Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Sint Willibrordusstraat 79 IV 1073VA Amsterdam, Van der Helstpleinbuurt

Bewaar object
Bouwjaar
-1906
Woonoppervlakte
42 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

******* OPEN HUIS ZATERDAG 30 MAART VAN 11.00 - 14.00 UUR NVM OPEN HUIZEN DAG*******

Omschrijving

Zeer efficiŽnt en geheel turn key gerenoveerd appartement op de vierde verdieping in het rustige gedeelte van deze straat. Het appartement bestaat uit een zitkamer met open keuken aan de voorkant en een slaapkamer met badkamer en aparte WC aan de achterkant.
Dit appartement is bij uitstek geschikt als pied a terre of als starterswoning.

Indeling

Via het verzorgde algemene trappenhuis betreedt u de woning op de derde verdieping in het midden van het appartement. Meteen bij binnenkomst valt de zonnige lichtval op. Links, oftewel aan de straatkant, is een mooie ruimte waar u de zithoek zou kunnen maken en de keuken. De raampartij aan deze kant bestaat uit 3 grote ramen en is bovendien van dubbel glas. De Nieuwe keuken is voorzien van allerhande inbouw apparatuur en een fraai keukenblad. De badkamer is centraal gelegen en ruim van opzet. Deze is voorzien van luxe inbouwdouche, wastafel, toilet in handoek radiator. Aan de overzijde van de badkamer bevindt zich de wasmachine CV/ ruimte. De slaapkamer is aan de achterzijde gelegen. Bovenop het appartement bevindt zich een royaal dakterras.

Omgeving

De Pijp is met zijn huizen in de typische laat 19e eeuwse stijl een zeer herkenbare wijk in Amsterdam. Het is een levendige buurt, die uitstekend met de auto bereikbaar is vanaf de grote uitvalswegen zoals de A10. Tevens is er een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer, bus, tram, sneltram en trein (Amsterdam Amstel/ RAI). Deze buurt staat bekend om de gezellige restaurants en cafťs en de laatste tijd is deze buurt helemaal een foodwalhallah geworden met nieuwe supermarkten zoals Marqt en de Landmarkt. Ook op andere gebieden rijzen de leuke winkeltjes uit de pan zoals Hutspot en nog vele anderen. Bovendien liggen de Amstel en het Sarphatipark op loopafstand voor de nodige ontspanning.


Verdere Informatie

Bouwperiode : Ca. 1900
Eigendom : Eigen Grond!
Erfpachtcanon : n.v.t.
Bijzonderheden : Net geheel intern gerenoveerd.
Verwarming : CV (2019)
Warm water : CV (2019)
Levering : in overleg
Oppervlakte : ca. 42m2
Service kosten : Ä 50 per maand
Aandeel in de VVE : 1/5e
Administrateur : Parel Beheer
Parkeerinformatie : http://www.cition.nl/
Project notaris: Kuin van Overbeek Notariaat
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
28-03-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
42 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Nieuwe Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ĎDe Pijpí heet, bestaat officieel uit Ė van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef IsraŽlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.