Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Memeleiland 126 1014ZL AMSTERDAM, Houthavens West

Vraagprijs € 945.000 k.k.

Bewaar object

Omschrijving

Een nieuwbouwwoning in de Houthavens maar dan zonder de wachttijd tijdens de bouw, nu kan het! Wij mogen u dit recent opgeleverde penthouse van ruim 140m2 inclusief parkeerplaats aanbieden. De woning is gelegen op de bovenste woonverdieping, per lift bereikbaar en beschikt over een waanzinnig terras (grenzend aan de woonkamer) van 34m2 op de zon gelegen. Een heerlijk licht huis, door de beukmaat van ruim 12 meter, op een fijne woonplek, welke volop in ontwikkeling is, en waar u nu al van het water en groen kunt genieten. En dat op loopafstand van het IJ, de Spaarndammerbuurt en fietsafstand van de Jordaan en het Centraal Station!

Omgeving:
De Houthavens is DE woonlocatie van het moment in Amsterdam. Een residentiële buurt met het stoere karakter van de Havens. Hotspots zijn bijvoorbeeld REM-eiland en Pont 13. Sinds een aantal jaren wonen de eerste bewoners in hun woningen. De buurt komt helemaal tot leven en heeft nog veel meer potentie. Aan de terraszijde van de woning wordt binnenkort een brede gracht gegraven. Aan de voorzijde van de woning komt een brede groenstrook die direct doorloopt naar het Houthaven Park.
Er is een schoolgebouw met kinderdagverblijf en twee basisscholen op nog geen 500 meter afstand, ook het 4e Gymnasium ligt om de hoek.
De Spaarndammerdijk is reeds omgelegd via de nieuw aangelegde Spaarndammertunnel. Dat maakt wonen in de Houthavens ook nog eens lekker rustig. Bovenop de tunnel komt bovendien het Houthaven Park. Hierdoor loopt u vanuit uw woning zo via uw groenstrook, door het Houthaven Park naar de Spaarndammerbuurt. Hier treft u alles aan wat je in Amsterdam kunt wensen: het nieuwste restaurant van BAUT, Café De Walvis, Bar Mick , Restaurant DopHert, Brasserie Van Noordt, De Pizzabakkers, de Albert Heijn is 5 minuten lopen, iets verderop de Jumbo. Aan het einde van de Spaarndammerstraat is het Westerpark.

Indeling:
Entree vanaf de brede stoep en middels lift of trap entree van de woning op de vierde verdieping. Het penthouse is over de volledige vierde verdieping verdeeld waardoor u geen last heeft van buren. Via de hal toegang tot alle vertrekken. De woonkamer loopt van voor tot achter en is aan de terraszijde over de volledige breedte (ruim 12 meter) gesitueerd en biedt middels 3x openslaande deuren toegang tot het terras. Het terras meet 34m2, dit is een heerlijke plek om in alle rust en privacy van de zon te genieten. Binnenkort wordt aan de terraszijde de gracht gegraven zodat u ook nog eens heerlijk aan het water zit. De keukenaansluitingen zijn in het midden van de woonkamer gesitueerd zodat u zelf kunt bepalen of u liever de woonkamer of de woonkeuken aan de terraszijde wilt. Vanuit de hal toegang tot een separaat toilet met fontein, een ruime berging waar alle technische installaties zijn gesitueerd zoals de meterkast, vloerverwarmingverdeler, stadsverwarming, zonnepanelen-unit, co2 afzuigingsinstallatie en de aansluitingen voor wasmachine en droger. De eerste slaapkamer is aan de voorzijde gelegen en is ruim 15m2. De tweede slaapkamer is eveneens 15 m2 en heeft een ruime badkamer en suite. De badkamer is voorzien van een ligbad, inloopdouche, toilet en een dubbele wastafel. Vanuit de hal is de tweede badkamer toegankelijk, deze beschikt over een wastafel en douche. In de originele indeling is er een derde slaapkamer aan de achterzijde gesitueerd, deze is op dit moment bij de woonkamer betrokken. Op eenvoudige wijze kan de derde slaapkamer weer gerealiseerd worden.
Ook over het meerwerk is goed nagedacht. Zo is er o.a. een zeer handig Vormotica-systeem waarmee je verlichting via je telefoon kunt bedienen, diverse loze leidingen, in elk vertrek een WIFI-versterker plus mogelijkheid direct met het glasvezelnetwerk te verbinden, extra plafondverlichtingspunten, extra wandcontactdozen en elektrische zonwering aan de voorkant.
Met de lift of trap heeft u toegang tot de parkeergarage. Op niveau -2 heeft u een berging met elektra van circa 8m2. Op niveau -1 is de parkeerplek met berging gesitueerd. Deze berging is ruim 12m2. De parkeerplek is separaat te koop voor € 55.000,-

Bijzonderheden:
- Bouwjaar 2018, conform Nen 2580 meting bedraagt de woning 142,5 m2;
- Terras aan de (toekomstige) gracht, voorzijde gelegen aan een brede groenstrook van het Houthavenpark;
- Twee badkamers en mogelijkheid om drie slaapkamers te creëren;
- Vraagprijs parkeerplaats: €55.000,-;
- Energielabel A++, klimaatneutraal. Woning is voorzien van zonnepanelen.
- Woning is totaal geïsoleerd en geheel voorzien van vloerverwarming;
- Canon € 3.125,58 per jaar (fiscaal aftrekbaar indien hoofdverblijf);
- Gemeentelijke erfpachtgrond, algemene bepalingen voor voortdurende erfpacht 2000 zijn van toepassing. Jaarlijkse canonindexering tot 15-03-2066, de eerstvolgende indexering vindt plaats op 15-05-2019;

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is ons kantoor de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
03-06-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement met lift
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2018

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
143 m²
Externe bergruimte
20 m²
Inhoud
445 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Houthavens

Op de plek waar vrachtschepen uit de hele wereld een eeuw geleden hun boomstammen en ander hout losten, ontstaat nu langzaam een nieuwe wijk waar Amsterdammers aan het water kunnen wonen en werken: De Houthavens. In deze nieuwe, duurzame wijk onderin het IJ zullen op zeven kunstmatige, groene en autoluwe eilanden ongeveer 2700 woningen worden gerealiseerd. Dit past bij het voornemen van de gemeente om de IJ-oevers te veranderen van industriële zone naar een plek om te wonen. Klimaatneutrale wijk in Amsterdam De Houthavens worden een klimaatneutrale wijk in Amsterdam. Dit betekent dat de benodigde energie voor de openbare ruimte – zoals straatverlichting - zoveel mogelijk in de Houthavens zelf zal worden opgewerkt. Voor het opwekken van die energie zal gebruik worden gemaakt van zonnepanelen, de straatlantaarns worden voorzien van ledlampen, voor de bestrating zal gebruik worden gemaakt van hergebruikte klinkers en voor de steigers zal hout met FSC-keurmerk worden gebruikt. Houthavens en Spaarndammerbuurt één Het nieuwe gebied wordt aan de noordzijde begrensd door de strekdam in het IJ en aan de zuidkant door de Spaarndammerdijk. Echter, het is de bedoeling dat de Houthavens en Spaarndammerbuurt (onder de dijk) één geheel gaan vormen; hieraan moet de Spaarndammertunnel een steentje bij gaan dragen. Door deze tunnel zal de Spaarndammerdijk rustiger en veiliger worden. Bovenop de tunnel en langs de dijk komt het Houthavenpark, een groen gebied tussen de Houthavens en de Spaarndammerbuurt, dat de twee wijken met elkaar zal gaan verbinden. De ontwikkeling van De Houthavens begon in 2010 en in 2014 werd de Brede School opgeleverd, de lagere school van het gebied. Kort daarna werd ook het gebouw van het 4e Gymnasium in gebruik genomen en werden de woningen in Blok 0 opgeleverd. De zeven eilanden zullen elk een eigen karakter krijgen, met eigen architectuur en soorten woningen. Twintig procent wordt bestemd voor sociale huur, de rest voor vrije sector (huur en koop). Naast de twee eerdergenoemde scholen zullen er ook bedrijven, cafés, restaurants en een hotel komen. Naar verwachting zal de nieuwe wijk de Houthavens in 2021 klaar zijn.

Kaart Memeleiland 126 1014ZL AMSTERDAM, Houthavens West

naar Memeleiland 126 1014ZL AMSTERDAM, Houthavens West
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand