Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Parnassusweg 22 1 1076AP Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Vraagprijs € 650.000 

Bewaar object
Bouwjaar
1932
Woonoppervlakte
101 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

OMSCHRIJVING

Mooi, licht en strak gerenoveerd 4 kamer appartement van 101m2 met 11m2 buitenruimte op een zeer centrale locatie in Amsterdam Zuid.

Het appartement is recent gerenoveerd en voorzien van een prachtige open keuken en zeer fraai sanitair. In de woonkamer ligt een prachtige eikenhouten vloer. Dit ruime appartement beschikt over 2 grote slaapkamers en 1 kleinere slaapkamer (nog steeds van goed formaat). Het appartement ligt op de eerste verdieping, is voorzien van een eigen entree en is bereikbaar via een authentieke hardstenen trap.

De bereikbaarheid van het appartement is zeer goed. De Ringweg A10, A2, A4 en A9 zijn binnen enkele autominuten bereikbaar. Voor de verbindingen met het openbaar vervoer ligt het appartement zeer centraal. Station Zuid ligt op 5 minuten lopen. Hier komen alle denkbare openbaar vervoer voorzieningen bij elkaar.

Op loopafstand bevindt zich tevens het Olympiaplein, de Beethovenstraat en de Stadionweg waar diverse winkels en eetgelegenheden te vinden zijn. De heerlijke Frans bakker, Le Fournil de Sebastien, goede Italiaanse keuken bij Spaghetteria Olympiaplein, de Marqt en AH en genoeg andere winkels voor de dagelijkse boodschappen.


INDELING
Eigen entree op de eerste verdieping.
Entree, tochtportaal, ruime hal welke toegang biedt tot alle vertrekken.
In deze hal is een zeer praktische ingebouwde garderobekast en een kast waar de wasmachine en droger geplaatst kunnen worden. De doorzon woonkamer (heel licht) is tevens voorzien van een luxe open keuken. Het appartement beschikt zowel aan de voorzijde (oost) als achterzijde (west) over een groot balkon. Op het balkon aan de achterzijde is een ruime opbergruimte aanwezig.
Via de hal bereikt u het separate toilet alsmede de badkamer. Twee aparte ruimtes. Beide prachtig gerenoveerd. In de badkamer is een ruime inloopdouche met rainshower aanwezig met daarnaast net badmeubel en grote spiegel.
Aan de voorzijde van de woning ligt een ruime slaapkamer voorzien van een vaste kast en tevens toegang tot het balkon aan de voorzijde. Aan de achterzijde bevinden zich twee slaapkamers die beide toegang bieden tot een Frans balkon.

Een zeer praktisch ingedeeld appartement met 3 goede slaapkamers, ruime centrale hal, moderne keuken (inductiekoken) en sanitair gelegen op een zeer centrale locatie. Dit appartement is zeer de moeite waard om te bezichtigen!

EIGENDOM
Het appartementsrecht is gelegen op grond welke is uitgeven in gemeentelijke erfpacht. Het huidige tijdvak loopt tot en met 31-03-2055 en de canon bedraagt 1309,89 per jaar. (jaarlijkse indexering)
Indicatie van de kosten voor het eeuwigdurend afkopen van de erfpacht zijn op te vragen bij de verkopende makelaar.

KADASTRALE AANDUIDING
Het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning op de eerste verdieping, plaatselijk bekend als Parnassusweg 22 -1 te 1076 AP Amsterdam, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie AB, complexaanduiding 2362-A, appartementsindex 20, uitmakende het een/vierentwintigste aandeel in de gemeenschap (1/24).


VERENIGING VAN EIGENAARS
Het appartementsrecht maakt onderdeel uit van de Vereniging van Eigenaars Parnassusweg 12-22. De administratie is ondergebracht bij Rappange VvE Beheer. De servicekosten bedragen 181,36 per maand. Het voorschot op de stookkosten en warm water bedraagt 120,-- per maand. Totaal derhalve 301,36 per maand. De VvE is een sterke en kapitaalkrachtige VvE, waarbij alles tijdig aangepakt wordt.

BIJZONDERHEDEN
- Er is momenteel geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning.
- Professioneel beheerde VvE
- Recent (grotendeels) gerenoveerde woning (nieuwe keuken, sanitair)
- Houten kozijnen met dubbele beglazing
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
18-02-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1932

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
101 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus in tegenstelling tot wat iedereen denkt niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.