Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Nieuwezijds Voorburgwal 146 C 1012SJ Amsterdam, Spuistraat Noord

Bewaar object

Omschrijving

Zeer groot appartement over 2 verdiepingen met mogelijkheden!

Dit betreft een riant appartement staande en gelegen op de 3e en 4e verdieping van totaal circa 175 m². De woning heeft een gedeelde opgang met een ruim trappenhuis vanaf de openbare weg samen met de woning op de 2e verdieping (eigenaar bewoner).

De woning bestaat uit een ruime L-vormige woonverdieping met open keuken aan de Nieuwezijds Voorburgwal zijde en verder aan de achterzijde een kunststof uitbouw (serre) met een ruime slaapkamer (circa 20 m²). Aan de rechterzijde, doorlopend boven de Mosterdpotsteeg, is een badkamer en ruime 2e slaapkamer (circa 22 m²). Verder is er een overloop/hal met een apart toilet, c.v. ruimte, meterkast met 7 groepen.

Vanuit de overloop is er een aparte deur en opgang naar de 4e verdieping. Dit gedeelte betreft alleen de opstal aan de Nieuwezijds Voorburgwal en bestaat uit een zeer eenvoudige woonkamer/keuken, badkamer en slaapkamer. Vanuit de slaapkamer is er de mogelijkheid om een dakterras aan te leggen.

Het geheel verkeert in een verouderde, gedateerde staat, voldoet niet meer aan de huidige eisen. Keuken, sanitair, technische installaties zijn allen verouderd, er ligt gedeeltelijk een houten vloer, ramen en kozijnen zijn overwegend van hout met enkel glas, deels kunststof met dubbel glas (gedeeltelijk lekkende beglazing). De afwerking is verouderd, grotendeels stuukwerk en in de natte ruimten kunststof schrootjes. Er zijn op diverse plaatsen vochtproblemen geconstateerd waarvan verkopers geen garantie geven dat deze niet meer actueel zijn. De huidige situatie is gerealiseerd zonder aanvraag van enige vergunning.

Het betreft een ruim appartement waar eenvoudig 2 appartementen in ontwikkeld kunnen worden, al dan niet met enige uitbreiding en buitenruimte (geen garantie!) In dit kader wordt gemeld dat de entree deur voor dit appartement volgens splitsingstekening op de 2e verdieping geplaatst kan worden.
?
Ligging en omgeving
Het appartement is gelegen in een klassiek gebouw aan de Nieuwezijds Voorburgwal tussen het Politiebureau en ‘Magna Plaza’. Aan de achterzijde grenst het appartement aan de Mosterdpotsteeg, in feite achter NZVW 144 langs. Het is daardoor een erg lichte woning vanwege de vele ramen, straalt sfeer uit door de constructie van de kap op de verdieping (Mosterdpotsteeg) en kap op de 4e verdieping (NZVW). Er zijn mogelijkheden voor wellicht een dakterras aan de achterzijde op de 3e verdieping.

Gezellig druk gedeelte van de stad met het C.S., Dam, Spui en grachtengordel op loop afstand. Er is parkeerruimte in de parkeergarage van de Nieuwezijds Kolk en openbaar vervoer stopt voor de deur. De woning biedt vele mogelijkheden.

Bouwjaar
Omstreeks 1810

Kadastrale gegevens object
Het betreft het appartementsrecht, rechtgevend op het uitsluitend gebruik van de bedrijfsruimte met dienstwoning op de derde en vierde verdieping, staande en gelegen te Amsterdam, plaatselijk bekend als Nieuwezijds Voorburgwal 146 III.
Het geheel is bekend als gemeente Amsterdam, sectie F nummer 7429 A-3 uitmakende het 5/20e onverdeeld aandeel in de gemeenschap.

Er is sprake van eigen grond en het gebouw heeft een beschermde architectonische status als ‘orde II’. Het gebouw maakt onderdeel uit van het beschermde stadsgezicht wat voor de gehele grachtengordel van de gemeente Amsterdam van toepassing is.

