Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Laing's Nekstraat 40 I 1092GX Amsterdam, Transvaalbuurt Oost

Bewaar object
Bouwjaar
1915
Woonoppervlakte
50 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Sfeervol vierkamerappartement met balkon op het zuidwesten en een eigen berging op zolder. Deze prachtige woning is gelegen tussen de Amstel en het Oosterpark in Amsterdam-Oost!

Het appartement ligt in een autoluwe straat met veel parkeergelegenheid en op loopafstand de diverse winkels aan de Pretoriusstraat, Linnaeusstraat/Middenweg. Ook Park Frankendael en het Oosterpark liggen in de buurt. Verder vindt u er diverse eetgelegenheden zoals restaurant Quatfass, de Kas bij Frankendael en Merkelbach. Scholengemeenschap Nelson Mandela ligt om de hoek.

Indeling:
Entree op de eerste verdieping, hal en een woonkamer van circa 16 m aan de voorzijde van het appartement met een doorgang naar de slaapkamer van circa 6 m met vaste kast. De vernieuwde badkamer is voorzien van een douche, wastafel, toilet en nieuw tegelwerk. Aan de achterzijde van de woning liggen twee slaapkamers van respectievelijk circa 5 m en 7 m. In het midden van het appartement treft u de keukenruimte met C.V.-installatie en wasmachine-aansluiting waar u naar eigen smaak een keuken kunt plaatsen, met toegang tot het balkon op het zuidwesten. Op de zolderverdieping van het appartementencomplex beschikt u nog over een eigen berging van circa 7 m.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte circa 50 m;
- Bouwjaar 1915;
- Balkon achterzijde gelegen op het zuidwesten;
- C.V.-ketel Intergas Kompakt HRE 2018;
- Bijdrage VvE circa 106,-- per maand (bijdrage 2019);
- VvE, beheerd door Pro VvE beheer;
- Woning geheel voorzien van dubbelglas;
- Gemeentelijk monument;
- Erfpacht afgekocht tot en met 30-11-2056;
- Verkoop enkel voor hoofdbewoning of bewoning door eigen kind;
- Anti-speculatiebeding voor een duur van 2 jaar;
- Projectnotaris Hartman LMH te Amsterdam;
- Oplevering per direct mogelijk.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
20-03-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1915

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
50 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Transvaalbuurt

De Transvaalbuurt, ook wel de Afrikanerbuurt genoemd, ligt tussen de Transvaalkade, de Wibautstraat, het spoor tussen Stations Amstel en Muiderpoort en de Linnaeusstraat. Transvaal was een boerenrepubliek in Zuid-Afrika; veel straatnamen in de Transvaalbuurt refereren aan (geografische) begrippen uit die regio, zoals het Kruger- en Steve Bikoplein.
Stadsuitbreiding de Transvaalbuurt
In het kader van de stadsuitbreiding begon men ruim honderd jaar geleden met het bouwen van de Transvaalbuurt. Zoals in veel andere delen van de stad was architect Berlage de grondlegger van het stratenplan. Hij bedacht dat kromme en rechte straten afgewisseld moesten worden met pleinen en plantsoenen. Veel van de oorspronkelijke arbeidershuizen zijn zoals kenmerkend voor die tijd - in de stijl van de Amsterdamse School gebouwd, met bijzondere hoekjes en mooie afwerkingen. Deze woningen waren oorspronkelijk vrij klein en werden voor de oorlog voor 70% bewoond door joodse bewoners.
Van Vogelaarwijk naar gewilde buurt
In 2007 was de wijk er sociaaleconomisch heel slecht aan toe en werd een Vogelaarwijk: met rijkssubsidie kwam een aanpak op gang om de veiligheid, openbare ruimte en lokale economie te verbeteren. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen; De transvaalbuurt is anno 2018 veranderd van een onveilige buurt met een lage sociaaleconomische score, in een gewilde, multiculturele en kinderrijke buurt. Wel is er weinig openbaar groen, waardoor de bewoners voor recreatie aangewezen zijn op parken in omringende buurten. Er lopen in de Transvaalbuurt diverse initiatieven om buurttuinen te ontwikkelen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder