Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Pieter Aertszstraat 131 hs 1074VR AMSTERDAM, Willibrordusbuurt

Bewaar object

Omschrijving

PIETER AERTSZSTRAAT 131-HS, 1074 VR TE AMSTERDAM

DRIEKAMERAPPARTEMENT GELEGEN OP EIGEN GROND VAN 71 M, IN DE POPULAIRE PIJP, STADSDEEL-ZUID.

LIGGING
Het appartement is gelegen in de levendige Pijp, in stadsdeel Zuid.
Hier woont u rustig en toch vlakbij diverse fijne winkels, traiteurs en horecazaken. Lunchen bij de Stadskantine, koffie bij Lot Sixty one, eten bij Fa. Peekelharing of toch langs traiteur Stach? Uw boodschappen doet u om de hoek bij AH op de Van Woustraat, Marqt op de Ceintuurbaan of op de bekende Albert Cuypmarkt. En voor de nodige ontspanning loopt u in 5 minuten naar het Sarphatipark, Gerard Douplein of het Museumplein.

Het appartement is per auto goed bereikbaar vanaf de ringweg A-10. Ook met het openbaar vervoer is de woning goed te bereiken: via Station RAI, Zuid WTC en de tramlijnen 3 en 12. Binnenkort komt daar ook de Noord/Zuidlijn bij!

Parkeren gaat via het vergunningensysteem van de gemeente Amsterdam. Op de openbare weg is het betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 09:00 uur tot en met 24:00 uur.

INDELING
Zelfstandige entree naar hal, woonkamer met luxe keuken voorzien van inbouwapparatuur, ruime gastentoilet met wasmachineopstelling, riante badkamer voorzien van douche, ligbad en tweede toilet, alsmede twee zelfstandige slaapkamers.

EIGENSCHAPPEN
Woonoppervlak: 70,90 m
Berging: 6,50 m
Totaal gebruiksoppervlakte: 77,40 m
conform NEN-2580

KADASTRAAL BEKEND
Gemeente: Amsterdam
Sectie: V
Nummer: 9982
Appartementsindex: A3 (woning) A12 (berging)

VVE
VvE Pieter Aertszstraat 127, 129, 131, Rustenburger-Dwarsstraat 14. Maandelijkse servicekosten bedragen 90,-.
Professioneel beheerd door Poelwijck-Sweers.

BOUWJAAR
1899, gerenoveerd en gesplitst in appartementsrechten in 1996. Het appartement is intern gerenoveerd in 2018.

EIGENDOMSSITUATIE
Gelegen op eigen grond!

ONDERHOUD
Goed onderhouden appartement in een kleinschalig appartementencomplex. Voorzien van dubbele beglazing. De woning is recent gerenoveerd. Luxe keuken, toilet en nieuwe badkamer, fraaie houten vloer, Cv-installatie en elektra.

STRAATNAAMVERKLARING
Pieter Aertszstraat (Oud-Zuid).
Nederlands schilder (1508-1575); schilderde genrestukken en kerkinterieurs. Vr 1919 heette de straat Nieuwe Tolstraat.

BIJZONDERHEDEN
- Gelegen op eigen grond;
- Recent volledig gerenoveerd;
- Door hoekligging en hoge plafonds extra veel daglicht toetreding;
- Houtenvloer;
- Goede VvE / MJOP aanwezig;
- Bezichtigen op zaterdag mogelijk.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
19-05-2018
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1899

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
71 m²
Externe bergruimte
7 m²
Inhoud
267 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Nieuwe Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon De Pijp heet, bestaat officieel uit van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Isralskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Kaart Pieter Aertszstraat 131 hs 1074VR AMSTERDAM, Willibrordusbuurt

naar Pieter Aertszstraat 131 hs 1074VR AMSTERDAM, Willibrordusbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand