Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Tolstraat 123 hs 1074VJ Amsterdam, Willibrordusbuurt

Vraagprijs € 665.000 

Bewaar object

Omschrijving

In een rustige straat midden in de bruisende Pijp ligt dit fijne sfeervolle extra brede benedenhuis van 105 m2, met tuin.
Door de gunstige indeling heeft deze brede woning een lichte woonkamer en suite met grote ramen, een riante half open keuken met eetkamer en toegang tot de tuin gelegen op het noordwesten.
Medio 2019 wordt de straat doodlopend en komt er om de hoek een bruisend plein met diverse culturele voorzieningen, speelpleinen en horeca. Zie Asscherkwartier: https://www.amsterdam.nl/projecten/asscherkwartier/

Omgeving:
Deze zeer gewilde locatie in de populaire buurt De Pijp biedt op loopafstand een groot en divers aanbod van leuke winkels, cafés en goede restaurants, bijvoorbeeld in de Van Woustraat, Ferdinand Bolstraat, Rijnstraat, Maasstraat en de Scheldestraat. Ook de beroemde Albert Cuypmarkt is op een steenworp afstand evenals het prachtige Sarphatipark. Tevens fiets je vanaf de nabij gelegen Amstel naar de polder richting Ouderkerk aan de Amstel. De ligging is zeer gunstig ten opzichte van het openbaar vervoer. Er zijn diverse tram-, metro- en busverbindingen met goede aansluitingen naar het Centraal Station, Station Amstel en alle andere delen van Amsterdam. De ring A10 is ook goed en snel te bereiken.

Indeling:
Entree, tochtportaal, fijne lichte keuken met als leuk detail een doorkijkje naar de woonkamer, toegang tot hal met trap naar andere verdieping, toilet, eetkamer voorzien van inbouwkasten en toegang tot de tuin. Via de eetkamer betreedt men de uitgestrekte woonkamer met grote ramen van bijna vloer tot aan plafond. En suite een kamer aan de achterzijde met openslaande deuren naar de verzorgde tuin. In het souterrain bevinden zich een masterbedroom met inbouwkasten en een tweede slaapkamer. Middels de royale hal betreedt men de smaakvolle badkamer voorzien van ligbad, aparte douche, toilet en wastafel. Wasmachine aansluiting en bergkast in de hal.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlak: 105 m² (volgens NENrapport 2580);
- Extra breed pand
- De straat wordt doodlopend naar bruisend plein ,gereed in 2019.
- Tuin op het noordwesten met einde middag zon;
- Actieve Vereniging van Eigenaren ;
- Maandelijkse bijdrage VvE € 41,25;
- Gelegen op erfpachtgrond, bedraagt € 89,94 per jaar;
- Oplevering: in overleg.


DISCLAIMER

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Hoewel wij de woning zorgvuldig hebben opgemeten, wordt noch door De Graaf & Groot Makelaars, noch door de verkoper enige aansprakelijkheid aanvaard voor afwijkingen in de opgegeven maten. Koper verklaart in gelegenheid te zijn gesteld om de opgegeven maten te (laten) controleren. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft
omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

NEN clausule
De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN 2580- norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Koper verklaart voldoende te zijn geïnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Verkoper en diens makelaar doen hun uiterste best de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Mocht de maatvoering onverhoopt niet (volledig) overeenkomstig de normering zijn vastgesteld, wordt dit door koper aanvaard. Koper is voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en diens makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
02-06-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931-1944

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
105 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Nieuwe Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Kaart Tolstraat 123 hs 1074VJ Amsterdam, Willibrordusbuurt

naar Tolstraat 123 hs 1074VJ Amsterdam, Willibrordusbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand