Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Prinsengracht 687 1017JV Amsterdam, Leidsegracht Zuid

Vraagprijs € 4.500.000 

Bewaar object
Bouwjaar
1714
Woonoppervlakte
561 m²
Aantal kamers
7
Perceeloppervlakte
194 m²

Omschrijving

Monumentale ontwikkelingskans aan de gracht!

Een volledig grachtenpand van deze klasse, met een vernieuwde fundering en reeds vrijgegeven vergunningen voor de herontwikkeling tot meerdere woningen inclusief tuin en tuinhuis, dat mag met recht een monumental opportunity heten.

Het monumentale grachtenpand ‘Gelderland’ bestaat uit een souterrain, een bel-etage met een riante tuin en een bewoonbaar tuinhuis, daarboven drie verdiepingen en een dubbel bovenhuis met dakterras. Het pand heeft een rechthoekige plattegrond van circa 6 bij 14 meter en staat op 194 m² eigen grond. Als geheel biedt het uitgelezen mogelijkheden tot herontwikkeling tot meerdere eerste klas woningen op deze prachtlocatie met behoud van het bestaande monumentale karakter.

Mogelijke indelingen:
De bel-etage samen met het souterrain met terras en het witgepleisterde tuinhuis bieden samen al ca. 180 m² woonoppervlak, plus het genot van een tuin van circa 60 m², midden in de stad.

De verdiepingen hebben ieder een woonoppervlak van ruim 75 m² met een vergelijkbare indeling van een voorkamer en twee achterkamers gescheiden door het trappengat, en daarnaast ruimte voor een keuken, badkamer, toilet(ten), een berging en kasten. Zij kunnen tot afzonderlijke huur- of koopappartementen worden ontwikkeld of deel uitmaken van een grotere woning en bijvoorbeeld een nanny huisvesten.

De vierde verdieping vormt samen met de kapverdieping een mogelijk dubbel bovenhuis met een woonoppervlak van ruim 112 m². De kapverdieping biedt behalve het dakterras een extra kamer, badkamer en ruime berging, met op de overloop het oorspronkelijke hijstuig als monumentaal ornament.

Het pand is rijk bedeeld met fraaie monumentale details als natuurstenen schouwen, sierstucwerk, lijsten en andere ornamenten, welke op een prachtige manier laten zien hoe de detaillering vereenvoudigt naarmate men op een hogere verdieping komt, zoals gebruikelijk was in zijn tijd.

Bijzonderheden:
• Geheel grachtenpand, leeg opgeleverd;
• Rijksmonument
• Eigen grond
• Ca. 561 m² woonoppervlak (niet NEN 2580 gecertificeerd);
• Mogelijkheid om 5 appartementen te realiseren, tekeningen beschikbaar;
• Vernieuwde fundering (2019)
• Vergunning herontwikkeling reeds afgegeven
• Ouderdoms- en niet bewonersclausule van toepassing.

++++++++++

Monumental development opportunity on the canal!

An entire canal house of this quality, including a new foundation, and with planning permission for redevelopment into multiple residences including a garden and garden house; this can rightly be called a monumental opportunity.

The monumental canal house Gelderland includes a basement, a ground floor apartment with a spacious garden and a habitable garden house, three intermediate floors and a two-storey apartment with a roof terrace. The property has a rectangular layout of approximately 6 x 14 metres and is situated on 194 m² freehold plot. This project provides excellent opportunities for redevelopment into multiple high-quality residences while maintaining its current monumental character.

Optional layouts:
The ground floor, the basement and the white-plastered garden house, offer a living area of 180 m² as well as the pleasure of a garden of approximately 60 m² in the heart of the city.

Each floor has a minimum floor area of 75 m² with a similar layout of a front room and two back rooms, separated by the staircase. And there is space for a kitchen, bathroom, toilet(s), storage and wardrobes. These floors can be developed into separate apartments for rental or sales purposes or become part of a larger residence to house a nanny for example.

The fourth floor with a layout similar to the three floors below, and attic apartment can be turned into a double upper house with a minimum floor area of 112 m². Next to a roof terrace, the attic apartment offers an extra room, bathroom and spacious storage facilities and a landing featuring the original hoisting equipment as a monumental ornament.

The property is generously endowed with beautiful original details, including natural stone fireplaces, ornamental plastering, frames and other details that elegantly show a decrease in detailing on the higher floors, which was customary for that age.

Particularities:
• Entire canal building, delivered empty;
• National monument
• Own ground
• Approx. 561 m² floor area;
• Possibility to realize 5 apartments, drawings available;
• Renewed foundation (2019)
• Permit redevelopment already issued
• Old-age and non-resident clause applicable.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
01-04-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1714

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
561 m²
Perceeloppervlakte
194 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Bekijk alle kenmerken

Foto's

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-Zuid

Grachtengordel-Zuid is het deel van de Amsterdamse grachtengordel (met de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht) tussen de Leidsestraat en de Amstel. De grootste dwarsstraten in dit deel van de grachtengordel zijn de Nieuwe Spiegelstraat, de Vijzelstraat, de Reguliersgracht en de Utrechtsestraat.
UNESCO werelderfgoedlijst
De grachtengordel staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt gekenmerkt door de breedte van de grachten en de relatief grotere panden. De zuidelijke gordel heeft, net als de rest van de grachtengordel, een rijke geschiedenis en er bevinden zich veel kantoren, bezienswaardigheden en musea, zoals Foam en Museum Van Loon. Maar ook wordt er gewoon gewoond; eind 2017 woonden er 5500 inwoners in dit deel van de stad.
Uitgaan, winkelen en sightseeing in de grachtengordel
De vier eerdergenoemde dwarsstraten hebben elk een andere toevoeging aan de stad. Zo staat het Spiegelkwartier bekend om de antiquairs, galeries en juweliers. De Vijzelstraat is een grote verkeersader tussen de ten zuiden van de grachtengordel gelegen Pijp en het Muntplein, een centraler in de stad gelegen plein met beroemde toren, De Munt. De Reguliersgracht is een van de meest pittoreske dwarsgrachten van de stad en de nabijgelegen Utrechtsestraat een van de leukste winkelstraten, met – in tegenstelling tot het winkelaanbod in koopgoten - unieke winkels zoals platenspeciaalzaak Concerto. Om de hoek van de Utrechtsestraat ligt het bekende uitgaansgebied rondom het Rembrandtplein, met cafés en restaurants en niet te vergeten Tuschinski, de bioscoop die beroemd is vanwege zijn Art Deco-inrichting en waar vaak filmpremières worden gehouden. Al met al is Grachtengordel Zuid een wijk met een breed aanbod aan kunst, cultuur, vertier, werken en wonen.