Oppervlakte en Inhoud
Het gebruiksoppervlak van dit appartement woning is gemeten volgens de nieuwste NEN 2580 norm als ‘woonruimte’.

Woonoppervlakte: ca. 143 m² op de 3e verdieping en ca. 71 m² op de 4e verdieping. Het Gebruiks Oppervlakte Wonen bedraagt ca. 130 m² op de 3e verdieping en
ca. 55 m² op de vierde verdieping. Totaal ruim 185 m²
Inhoud woning: circa 700 m³

Bestemming en gebruik
Het gebouw heeft de publiekrechtelijke bestemming ‘gemengd 1’ hetgeen onder meer betekent dat ‘wonen’ is toegestaan. Daarnaast zijn ook commerciële functies mogelijk. Het laatst bekende gebruik is als ‘woning’. Volgens de BAG registratie van de gemeente Amsterdam betreft het een ‘woonfunctie’ (zie bijlage).

Ligging buitenruimte
Het (mogelijke) terras aan de achterzijde kan op het noord westen worden gericht.
Verkopers geven geen garantie hiervoor.

V.v.E.
De V.v.E. dateert uit 1994 en ER is destijds zonder vergunning gesplitst omdat het bedrijfsruimten betrof, deels met dienstwoning. De gehele V.v.E. betreft 4 appartementsrechten. De V.v.E. is slapende, doet niet aan fondsvorming, heeft geen M.J.O.P. of een gemeenschappelijke rekening. De appartementen A-1 en A-4 worden als bedrijfsruimte gebruikt, de appartementen A-2 en A-3 worden als woonruimte gebruikt. Het gebruik is niet anders geregeld dan hetgeen in de splitsingsakte is opgenomen.

Bijzonderheden
- ruim appartement over 2 verdiepingen;
- oppervlakte circa 185 m²;
- zeer licht;
- ontwikkelingsmogelijkheden;
- eigen grond.

ALGEMENE INFORMATIE

Oplevering
Beide appartementsrechten kunnen op korte termijn worden overgedragen, in overleg.

Bijzonderheden
In verband met de afwikkeling van een nalatenschap zullen alle akten bij Schut van Os (dhr. mr. J.P. van Harseler) worden verleden.

Gunning
Verkopers behouden zich het recht van gunning voor.

Verkoopcondities (voorbehouden)
Verkopers zullen bij ondertekening van een koopovereenkomst de volgende voorbehouden opnemen:
- Ouderdomsverklaring;
- verklaring omtrent eigen gebruik;
- asbestclausule;
- toestemming alle eigenaars;
- meetclausule.

Vraagprijs:
Nieuwezijds Voorburgwal 146 A1 (winkel) € 775.000,- k.k.
Nieuwezijds Voorburgwal 146 A3 (woning) € 815.000,- k.k.
Nieuwezijds Voorburgwal 146 A4 (berging) € 15.000,- k.k.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
30-01-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1810

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
185 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Burgwallen-Nieuwe Zijde

Het postcodegebied 1012 omvat het alleroudste deel van Amsterdam. Het ligt tussen de Singel in het westen, Geldersekade en Kloveniersburgwal in het oosten, de Prins Hendrikkade in het noorden en de Amstel in het zuiden. Het is een levendig gebied. De Wallen zijn internationaal bekend en populair bij toeristen. Met het project 1012 gaat de gemeente Amsterdam actief criminaliteit en verloedering tegen in dit hart van de stad. Samen met bewoners, ondernemers en investeerders versterkt de gemeente het unieke karakter van dit gebied én zijn economische waarde.

Kaart Nieuwezijds Voorburgwal 146 C 1012SJ Amsterdam, Spuistraat Noord

naar Nieuwezijds Voorburgwal 146 C 1012SJ Amsterdam, Spuistraat Noord
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand