Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Spaarndammerstraat 65 I 1013TA Amsterdam, Spaarndammerbuurt Zuidwest

Bewaar object
Bouwjaar
1886
Woonoppervlakte
41 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Goed ingedeeld twee kamer appartement gelegen op de eerste verdieping met een woonoppervlakte van 41 m2 en een grote zolderkamer op de vierde verdieping. Het appartement maakt deel uit van een fraai pand gebouwd rond 1886 met op de begane grond een groentewinkel en ligt in de Spaarndammerbuurt op loopafstand van de populaire Houthavens en de Haarlemmerdijk.

INDELING
Middels een gemeenschappelijke trappenhuis komt u op de eerste verdieping. Hier is de entree, een douche/toilet, een slaapkamer aan de voorzijde en een grote woonkamer aan de achterzijde. In de uitbouw is de keuken met de CV ketel en de wasmachine aansluiting. Op de bovenste verdieping is nog een zolderkamer van bijna 6 m2.

DE LIGGING
Gelegen in de Spaarndammerbuurt op steenworp afstand van het Westerpark. Vanaf deze locatie bent u binnen enkele fietsminuten in de Jordaan en bij het Centraal Station. Het Haarlemmerplein en de trendy Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk zijn op loopafstand. Bovendien bevinden zich tal van leuke uitgaans- en eetgelegenheden en sportfaciliteiten in de buurt zoals Bar Mick, de Pizzabakkers en Café Walvis. Alle winkels voor je dagelijkse boodschappen (supermarkt aan de overkant) vind je in de directe omgeving.

Het kloppend hart van de buurt is de Westergasfabriek. Het cultuurpark is een heuse trekpleister voor recreatie, horeca en cultuur. Het park zelf is ideaal voor een mooie wandeling, hardlopen en biedt veel gezelligheid. Door de komst van de Spaarndammertunnel is het autoverkeer in de straat beperkt. Met het oog op de snelle ontwikkeling van de Houthavens is dit stuk van de Spaarndammerbuurt populair en dit zal alleen nog maar toenemen!

De locatie is prima bereikbaar met de auto via de ringweg A-10 afslag S103 en S102 en met het openbaar vervoer (diverse tram –en buslijnen). - Er bestaat geen wachtlijst voor een parkeervergunning.

Erfpacht
- De Algemene Bepalingen 2000 van de gemeente Amsterdam zijn van toepassing
- Het tijdvak loopt tot 30-09-2056
- De canon is afgekocht t/m 30-09-2056

VvE
- VvE Spaarndammerstraat 65
- De servicekosten zijn € 96,92 per maand
- Ruim reservefonds aanwezig
- Gezonde VvE met een professionele administrateur
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
13-12-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1886

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
41 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt

De Spaarndammer- en Zeeheldenbuurtbuurt is een wijk in Amsterdam West. Tot 2010 behoorde deze wijk, samen met de Frederik Hendrikbuurt en de Staatsliedenbuurt, tot stadsdeel Westerpark. De wijk dankt zijn naam aan de Spaarndammerdijk, en -straat en de straten genoemd naar zeehelden en ontdekkingsreizigers als Willem Barentsz en Willem Bontekoe. De wijk wordt begrensd door de Spaarndammerdijk en de Oude Houthaven aan de noordkant, aan de westkant door de Spaarndammerstraat, aan de oostzijde door het Westerdok en aan de zuidkant door de Zoutkeetsgracht en het spoor.
Amsterdamse School in de Spaarndammerbuurt
De Spaarndammerbuurt is ontstaan aan het einde van de negentiende eeuw en van oorsprong een echte Amsterdamse arbeidersbuurt; de woningen in Amsterdamse Schoolstijl waren voornamelijk bestemd voor de havenarbeiders die in de Houthavens werkten. De woningen waren mooi van opzet – er was veel zorg aan het ontwerp ervan besteed. De buurt staat bekend om de bouw in deze stijl, onder andere op en rondom het Spaarndammerplantsoen en de Zaanstraat. Maar het meest opvallende gebouw in Amsterdamse Schoolstijl in de Spaarndammerbuurt is toch wel Het Schip aan de Zaanstraat, voorheen een postkantoor, thans als museum een belangrijke culturele trekker over de Amsterdamse School.
Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt: van volksbuurten naar gemengde wijk
Recentelijk onderging de Spaarndammerbuurt een gedaanteverwisseling;. Een groot gedeelte van de woningen werdis gerenoveerd en de Spaarndammerstraat is als winkelgebied opgeknapt, waardoor de Spaarndammerbuurt steeds aantrekkelijk wordt voor tweeverdieners. Door deze upgrade van de buurt en de aankondiging van de bebouwing van de Houthavens, die ten noorden aan de Spaarndammerbuurt grenzen, heeft het hele gebied zichtbaar een boost gekregen. Ook de Zeeheldenbuurt bestond voornamelijk uit arbeiderswoningen, maar in 2000 is begonnen veel van de eind 19e- of vroeg 20e-eeuwse bouw te renoveren waarbij kleinere woningen werden gecombineerd, zodat het aanbod van woningen in de Zeeheldenbuurt gevarieerder is geworden. Ook vindt verkoop van huurwoningen door woningbouwcorporaties plaats, wat een ander type bewoner aantrekt. In de Zeeheldenbuurt vind je daarom anno 2018 een mix aan bewoners en woningen in het huur- en koopsegment van eenvoudig tot heel luxe.