Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Nieuwezijds Voorburgwal 157 I+II 1012RK Amsterdam, Begijnhofbuurt

Vraagprijs € 1.115.000 

Bewaar object

Omschrijving

Stadsappartement (169 m) gelegen vrijwel naast het Paleis op de Dam. Het appartement is verdeeld over de eerste en tweede verdieping van het voorhuis en 2 verdiepingen in het achterhuis.Gedeelde entree met het eveneens te koop aangeboden appartement op de derde en vierde verdieping. Riant terras en balkon aan de voorzijde. Berging op de begane grond, naast de winkel met een toegang zowel binnendoor als buitenom via een af te sluiten steeg.

Historie van het gehele pand
In het hart van Amsterdam bijna op de hoek met de Paleisstraat ligt dit pand dat dateert uit 1650 toen de Nieuwezijds Voorburgwal nog een gracht was en het pand laag. Toen de gracht werd gedempt kwamen er veel kranten zich hier vestigen, waaronder het Algemeen Dagblad die het pand heeft gebruikt als redactielokaal en waar de mensen aan de buitenkant de krant konden lezen. In 2007 werd het pand gesplitst in appartementsrechten omvattende de winkel op de begane grond, afzonderlijke woning op de 1e en 2e verdieping plus achterhuis en een afzonderlijke woning op de 3e en 4e verdieping. Alle appartementen worden nu verkocht. Zie voor details de afzonderlijke aanbiedingen.

Indeling 1e en 2e verdieping en achterhuis:
Gemeenschappelijke entree op de begane grond, meterkast, trap naar 1e verdieping, hal met spiltrap, grote werkkamer/slaapkamer, bibliotheek, gang naar achterhuis alwaar een badkamer, trap naar daaronder gelegen verdieping met slaapkamer met dubbele openslaande deuren naar de patio, toilet, trap doorlopend naar begane grond waar de berging ook binnendoor bereikbaar is. Vanuit de berging is er een uitgang naar de steeg.
2e verdieping: woonkamer voorzijde met balkon, woonkeuken met extra eigen toegang vanuit het trappenhuis. Op het dak van het achterhuis bevindt zich een dakterras met houten omheining en pergola.

Keuken:
Klassieke keuken met granieten aanrechtblad voorzien van vaatwasser, gaskookplaat, koelkast, vriezer, afzuigkap en close-in-boiler.

Sanitair:
In het achterhuis bevindt zich een badkamer voorzien van ligbad, separate douche , vloerverwarming en handdoekradiator. Op de tussenverdieping bevindt zich een tweede toilet.

Afwerking:
Badkamer heeft marmeren vloertegels en een velux dakraam. In het achterhuis is de vloer afgewerkt met vloerbedekking en in het voorhuis met linoleum op de 1e verdieping en tapijt op de 2e verdieping. De keuken heeft een originele houten vloer. De scheiding tussen hal en woon-werkkamer geschiedt door een glaswand. In de woonkamer bevindt zich een zwarte natuurstenen schouw met gasaansluiting.

Bijzonderheden:
De huidige eigenaar is mede-eigenaar van de naastgelegen steeg die in erfpacht is uitgegeven.
Dit appartementsrecht maakt deel uit van een pand dat tevens als geheel wordt aangeboden. De eigenaren behouden zich het recht voor om voor een verkoop van alle appartementsrechten als geheel te kiezen en niet in te gaan op voorstellen tot verkoop van een individueel appartementsrecht.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
25-05-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1650

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
169 m²
Perceeloppervlakte
48 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Burgwallen-Nieuwe Zijde

Het postcodegebied 1012 omvat het alleroudste deel van Amsterdam. Het ligt tussen de Singel in het westen, Geldersekade en Kloveniersburgwal in het oosten, de Prins Hendrikkade in het noorden en de Amstel in het zuiden. Het is een levendig gebied. De Wallen zijn internationaal bekend en populair bij toeristen. Met het project 1012 gaat de gemeente Amsterdam actief criminaliteit en verloedering tegen in dit hart van de stad. Samen met bewoners, ondernemers en investeerders versterkt de gemeente het unieke karakter van dit gebied n zijn economische waarde.

Kaart Nieuwezijds Voorburgwal 157 I+II 1012RK Amsterdam, Begijnhofbuurt

naar Nieuwezijds Voorburgwal 157 I+II 1012RK Amsterdam, Begijnhofbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand