Prinseneiland 93 D 1013LM Amsterdam, Westelijke eilanden

Vraagprijs € 660.000 

Bewaar object

Omschrijving

93 D - 3E EN 4E VERDIEPING ACHTER

Bijzonder speels appartement van circa 80 m² op de 3e en 4e verdieping. Luxe afwerking, open keuken en 2 slaapkamers in de beide nokverdiepingen.
Kenmerken:
- Veel lichtinval
- Sfeervolle kamer in de nok met luxe badkamer
- Tweede slaapkamer
- Brick wall in de woonkamer
- Houten vloer
- Hoogwaardige isolatie

De woning maakt onderdeel uit van een kleinschalig vernieuwbouw project, gelegen in een luw gedeelte van het historisch centrum van Amsterdam.

Bezichtigingen mogelijk op afspraak, afspraken kunnen via ons kantoor gemaakt worden per telefoon of per mail.

Historie
De Westelijke Eilanden speelden een belangrijke rol in handel en industrie in de Gouden Eeuw. Het gebied was gevuld met pakhuizen, scheepswerven en havenarbeiders.

Van de Westelijke Eilanden is Prinseneiland het kleinste eiland. In 1623 werd begonnen met de verkoop van bouwpercelen; deze waren bestemd voor hout opslag en teer. Van de 900 pakhuizen die Amsterdam rijk is, staan er ruim 100 op Prinseneiland.

In de 19e eeuw leefden en werkten kunstenaars George Breitner en Jacob Olie er tussen de havenactiviteiten. Na de Tweede Wereldoorlog werd het eiland ontdekt door, en een ‘hot spot’ voor, veel meer kunstenaars en musici zoals Johan van der Keuken, Peter Schat en Willem Breuker. Sindsdien is het eiland veranderd in een aantrekkelijke woon- en werkbuurt.

------------------------------------------------------------

93 D - 3RD AND 4TH FLOOR BEHIND

Particularly playful apartment of 80 m2 crica on the 3rd and 4th floor. Luxury finish, open kitchen and 2 bedrooms in both ridge floors
Characteristics:
- Lots of light
- Attractive room in the ridge with luxurious bathroom
- Second bedroom
- Brick wall in the living room
- Wooden floor
- High-quality isolated

The house is part of a small-scale renovation project, located in a serene part of the historical center of Amsterdam.

Visits possible by appointment, appointments can be made via our office by telephone or by mail.

History
The Western Islands played an important role in trade and industry in the Golden Age. The area was filled with warehouses, shipyards and dockworkers.

Prinseneiland is the smallest island of the Western Isles. In 1623 the sale of building plots began; these were intended for wood storage and tar. Of the 900 warehouses that Amsterdam has, there are over 100 on Prinseneiland.

In the 19th century artists George Breitner and Jacob Oil lived and worked between the port activities. After the Second World War, the island was discovered by, and a hot spot for, many more artists and musicians such as Johan van der Keuken, Peter Schat and Willem Breuker. Since then, the island has changed into an attractive residential and working environment.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
26-05-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
80 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Haarlemmerbuurt

De Haarlemmerbuurt is het deel van het centrum van Amsterdam tussen de Brouwersgracht, het stukje van het Singel naar het IJ, de Houtmankade en de Zoutkeetsgracht. Hierin liggen ook de Westelijke Eilanden en Wester- en IJdok. De Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk lopen als ader door dit deel van Amsterdam heen en ze bieden tegelijkertijd een belangrijk en gevarieerd winkelgebied dat populair is bij zowel bewoners als bezoekers. Kenmerkend voor deze buurt is de mix van wonen, werken, winkels en horeca. Rust in het centrum: de Westelijke Eilanden De Westelijke Eilanden bestaan uit de Planciusbuurt, Prinseneiland, Realeneiland en Bickerseiland. Het is een rustig woongebied midden in het centrum van Amsterdam, waar ook gewerkt wordt, vooral in de creatieve sector. De historische structuur is nog goed zichtbaar: er zijn nog werven en wonen doet men ‘op’ de eilanden. Wonen in lofts aan het IJ Het relatief jonge Westerdokseiland is vooral een woongebied. Aan het begin van de 21e eeuw werden hier nieuwbouwwoningen en werkplekken opgeleverd. De ligging is fenomenaal; enerzijds is er het water van het Westerdok, met uitzicht op het Prinseneiland. Aan de andere zijde kijkt men uit over het IJ, met aan de rechterzijde het Centraal Station. Grootstedelijk en bijna New York-fähig. Enkele jaren geleden is aan de IJkant ook het IJdok opgetrokken. Hier vind je restaurants, andere horeca en kantoren. Het is tevens de plek waar het Paleis van Justitie zetelt.

Kaart Prinseneiland 93 D 1013LM Amsterdam, Westelijke eilanden

naar Prinseneiland 93 D 1013LM Amsterdam, Westelijke eilanden
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand