Van Tuyll van Serooskerkenweg 25 3 1076JB Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
109 m²
Aantal kamers
5

Omschrijving

NIEUW IN DE VERKOOP – dubbel bovenhuis met mogelijkheid tot dakterras, gelegen in de gezellige Stadionbuurt in Amsterdam Zuid.

Dit zeer ruime en lichte appartement is gelegen op de derde en vierde verdieping van een prachtig jaren ‘30 pand aan de brede Van Tuyll van Serooskerkenweg en heeft veel potentie. Zo is het mogelijk een dakterras (gelegen op het zuiden) aan te leggen. Daarnaast is het mogelijk de berging, die reeds tot het appartementsrecht behoort, op den duur bij de woning te betrekken.

INDELING
Toegang tot de woning via entree op de derde verdieping. Op deze open en lichte verdieping bevindt zich de luxe keuken met direct toegang naar het balkon gelegen op het zuiden, de woon- en eetkamer en een kamer en suite. In de woonkamer zijn diverse inbouwkasten alsmede een separaat toilet gesitueerd.

De keuken is van alle gemakken voorzien en beschikt onder andere over een combimagnetron, oven, koelkast met vriezer, ingebouwde gaskookplaat en een wijnklimaatkast.

Middels de interne trap bereik je de vierde verdieping. Op deze verdieping bevinden zich twee slaapkamers, de badkamer en de wasruimte. In de slaapkamer aan de voorzijde zit een ruime vliering.

BUURT
De woning is gelegen in de gezellige Stadionbuurt, Amsterdam Oud-Zuid. Op een steenworp afstand van het Olympisch Stadion en talloze horecagelegenheden zoals onder andere Jack Dish, Mr. Sam, het Proeflokaal en Restaurant ZUID. Daarnaast zijn er ruim voldoende winkelgelegenheden voor de dagelijkse voorzieningen, zoals een Albert Heijn, Etos, Marqt en Stach.

De buurt is zeer kindvriendelijk. Onlangs is een nieuwe kinderspeelplaats aangelegd in de straat. In de directe omgeving bevinden zich veel kinderdagverblijven, basis- en middelbare scholen.

Deze locatie kenmerkt zich door de perfecte bereikbaarheid, zowel per auto als ov. In de buurt bevinden zich diverse bus- en tramhaltes en voor de trein en de Noord/Zuidlijn ligt Station Amsterdam Zuid op loopafstand. De A10 ligt vlakbij.
Parkeren is geen enkel probleem; mogelijkheid tot aanvragen twee parkeervergunningen en in de straat zijn vrijwel altijd parkeerplaatsen beschikbaar.

DAKTERRAS
Op het platte dak aan de achterzijde kan een dakterras worden aangelegd, dit is reeds in de huidige splitsingsakte vastgelegd. Koper is zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van een omgevingsvergunning.

BERGRUIMTE
De bergruimte op de vierde verdieping behoort conform splitsingsakte tot het appartement, in de toekomst kan deze ruimte bij de woning worden betrokken. In dat geval bestaat de woning uit de gehele derde en vierde verdieping (inclusief trappenhuis met opgang vanaf de tweede verdieping). De bergruimte op de vierde verdieping is momenteel ‘om niet’ in gebruik bij de huurder van het appartement op de eerste verdieping. Zodra het gebruik van de zolderkamer eindigt, kan er volledig worden beschikt over de berging.

VVE
De vereniging van eigenaars bestaat uit vier leden en wordt professioneel beheerd. De maandelijkse servicekosten bedragen momenteel €117,42 per maand.

ERFPACHT
Het appartement is gelegen op gemeentelijke erfpachtgrond. De jaarlijkse canon bedraagt momenteel €737,33 per jaar op basis van 1-jaarlijkse indexatie. Het huidige tijdvak loopt tot en met 15-11-2054. Op de erfpacht zijn de algemene bepalingen uit 2000 van toepassing.

UITGANGSPUNTEN
- vraagprijs €625.000,- kosten koper;
- 109 m2 conform NEN2580 (exclusief berging en overige potentiële extra woonmeters);
- 4 kamerappartement;
- mogelijkheid tot aanleggen dakterras;
- bergruimte en overloop in de toekomst te betrekken tot de woning;
- canon €737,33 per jaar (fiscaal aftrekbaar), tijdvak tot en met 15-11-2054;
- maandelijkse VVE-bijdrage €117,42;
- beschikbaar in overleg;
- notaris keuze koper, binnen ring van Amsterdam.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
04-12-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
109 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.