Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Kromme Leimuidenstraat 9 1 1059EL Amsterdam, Aalsmeerwegbuurt Oost

Bewaar object
Bouwjaar
1931-1944
Woonoppervlakte
56 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Houd u van klussen?

Dan kunt u met dit 3 kamer appartement helemaal u eigen plan trekken.

In de gezellige buurt van het Hoofddorpplein ligt dit authentieke appartement.
Via het trappenhuis komt u bij de woning gelegen op de eerste verdieping.
Het appartement heeft een ruime woonkamer met veel lichtinval door de drie grote ramen aan de voorzijde voorzien van dubbele beglazing.

De 2 slaapkamers hebben beiden een inbouwkast en openslaande deuren naar het balkon.
Ook de keuken heeft toegang deuren tot het balkon.
De badkamer beschikt over een wastafel, toilet en bad met douche.

Op de bovenste etage bevinden zicht twee bergingen alsmede een stuk plat dak..

Ligging
Het appartement bevindt zich in de populaire Hoofddorppleinbuurt met vele leuke winkels en gezellige horecagelegenheden en bovendien het Vondelpark op loopafstand. Ook is er een supermarkt en een sportschool om de hoek en zijn er diverse tram- en bushaltes die u in no time naar het centrum van Amsterdam, treinstations Amsterdam Zuid en Amsterdam Lelylaan brengen. Via de ringweg A10, afslag S107 heeft u een perfecte verbinding met Schiphol. Kortom, super gelegen ten opzichte van vertier, de uitvalswegen en openbaar vervoer.

Bel of mail ons kantoor voor een afspraak!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
25-10-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931-1944

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
56 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.