Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Van Oldenbarneveldtstraat 6 1 1052KA Amsterdam, Frederik Hendrikbuurt Noord

Bewaar object

Omschrijving

In 2009 volledig gerenoveerd licht 3-kamer appartement met balkon op het westen, gelegen op de eerste verdieping en op EIGEN GROND van dit laat 19e -eeuwse fraaie pand! De huidige bewoners hebben in 2015 door het hele appartement een prachtig eikenhouten visgraat parket gelegd en alles mooi geschilderd. De ramen zijn allemaal voorzien van dubbel glas. De woning ligt aan de rand van stadsdeel Westerpark met uitzicht op de Jordaan, is slim ingedeeld en heeft een totale oppervlakte van 58 vierkante meter. Aan de achterzijde bevindt zich een op het westen gelegen balkon, ideaal voor middag en avondzon. Met alles in de buurt wat u nodig heeft, zoals een bakker, een grote Albert Heijn en meerdere terrassen, is dit een ware buitenkans!

Indeling
Via een keurig gezamenlijk trappenhuis bereikt u dit mooie en prettig gerenoveerde appartement op de eerste verdieping. Meteen bij binnenkomst valt de royale woonkamer op van ca. 25m2. Vanuit de woonkamer heeft men toegang tot de verschillende ruimten. Er bevindt zich een studeer of kinderslaapkamer aan de voorzijde. De master bedroom van ca. 15m2 en half open keuken zijn aan de achterzijde gelegen. De keuken is voorzien van alle moderne inbouwapparatuur, zoals een 4-pits gascomfort, hete luchtoven, afzuigkap, koelvries combinatie en vaatwasser.
Via openslaande deuren betreedt u een heerlijk balkon met uitzicht over de mooie binnentuinen. De centraal gelegen badkamer met bad met douche functie, toilet, wastafel en wasmachine opstelling, completeert dit fantastische appartement.

Omgeving
Het appartement ligt in de rustige Van Oldenbarneveltstraat in de populaire Frederik Hendrikbuurt aan de rand van het centrum en naast de Jordaan met al haar leuke winkels en gezellige restaurants. Het Hugo de Grootplein met winkels en horecagelegenheden en de gezellige Westerstraat en Noordermarkt bevinden zich op loopafstand. Ook het Marnix Bad en het Westerpark met vele culturele en culinaire activiteiten liggen om de hoek.
Er zijn veel hotspots in de buurt van het appartement zoals De Hallen waar u kunt eten, winkelen, naar de bibliotheek of film kunt gaan. Er is een grote keuze aan restaurants en cafés vlakbij zoals Yam Yam, The Breakfast Club, Bar Brouw, Spaghetteria West, Morgan & Mees, Razmataz, Van 't Spit en Hendrix . Er zijn diverse basisscholen in de buurt.
In de onmiddellijke omgeving van de woning kunt u tram 3 en 10 pakken en de bussen 18, 21, 80, 82, 348 en 353.
Doordat de woning aan de rand van het centrum ligt is deze goed bereikbaar met de auto. Binnen 5 minuten zit u op één van de uitvalswegen Ring A10 (S105). Er is voldoende parkeergelegenheid in de straat.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
10-03-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
56 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Frederik Hendrikbuurt

De Frederik Hendrikbuurt is een wijk in Amsterdam West en ligt tussen de Singelgracht (Nassaukade) en de Kostverlorenvaart, ten noorden begrensd door de Kattensloot (Jacob Catskade) en ten zuiden door de Hugo de Grootkade. De belangrijkste straat in deze wijk is – hoe kan het ook anders - de Frederik Hendrikstraat, het Frederik Hendrikplantsoen is het groene hart van de wijk. Ook leuk om te weten: Frederik Hendrik was een stadhouder in de eerste helft van de 17e eeuw.
Frederik Hendrikbuurt: een diverse wijk vlakbij de Jordaan
De ligging van de Frederik Hendrikbuurt is uitmuntend. De wijk grenst direct aan de Jordaan. Echter, van de drukte van dit deel van de stad heeft de wijk geen last; het is een echte woonwijk, met ruim opgezette huizen en goede en gevarieerde voorzieningen, zoals behalve Albert Heijn ook een goede Turkse supermarkt. Het winkelgebied van deze buurt is de Hugo de Grootbuurt, rond het Hugo de Grootplein. In 2007 is het plein opgeknapt en is een rotonde aangelegd. Op het plein is veel horeca met terrassen. Ook de winkelgevels zijn opgeknapt om ze in de oorspronkelijke staat terug te brengen. De bewoners zijn zeer divers, zowel qua achtergrond als inkomen. Van revolutiebouw tot nieuwbouw De bouw van de Frederik Hendrikbuurt begon zo eind 19e eeuw, toen in 1870 woningbouw mogelijk werd gemaakt in het gebied dat daarvoor industriegebied was geweest. Bij de bouw werd, zoals ook in andere wijken van Amsterdam, veel revolutiebouw toegepast; een relatief goedkope manier van bouwen. Gelukkig werd vrijwel alles van deze bouw later vervangen door ‘nieuwbouw’. Zo gaf architect Berlage in 1912 opdracht om een woningbouwcomplex aan de Rombout Hogerbeetsstraat en Zaagmolenstraat te bouwen. Ook kwam in de jaren 60 en 70 van vorige eeuw een groot deel van de woningen uit de buurt in bezit van woningbouwvereniging Zomers Buiten, die de slechtste complexen sloopte en verving door nieuwe woningen. Andere complexen werden gerenoveerd.
Molen De Otter
Molen De Otter langs de Kostverlorenvaart is de enige overgebleven molen in het gebied, dat vroeger in de Zaagmolenbuurt lag; dit stuk van Amsterdam werd gekenmerkt door molens die hout zaagden voor de scheeps- en woningbouw. Een mooi stukje historisch erfgoed dus, daar in de Frederik Hendrikbuurt. De molen had er zonder de bemoeienis van de bewoners waarschijnlijk niet meer had gestaan.

Kaart Van Oldenbarneveldtstraat 6 1 1052KA Amsterdam, Frederik Hendrikbuurt Noord

naar Van Oldenbarneveldtstraat 6 1 1052KA Amsterdam, Frederik Hendrikbuurt Noord
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand