Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Pieter Vlamingstraat 26 I 1093AD Amsterdam, Dapperbuurt Noord

Bewaar object
Bouwjaar
-1906
Woonoppervlakte
45 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

""OPEN HUIS MAANDAG 25 FEBRUARI VAN 12 TOT 13.00 UUR"""

Zeer charmant, heerlijk licht en goed ingedeeld 2 kamer appartement op werkelijk fantastische locatie met uitzicht op de Singelgracht en gezellig, lommerrijk pleintje met prachtige oude platanen. Het appartement bevindt zich op de eerste verdieping en heeft maar liefst 3 grote ramen (draaikiep) aan de voorkant. Dit gebouw is ongeveer 10 jaar geleden opnieuw gefundeerd en staat bovendien op EIGEN GROND.

Indeling:
Keurige gemeenschappelijke opgang. Entree naar ruime zit/eetkamer aan de voorkant. Aan de rustige achterkant, speels ingedeelde slaapkamer met op niveau getimmerd bed met kastruimte eronder en op ingenieuze wijze ingebouwde opstelplaats voor de wasmachine. Keuken van alle comfort voorzien en badkamer met douche, WC en wastafel. Door het hele appartement is een mooie nieuwe houten vloer gelegd en alles is piekfijn geschilderd.

Omgeving:
De ligging is uitstekend: aan een rustig en autovrij pleintje met om de hoek de helemaal opgeknapte Van Swindenstraat en Javastraat en natuurlijk de geweldige Dappermarkt! De wijk heeft de afgelopen jaren een ware metamorfose ondergaan en is van een buurt-in-opkomst veranderd in een zeer geliefde en bruisende woonomgeving. Dit mede dankzij het vestigen van diverse horecagelegenheden en voorzieningen zoals onder meer Bar Bukowski, De Biertuin, Brouwerij het IJ, Bar Louie Louie , het recentelijk geopende Visbar Beet, restaurant Wilde Zwijnen, Marqt, maar ook door de aanwezigheid van dierentuin Artis, filmtheathers Kriterion en Studio-K in de nabije omgeving. En dit alles op ca. 6 minuten fietsen van het centrum van Amsterdam.

Bereikbaarheid:
Het centrum van Amsterdam is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het station Muiderpoort ligt op een steenworp afstand. Met de trein zijn vanaf dit station de belangrijkste knooppunten makkelijk te bereiken. De Ring A10 Oost is via meerdere uitvalswegen ook snel te bereiken.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
16-02-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
45 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Dapperbuurt

De Dapperbuurt ligt in Amsterdam Oost en wordt begrensd door de Linnaeusstraat, Oetewalerpad, Pontanusstraat, Singelgracht/Lozingskanaal en de Mauritskade. De buurt ligt tegen het Oosterpark aan en is genoemd naar de Dapperstraat, waar zes dagen per week de levendige Dappermarkt wordt gehouden, na de Albert Cuypmarkt in de Pijp de bekendse markt van de stad. De Dapperstraat is weer vernoemd naar geograaf en geschiedkundige Olfert Dapper.
Stadsuitbreiding Dapperbuurt
In de 19e eeuw maakte de Dapperbuurt deel uit van de stadsuitbreiding van Amsterdam. Er kwamen woningen voor beter verdienende arbeiders, ambtenaren en zelfstandigen. Het waren de gouden randjes van nieuwe buurten die iets later werden volgebouwd met volkswoningbouw van een matige kwaliteit; een arbeidersbuurt waar relatief veel protestanten, socialistische arbeiders en joden woonden. De laatsten lieten in 1928 aan de Linnaeusstraat een synagoge in Amsterdamse Schoolstijl bouwen.
Stadsvernieuwing Dapperbuurt
In de oorlog werd de synagoge zwaar beschadigd en in 1962 werd het gebouw – tot verdriet van buurtbewoners – afgebroken. Ook de rest van de buurt was er na de oorlog slecht aan toe. In de jaren zeventig was de Dapperbuurt dan ook een van de eerste stadsvernieuwingsbuurten. Meer dan de helft van de bebouwing is vervangen door nieuwbouw. Ook zijn veel 19e-eeuwse panden gerenoveerd.
Domweg gelukkig, in de Dapperstraat
Door dichter J.C. Bloem hebben de Dapperbuurt en -straat extra bekendheid gekregen door zijn sonnet De Dapperstraat, dat wordt afgesloten met de beroemde zin ‘Domweg gelukkig, in de Dapperstraat’.