Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Kostverlorenstraat 19 D 1052GT Amsterdam, Frederik Hendrikbuurt Noord

Vraagprijs € 1.500.000 

Bewaar object
Bouwjaar
2002
Woonoppervlakte
231 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

KOSTVERLORENSTRAAT 19-D, 1052 GT TE AMSTERDAM.

UNIEK PENTHOUSE VAN 231 M² OP DE TWEEDE EN DERDE VERDIEPING, 2 SLAAPKAMERS MET INPANDIGE PATIO EN RUIM BESCHUT DAKTERRAS VAN 66 M² OP HET ZUIDEN.

EEN UNIEK OBJECT IN EEN BIJZONDER GEBOUW IN DE GEZELLIGE FREDERIK HENDRIKBUURT OP AFGEKOCHTE ERFPACHTGROND TOT 2088.

LIGGING
Het oude Partronaat gebouw “Onze vrouwen van Lourdes” uit 1922 ligt aan de Kostverlorenstraat tussen de Kostverlorenvaart en het Fredrik Hendrikplatsoen, midden in de Frederik Hendrikbuurt en op 10 min lopen van de Jordaan.
Het Hugo de Grootplein is slechts op enkele minuten fietsafstand gelegen. Hier is een tal van keuze uit verschillende restaurants, cafés, buurtwinkels en grote supermarkten.
Het hippe stadsdeel Westerpark grenst aan de binnenstad van Amsterdam. Een gewilde locatie, waar u rustig wonen kunt combineren met de directe nabijheid van de gezellige Jordaan. Het heerlijke Westerpark ligt op nog geen 5 fietsminuten afstand. Binnen enkele minuten bent u op de ringweg A10 en ook de bereikbaarheid met het openbaar vervoer is uitstekend.

INDELING
De ruime opbouw bestaat uit twee woonlagen. Een interne trap met bordes in de woonkamer geeft toegang tot de tweede woonlaag.

Entree:
Via de centrale hal bereikt u per trap de tweede verdieping met toegang tot de woning. Echter is er mogelijkheid tot het creëren van een lift.

Oriëntale rust gecombineerd met westerse efficiëntie. De woonkamer is geïnspireerd op het oude concept van de daglicht studio met een imposante in staal uitgevoerde transparante glazen damwand. Door hoge en lage plafonds te combineren zijn er zonder wanden en deuren rondom de inpandige patio afzonderlijke ruimte gecreëerd. Keuken, woon- en eetkamer.

Op de entree verdieping bevinden zich de royale, lichte woonkamer, de eetkamer en de open keuken voorzien van inbouwapparatuur. De loggia op het zuiden en de tussengelegen patio zorgen voor een speelse daglichttoetreding. Via de trap in de patio is het riante dakterras op de derde verdieping bereikbaar. Deze kan eventueel over het hele dak aan de voorzijde worden uitgebreid.
Door de centraal gelegen patio komen de seizoenen letterlijk op bezoek. In de zomer de zon door de schuifpui in de woonkamer en in de winter ligt de sneeuw midden in huis. Als het regent ontstaat er een bijzondere verbinding tussen binnen en buiten.

Via de hal op de entree verdieping komt u tevens in de extra slaap/werkkamer met eigen douche/bad mogelijkheid. Via de loggia komt u weer in de open keuken.

Op de derde verdieping via de trap in de woonkamer bevindt zich de "master bedoom" met badkamer en suite. De moderne badkamer is voorzien van design ligbad, separaat douche, dubbele wastafel, bidet en toilet.
Naast het ligbad bevindt zich een schuifpui op het zuidwesten naar het dakterras.
Verder is er op deze verdieping nog een inloopkast en een berging met aansluiting voor de wasmachine en droger.

KADASTRAAL BEKEND
Gemeente: Amsterdam
Sectie: Q
Nummer: 8091
Appartementsindex: 9

OPPERVLAKTE
Gebruiksoppervlakte woonfunctie: 230,7 m²
Gebouw gebonden buitenruimte: 66,4 m²

Totaal gebruiksoppervlakte: 297,1 m²
Conform NEN-2580

ONDERHOUD
Het appartement is zeer fraai, hoogwaardig en modern afgewerkt met veel daglichttoetreding door architect Bastiaan Jongerius.
Het is mogelijk een lift te creëren naar het penthouse, toestemming VvE aanwezig.

BOUWJAAR
2002

VVE
Vereniging van eigenaars Kostverlorenstraat 19 te Amsterdam.
De maandelijkse servicekosten: Nader te bepalen.

ERFPACHT
Huidig tijdvak: 01-04-1988 - 31-03-2088.
Canon afgekocht tot en met 31-03-2088.

STRAATNAAMVERKLARING
Naar de Kostverlorenwetering, in 1413 gegraven om een kortere vaarweg te verkrijgen naar de Haarlemmer en Leidse meren. Een verklaring voor de naam Kostverloren zou volgens sommigen zijn, dat deze vaart, die tot 1609 een twistappel is geweest tussen Amsterdam en Haarlem, veel aan procederen heeft gekost. De naam Kostverloren komt op verschillende plaatsen in Nederland voor.

BIJZONDERHEDEN
• Afgekochte erfpacht tot maart 2088;
• Modern en luxe afgewerkt;
• Mogelijkheid tot het creëren van een lift, toestemming VvE aanwezig;
• Hoog rendement ketel met vloer verwarming;
• 120 liter boiler met extra aansluiting voor 24/7 warm douchen;
• Hydrofoor voor comfortabele waterdruk onder de douche of raindance;
• Waterfilterinstallatie voor 100% kalk vrij water;
• Ruime bijkeuken met uitstort gootsteen voor extra ijskasten en evt. ijsblokjes machine.
• Terras en patioverlichting met tijdklok.
• Alarminstallatie met aparte zones.
• Hang en sluitwerk SKG.
• Siedle video intercom;
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
04-07-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2002

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
231 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Frederik Hendrikbuurt

De Frederik Hendrikbuurt is een wijk in Amsterdam West en ligt tussen de Singelgracht (Nassaukade) en de Kostverlorenvaart, ten noorden begrensd door de Kattensloot (Jacob Catskade) en ten zuiden door de Hugo de Grootkade. De belangrijkste straat in deze wijk is – hoe kan het ook anders - de Frederik Hendrikstraat, het Frederik Hendrikplantsoen is het groene hart van de wijk. Ook leuk om te weten: Frederik Hendrik was een stadhouder in de eerste helft van de 17e eeuw.
Frederik Hendrikbuurt: een diverse wijk vlakbij de Jordaan
De ligging van de Frederik Hendrikbuurt is uitmuntend. De wijk grenst direct aan de Jordaan. Echter, van de drukte van dit deel van de stad heeft de wijk geen last; het is een echte woonwijk, met ruim opgezette huizen en goede en gevarieerde voorzieningen, zoals behalve Albert Heijn ook een goede Turkse supermarkt. Het winkelgebied van deze buurt is de Hugo de Grootbuurt, rond het Hugo de Grootplein. In 2007 is het plein opgeknapt en is een rotonde aangelegd. Op het plein is veel horeca met terrassen. Ook de winkelgevels zijn opgeknapt om ze in de oorspronkelijke staat terug te brengen. De bewoners zijn zeer divers, zowel qua achtergrond als inkomen. Van revolutiebouw tot nieuwbouw De bouw van de Frederik Hendrikbuurt begon zo eind 19e eeuw, toen in 1870 woningbouw mogelijk werd gemaakt in het gebied dat daarvoor industriegebied was geweest. Bij de bouw werd, zoals ook in andere wijken van Amsterdam, veel revolutiebouw toegepast; een relatief goedkope manier van bouwen. Gelukkig werd vrijwel alles van deze bouw later vervangen door ‘nieuwbouw’. Zo gaf architect Berlage in 1912 opdracht om een woningbouwcomplex aan de Rombout Hogerbeetsstraat en Zaagmolenstraat te bouwen. Ook kwam in de jaren 60 en 70 van vorige eeuw een groot deel van de woningen uit de buurt in bezit van woningbouwvereniging Zomers Buiten, die de slechtste complexen sloopte en verving door nieuwe woningen. Andere complexen werden gerenoveerd.
Molen De Otter
Molen De Otter langs de Kostverlorenvaart is de enige overgebleven molen in het gebied, dat vroeger in de Zaagmolenbuurt lag; dit stuk van Amsterdam werd gekenmerkt door molens die hout zaagden voor de scheeps- en woningbouw. Een mooi stukje historisch erfgoed dus, daar in de Frederik Hendrikbuurt. De molen had er zonder de bemoeienis van de bewoners waarschijnlijk niet meer had gestaan.