Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Pieter Lastmankade 6 bv 1075KJ Amsterdam, Valeriusbuurt West

Vraagprijs € 1.450.000 

Bewaar object
Bouwjaar
1925
Woonoppervlakte
225 m²
Aantal kamers
8

Omschrijving

Pieter Lastmankade 6 bv, 1075 KJ te Amsterdam.
Op een prachtige en rustige locatie in Amsterdam Oud Zuid ligt deze zeer lichte bovenwoning (225 m²), verdeeld over drie verdiepingen met zonovergoten dakterras (21 m²) en eigen opgang. Het ruime familiehuis heeft aan voorzijde een weids uitzicht over een brede groenstrook en het Noorder Amstelkanaal, wat de mogelijkheid biedt om voor de deur een eigen boot aan te leggen. Het appartement heeft een goede royale indeling met 5 slaapkamers en 2 badkamers en is uitstekend geschikt voor een gezin met opgroeiende kinderen. Naast het dakterras heeft de woning ook nog beschikking over drie balkons.

Ligging/Bereikbaarheid:
Het is een bijzondere locatie aan het Noorder Amstelkanaal met vrij uitzicht over het Sportpark “Olympiaplein” en uitzicht over het oude Olympische dorp uit 1928. De woning is een onderdeel van een huizenblok dat iets meer dan 90 jaar geleden door de architect G.J. Rutgers is opgeleverd. Bijzonder is dat de architect zelf in dit bouwblok heeft gewoond. Het appartement ligt schuin tegenover het Monument “Indië Nederland” aan een rustige éénrichting straat met ruim grasveld tot aan de waterkant en kijkt o.a. uit op een historisch jachthaventje.

De woning is gelegen in het zeer gewilde stadsdeel (Oud-)Zuid, nabij de ‘Cornelis Schuyt’ met zijn diverse exclusieve winkels, nabij de Jacob Obrechtstraat, het Valeriusplein en het prachtige Vondelpark. Alle voorzieningen zoals goed aangeschreven scholen en openbaar vervoer (diverse tramlijnen en busverbindingen) bevinden zich op loopafstand van de woning. Tevens zijn er tal van terrassen en restaurants nabij gelegen, evenals het winkelaanbod van de Van Baerlestraat en P.C. Hooftstraat enerzijds en het Concertgebouw, het Rijksmuseum en het Museumplein anderzijds.
Binnen 5 minuten bent per fiets op de Zuidas. De directe omgeving is in trek mede getuige hoogwaardige projecten in aanbouw verderop aan de Pieter Lastmankade en aan het Valeriusplein.

Indeling:
Begane grond:
Eigen entree.

Tweede etage:
Brede overloop. Ruime woonkamer en-suite met aan voorzijde een prachtig weids uitzicht. Werk-/kinderkamer aan voorzijde. Aan achterzijde de keuken, voorzien van diverse inbouwapparatuur. Vanuit de keuken heeft u toegang tot een balkon. Separaat toilet. Garderobekast.

Derde etage:
Overloop. Drie slaapkamers, waarvan 2 zeer riant. Badkamer aan achterzijde, voorzien van ligbad, douche en dubbele wastafel. Separaat toilet. Zowel aan voor- als aan achterzijde een balkon over de gehele breedte.

Vierde etage:
Overloop met wasmachine – en drogeraansluiting. 2 ruime slaapkamers. Badkamer voorzien van ligbad, douche, wastafel en toilet. Van de overloop heeft u toegang tot het zonovergoten terras aan achterzijde. Mogelijkheid om op de bovenste etage uit te bouwen voor extra woon meters en buitenruimte

Pieter Lastmankade:
Amsterdamse schilder (1583-1633), onder andere van Bijbelse taferelen; leermeester van Rembrandt. Bij raadsbesluit van 10-1-1923 is een gedeelte vernoemd in Jan van Goyenkade. (Bron: Stadsatlas Amsterdam)

Bijzonderheden:
- Appartementsrecht, 225 m² (Nen rapport aanwezig)
- Gemeentelijke erfpacht, € 2160,28 per jaar tot 01-12-2048 (AB 1994)
- VvE bestaande uit 2 appartementsrechten
- De woning biedt meerdere mogelijkheden om meer m²’s te creëren
- Servicekosten: € 235,65 per maand
- MJOP aanwezig
- Dakterras met vergunning aangelegd
- Gemeentelijk monument
- CV-installatie
- Houten vloer
- Deels dubbel glas
- Eigen opgang
- Ouderdoms- en niet bewonersclausule van toepassing
- Parkeren via vergunningstelsel (Bron: parkeren en verkeer gemeente Amsterdam)
- Oplevering in overleg, kan snel


Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
22-01-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1925

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
225 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
8
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Willemspark

Deze wijk ligt binnen het Vondelpark, de Stadhouderskade, de Boerenwetering, het Zuideramstelkanaal en het Olympiaplein. Kenmerkend voor de wijk is het Museumplein met het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw. Dit plein trekt veel bezoekers uit binnen- en buitenland. Regelmatig zijn er grote landelijke evenementen. Het Vondelpark is een grote publiekstrekker met meer dan één miljoen bezoekers per jaar. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn andere bijzondere voorzieningen in de wijk. Luxe winkels vind je in de P.C. Hooftstraat en Beethovenstraat. In deze wijk staan ook grote villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School. De wijk is welgesteld en het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. De inwoners zijn veelal hoogopgeleid en hebben gemiddeld een hoog inkomen. Er wonen veel gezinnen in deze wijk, in de Apollobuurt wonen relatief veel ouderen.