5500 inwoners in dit deel van de stad.
Uitgaan, winkelen en sightseeing in de grachtengordel
De vier eerdergenoemde dwarsstraten hebben elk een andere toevoeging aan de stad. Zo staat het Spiegelkwartier bekend om de antiquairs, galeries en juweliers. De Vijzelstraat is een grote verkeersader tussen de ten zuiden van de grachtengordel gelegen Pijp en het Muntplein, een centraler in de stad gelegen plein met beroemde toren, De Munt. De Reguliersgracht is een van de meest pittoreske dwarsgrachten van de stad en de nabijgelegen Utrechtsestraat een van de leukste winkelstraten, met – in tegenstelling tot het winkelaanbod in koopgoten - unieke winkels zoals platenspeciaalzaak Concerto. Om de hoek van de Utrechtsestraat ligt het bekende uitgaansgebied rondom het Rembrandtplein, met cafés en restaurants en niet te vergeten Tuschinski, de bioscoop die beroemd is vanwege zijn Art Deco-inrichting en waar vaak filmpremières worden gehouden. Al met al is Grachtengordel Zuid een wijk met een breed aanbod aan kunst, cultuur, vertier, werken en wonen.