Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Overtoom 34 II 1054HK Amsterdam, Helmersbuurt Oost

Bewaar object
Bouwjaar
1896
Woonoppervlakte
129 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Overtoom 34 - II Amsterdam

DIT APPARTEMENT IS UNIEK IN Z'N SOORT !!

EIGEN GROND, DUS GEEN ERFPACHT !!

Fantastisch en zeer licht appartement (ca. 129 m2) met drie slaapkamers en TWEE badkamers, gelegen aan het leukste gedeelte van de Overtoom recht tegenover Marqt en naast Ebeling.
Het hele gebouw is in 2007 volledig gerenoveerd en gesplitst. U hoeft dus niets meer te doen !
De woning bestaat uit vier kamers en heeft twee balkons aan de achterzijde en een klein balkon aan de voorzijde.

Ligging:
Wonen in het populaire Oud-West, met het Vondelpark als voortuin. Binnen enkele minuten vindt u veel leuke cafés, restaurants, theaters, musea en winkels in de directe omgeving.
De woning is zowel per auto als per openbaar vervoer goed te bereiken.

Indeling:
Entree : aan de voorzijde bevindt zich de ruime keuken met bar en met een klassieke schouw. De keuken is voorzien van alle gemak door de diverse inbouwapparatuur zoals een Quooker, 2-de oven/magnetron, nieuwe vaatwasser en een Amerikaanse koelkast. De keuken is het verlengstuk van de woonkamer. De grote woonkamer ligt in het midden van de woning rond de open haard (gashaard). Aan de achterzijde bevinden zich twee slaapkamers, waarvan één met eigen balkon. De master badkamer is voorzien van een ruime inloopdouche met inbouw kranen, een regen- en handdouche, een dubbele wastafel en vloerverwarming. Er is een apart toilet met fonteintje. Tevens is er een derde slaapkamer met een eigen badkamer, die uitgerust is met wederom een regen- en handdouche, toilet en wastafel.
Deze slaapkamer heeft ook toegang tot een balkon. Door de twee grote ramen en het balkon met openslaande deuren aan de voorzijde en de grote raampartij van de woonkamer en in de gang/tussenruimte aan de achterzijde, komt er veel licht het appartement binnen.
Bij de entree is een ruime garderobe voorziening. Daarnaast is een aparte ruimte, tevens ruime berging met voorzieningen voor was en/of droger en met de cv-opstelling apart in een kast.
Algemeen:
- Zeer courant appartement met drie slaapkamers en twee badkamers
- Geheel gemoderniseerd
- Alle wanden en plafonds zijn gestuukt
- Alle ramen en deuren zijn voorzien van dubbel glas en goed geïsoleerd
- Breedte voorgevel ca. 7 (m). Diepte woon-eetkamer ca. 14 (m). Diepte hele woning is 25 (m)
- NEN 2580 rapport aanwezig. Circa 129 m2 gebruiksoppervlakte en 13 m2 buitenruimte
- Twee balkons aan de achterzijde en een klein balkon aan de voorzijde
- Houten vloeren door de hele woning
- Open haard (gashaard)
- Gezonde en actieve VvE
- Recent zijn de voorgevel en achtergevel geschilderd (2017)
- Goede isolatie voorzieningen door de hele woning
- Servicekosten € 120,- per maand
- EIGEN GROND.

Aanvaarding in overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
09-11-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1896

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
129 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Helmersbuurt

De Helmersbuurt ligt in het voormalige Amsterdam Oud-West, nu West. De wijk en Helmersstraten zijn vernoemd naar dichter Jan Frederik Helmers. Ook veel andere straten in de buurt zijn vernoemd naar schrijvers en dichters, zoals Constantijn Huygens, Hugo de Groot en Anna Bosboom-Toussaint. De wijk werd dan ook bekend als Dichtersbuurt of Letterkundig Kwartier.
Stadsuitbreiding eind 19e eeuw
Eind 19e eeuw was in Amsterdam grote behoefte aan stadsuitbreiding; de Helmersbuurt werd gebouwd in plaats van het voormalige Sophiapark, een mooie naam voor een gribusachtig straatje dat was gebouwd op niet-opgehoogde grond, iets wat in 1876 werd verboden. De belangrijkste straat dwars op de drie Helmersstraten is de Eerste Constantijn Huygensstraat, waar sinds 1902 tramlijn 3 doorheen rijdt. Evenwijdig aan de Helmersstraten loopt nog een belangrijke verkeersader van de wijk, de Overtoom. Deze dankt zijn naam aan de Overtoomsevaart die begin 1900 werd gedempt.
Helmersbuurt, dichtbij het centrum en Zuid
Alhoewel als volksbuurt gebouwd, waren de huurprijzen van de woningen meteen al te hoog voor de groep waarvoor de huizen bedoeld waren. Na de oorlog bleef de ster van de buurt rijzen en werd het – mede door de uitmuntende ligging dichtbij het Leidseplein en het Vondelpark - steeds aantrekkelijker om in de Helmersbuurt neer te strijken. De kamers van de oorspronkelijke revolutiebouw werden doorgebroken en er ontstonden grotere woningen, waardoor de huizen ook voor gezinnen aantrekkelijk werden. Op het moment van schrijven is de wijk één van de meest gewilde wijk van de stad.