Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Laan van Vlaanderen 216 1066MR Amsterdam, Belgiëplein e.o.

Bewaar object

Omschrijving

Licht 3-kamer APPARTEMENT gelegen op de 4e etage met een zonnig BALKON gelegen op het westen en een BERGING in de onderbouw in Nieuw-Sloten. De woning heeft een prachtig vrij en groen uitzicht op de afgesloten gemeenschappelijke siertuin. Nabij winkels, sportfaciliteiten en scholen. Openbaar vervoer richting centrum op loopafstand (tram 2, bus 69 naar Schiphol) en centraal gelegen ten opzichte van uitvalswegen A4, A5, A9 en A10. Openbaar parkeren voor de deur.

Totaal woonoppervlak ca. 84m2.
Inhoud ca. 208 m3.
Bouwjaar ca. 1993.
Indeling: centrale entree met intercomsysteem, brievenbussen en toegang tot het trappenhuis en de lift.

Indeling appartement: royale entree met intercom, lichte woonkamer met schuifpui naar het zonnige balkon en deur naar de slaapkamer, hal en doorgang naar de eetkeuken, Sfeervolle eetkeuken met een 4-pits gasfornuis met oven, vaatwasser, koel-vriescombinatie, spoelbak, gemÍleerd grijs werkblad, witte kasten en veel opbergmogelijkheden, ruime slaapkamer met een prachtig vrij en groen uitzicht, lichte slaapkamer gelegen aan de voorzijde van de woning, ruime badkamer met ligbad met regendouche en glazenscherm, wastafelmeubel (wit) met bijbehorende kast (wit) en een spiegel met verlichting. Tevens bevindt zich hier de wasmachine aansluiting, inpandige berging met meterkast en mogelijkheid voor plaatsen droger.

Servicekosten bedragen Ä 124,00 per maand.
Dak van het complex is voorzien van zonnepanelen.

Eigendom belast met voortdurende erfpacht uitgegeven door de gemeente Amsterdam. Canon is afgekocht tot en met 31-05-2042.

Oplevering in overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
09-06-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1993

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
84 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Sloter-/Riekerpolder

Sloter/Riekerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West in gemeente Amsterdam, rondom de A4, aan de Nieuwe Meer. Tot 1921 was de Sloter/Riekerpolder een polder in de gemeente Sloten. Daarna werd Sloten geannexeerd door Amsterdam en behoorde de polder dus Amsterdam toe.
Sloter/Riekerpolder: Van polder tot stad
Tot de jaren 20 van vorige eeuw was het poldergebied ten zuidwesten van de stad voor de meeste Amsterdammers onbekend terrein; het was uitsluitend via het water te bereiken en er woonden alleen tuinders en boeren, die met hun tuinderijen verse groenten voor de stad verzorgden. Tot ver in vorige eeuw was het leven er simpel; te midden van de landerijen stonden aan het water gelegen houten huizen, er voeren bootjes met groenten naar de veiling over de Kostverlorenvaart op en neer en het was er volgens de overlevering bijzonder mooi.
Zandwinning uit de Sloterplas
Al eind 19e eeuw verdween een deel van de polder toen de Staatsliedenbuurt werd aangelegd, even later gevolgd door bebouwing volgens Plan West, dat ook een deel van dit gebied in beslag nam. In 1952 begon men met zandwinning voor het ophogen van de weilanden ten noorden van Sloten voor woningbouw in de Westelijke Tuinsteden, te weten Bos en Lommer, Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. Hierdoor ontstond de Sloterplas en werd de Nieuwe Meer uitgediept tot 30 meter. De poldermolens die het zand wonnen voor het droogleggen van de polders staan op de Amsteldijk bij de Kalfjeslaan en aan de Haarlemmerweg. Het waterpeil van de Sloter/Riekerpolder ligt nog steeds ver onder Amsterdams stadspeil; op NAP -2.10 m, dat is 1,70 meter lager dan peil van de rest van de stad. Langs de Sloterweg bevindt zich het Siegerpark en aan de Nieuwe Meer ligt sinds 1927 een groot volkstuinencomplex: Ons Buiten. Ook wordt de Sloter/Riekerpolder gekenmerkt door enkele sportparken. Eind 2017 had Sloter/Riekerpolder bijna 14.000 inwoners.

Kaart Laan van Vlaanderen 216 1066MR Amsterdam, Belgiëplein e.o.

naar Laan van Vlaanderen 216 1066MR Amsterdam, Belgiëplein e.o.
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand